Codependenta
Scris 11 June 2009 - 02:30 PM
In urma cu un an mi s-a pus diagnosticul de tulburare de anxietate cu atacuri de panica si depresie medie. Am inceput un tratament cu Cipralex si am inceput sedintele de psihoterapie (psihoterapie dinamica). Acum ma simt mai bine, am reluat serviciul si pot spune ca nu mai exista episoade majore de panica, insa depresia s-a pastrat si, la fel, starile de anxietate. In urma introspectiilor din ultima vreme, am realizat faptul ca sunt extrem de dependenta de sotul meu. Mai precis, atunci cand el este suparat, sunt si eu trista, depresiva, imi atribui vina pentru ceea ce simte el. Daca nu ii place ceva din ceea ce fac, am maaaaare grija sa nu mai fac acelasi lucru pentru a nu-l supara. Mai mult, atunci cand pleaca in deplasari, nu pot dormi singura si starile de anxietate sunt mult mai intense. Am citit mult despre ceea ce mi se intampla si am ajuns sa aflu mai multe despre codependenta. Ma regasesc cu totul in acest fenomen. Vroiam sa va intreb daca ati incercat aceleasi situatii si sentimente fata de partener si daca da, cum ati devenit independenti emotionali fata de acesta?
Multumesc mult
Scris 11 June 2009 - 02:37 PM
Scris 11 June 2009 - 02:48 PM
Scris 11 June 2009 - 03:02 PM
sotul, sot
casa, casa
job-ul, job..
Dar pasiunile tale care sunt?
Scris 11 June 2009 - 03:22 PM
Scris 11 June 2009 - 03:49 PM
Scris 11 June 2009 - 03:52 PM
ilinca2009, la Jun 11 2009, 02:48 PM, a spus:
EEEE lasa munca....acolo esti buna...dar aici e vb de faptul ca pe plan sentimental te simti neajutorata........ acolo e buba la tine.Din cate am citit eu tu ai luat antidepresive...mai iei in continuare? Ce efect au avut asupra ta? Apoi ai spus ca ai facut psihoterapie,mai faci? si daca da ai vb cu terapeutul tau despre asta? Cum vezi situatia ta pe ansamblu? Si ce asteptari ai de la tine?
Scris 11 June 2009 - 03:56 PM
esti foarte suparata. foarte intaratata. pe TINE.
Te simti de-a dreptul calcata in picioare si injosita. de TINE.
E cazul sa inveti iar sa te respecti. E cazul ca atunci cand altii in cer ajutor, o vreme sa iti zici in sinea ta 'Mai bine am grija de mine acum si sa pot fi de folos in timp cand e ceva mai grav, decat sa imi toc nervii incet de pe acum si sa nu se mai poata baza nimeni pe mine'
Cred ca te-ai incarcat cu prea multa energie negativa a celor din jur. Ai nevoie de o evadare. Fa o nebunie. Inscrie-te la un curs de karate, parasutism..calarie.
Cand sotul tau e suparat, iesi afara din casa. Ajuta-l doar cand va veni EL la tine sa il ajuti si sa ii dai o vorba buna. Pana atunci, e baiat mare, nu tre sa ii stai tu in fund. Cat despre prieteni, la fel ..nu sari tu sa ajuti sau sa 'indrepti' ..asteapta sa ti se ceara VERBAL..nu inchipuit.
Aceasta postare a fost editata de stupid_me: 11 June 2009 - 03:59 PM
Scris 11 June 2009 - 04:18 PM
In ceea ce-l priveste pe sotul meu, in ultimele saptamani il las sa stea cu supararea lui, incerc sa ma detasez, insa e ff greu. Dar cred ca este si o chestie de obisnuinta. Mersi inca o data
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
niste pareri mi-ar prinde bine | Reprazent | 21 | 7.647 |
|
va rog sa cititi ... am nevoie de ajutor | Claudiu93 | 187 | 19.516 |
|
Rivotril | atlass | 4 | 8.803 |
|
Topic atat despre depedenta fata de psihologi, psihiatri, cat si anumite intamplari prin care ati trecut apeland la ei | The heart of tiger | 29 | 4.140 |
|
gandire greoaie, lipsa atentiei si a concentratrii | Eu_insumi | 29 | 3.581 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS