Ce inseamna a iubi...
Scris 04 June 2009 - 06:42 PM
a iubi inseamna sa-l/o astepti la locul de intalnire mereu cu zambetul pe buze si sa-l/o strangi in brate ca si cum ar fi pt prima oara
a iubi inseamna sa sustii si sa starnesti atentie celuilalt asupra ta... inseamna sa zbori si sa cobori pe pamant ori de cate ori simti nevoia de eliberare..dar e important sa nu uiti sa te intorci in bratele celui care are nevoie de tine..
a iubi inseamna sa porti mereu in suflet si in gand.. sa fie pretudindeni langa tine, chiar daca e la sute de km departare.. sa-i furi o clipa din timpul lui/ei pretios si sa-i oferi o imbratisare sau sa-i spui cat ti-a fost de dor..
a iubi inseamna sa intelegi, sa comunici si sa respecti.. sa fii sincer si sa ceri la randul tau acestea...
a iubi inseamna sa-l vezi pe cel de alaturi in toate fapturile si in tot ce te inconjoara... sa simti dragostea lui/ei in orice raza de soare, in orice fluture grabit, in orice zambet si floare.. in tine.. in sufletul si inima ta.. in vene...
a iubi inseamna sa-i simti mereu prezenta langa tine.. sa-i simti mainile cuprinzadu-te noaptea atunci cand el/ea nu o poate face... sa te trezesti cu el/ea in gand si sa-ti se lumineze toata ziua..
a iubi inseamna sa-i spui cand ti-e dor si ca-l/o iubesti... sa-l/o privesti in ochi si sa va intelegeti doar din atat...
a iubi inseamna telepatie, sacrificiu, compromis si sa fii deschis mereu catre idei noi...
poate e doar felul meu de a iubi, dar.. daca toate relatiile ar avea macar 2-3 chestiuni din acestea.. poate as vedea mai multi oameni zambind si simtind fericirea... chiar si "in rate"...
Scris 04 June 2009 - 07:06 PM
soarele, la Jun 4 2009, 07:42 PM, a spus:
sacrificiu, compromis si sa fii deschis mereu catre idei noi...
Băi, aş vrea s-ajung odată-n lumea oamenilor pentru care A IUBI înseamnă libertate, lipsa grijilor, râsete de dimineaţă până seara, "nesacrificiu", "necompromis", totul să vină uşor.
Cu iertăciunile de rigoare, permite-mi să-ţi spun că nu vreau "fericirea" asta pe care mi-o zugrăveşti tu.
Toţi ne plimbăm pe străzi ducând ditamai ghiozdanu' cu iluzii în spate, când iubirea tre' să-nsemne descătuşare, ţopăială, chiote de "Mi-e bineeeeeeeee!"
Dar asta este, or fi doar unii aleşi în a simţi dragostili adevărate, restu' ne ducem înainte cu propriile neajunsuri.
Scris 04 June 2009 - 07:09 PM
Si da, Tatra..iubirea inseamna descatusare, libertate, topaiala ... dar uite vezi, doar cand ajungi la intelepciune realizezi asta..sau na, dupa ce treci prin una, alta
Scris 04 June 2009 - 07:12 PM
tratra, la Jun 4 2009, 08:06 PM, a spus:
A iubi, inseamna a exista si asta nu depinde de ceilalti, depinde doar de interiorul tau ... A iubi inseamna a darui cu daruire si a primi cu bucurie ... A iubi insemna acel "ghiozdan" cu rasete, cu bucurie, cu duiosie, cu griji si suferinte dus cu cea mai mare usurinta in bagajul vietii .
Scris 04 June 2009 - 07:44 PM
*Berbecut*, la Jun 4 2009, 08:12 PM, a spus:
Maaaa, că-mi era dor di tini!
Băi, când aveam 14 ani mă uitam la el ca la Zeul Zeilor, făceam pe-a Spiderwoman la etaju' 3 sărind geamu' la vecinu' că nu mă lăsau ai mei să mă întâlnesc cu el, îl aşteptam cu juma de oră înainte, îmi părea cel mai deştept, cel mai frumos, cel mai puternic, nimic nu mi se părea greu alături de el. Privind acu-n spate, mă uit c-am făcut compromisuri cu ghiotura, dar a naibii să fiu dacă am simţit măcar povara unuia dintre ele.
Acu' fiecare compromis mă ustură, mă schilodeşte, îmi sfârâie sufletul, mă doboară, mă îmbolnăveşte, mă transbordează într-o lume afectivă tenebroasă.
Iubirea o fi-n mine, dar mai e o problemă. Găinilor dă-le de mâncare grăunţe, şarpelui dă-i şoareci, câinelui dă-i oase, porcului dă-i lături etc. Dacă-i dau găinii oase, n-o să aibă cu ce le roade. Dacă îi azvârl şarpelui lăturile, nici n-o să se uite la ele. Câinele nu-ţi mănâncă grăunţe etc.
Iubirea e o hrană, iar dacă nu suntem alimentaţi corespunzător cu ceea ce ne prieşte, s-ar putea să avem probleme mari în digestia dragostei.
Dacă vrem să ne conectăm la sursa de Iubire Universală, însingurarea e singura cheie. E calea aleasă de călugări. Altfel vom fi mereu zdruncinaţi de evenimente, semeni de-ai noştri şamd.
Îl citeam deunăzi pe Osho. E un omuleţ plin de URĂ, nu ştiu cum de-a ajuns "guru". Se contrazicea de la o frază la alta, îi înfiera pe monahi spunând că dumnezeirea poţi s-o atingi oriunde şi-şi dădea propriul exemplu. Ha?
M-a făcut să râd, din trei vorbe el îi face "tâmpiţi" pe unii sau alţii. E un om ca oricare dintre noi, cu hibe, c-o morală jalnică, dar îşi permite să vorbească despre cei care au ales Calea Sihăstriei.
Da, am ajuns la concluzia că doar punându-ţi mâinile la urechi şi un batic pe ochi poţi atinge dumnezeul din tine.
Aceasta postare a fost editata de tratra: 04 June 2009 - 07:52 PM
Scris 04 June 2009 - 07:58 PM
tratra, la Jun 4 2009, 08:44 PM, a spus:
Asta doar dupa ce in aceleasi urechi ti s-au facut auzite minciuni si iluzii iar aceeasi ochi pe care ti-i acoperi tu au vazut cat se poate de incetosat fericirea.
Cand iti acoperi tu ochii si urechile, intr-un mod miraculos de-a dreptul, ti se dezvolta ale simturi care pana atunci erau mai secundare. Ca de exemplu ratiunea.
Scris 04 June 2009 - 08:28 PM
Consider ca in locul iubirii este frumoasa clipa. Pe care trebuie sa o traiesti fara sa lezezi pe nimeni.
Scris 05 June 2009 - 09:25 AM
Scris 05 June 2009 - 09:44 AM
poate e doar felul meu de a iubi, dar.. daca toate relatiile ar avea macar 2-3 chestiuni din acestea.. poate as vedea mai multi oameni zambind si simtind fericirea... chiar si "in rate"...
Ce descrii tu aici nu este iubire ci tulburarea obsesiv compulsiva! Agatare, atasare, sufocare. Ai descris un cocktail de trairi in care e implicata o natie de autosugestie ce nu poate fi mentinuta mult timp. Datorita unei astfel de perceptii ajunge lumea sa sufere din cauza "iubirii". Te trezesti la un moment dat si realizezi ca telepatia asta a devenit al naibi de plictisitoare, ca te-ai saturat sa tot faci sacrificii si compromisuri, ca focalizarea asta excesiva pe cealalta persoana te-a lasat fara prieteni. Si te mai trezesti ca suferi datorita faptului ca cel de langa tine e un om normal care mai are si alte lucruri de facut in loc sa stea si a se gandeasca TOT TIMPUL la tine. O privire normala la o alta femeie si deja se declanseaza iadul... cum adica?.... mai are ochi si pentru altele... cum adica?... nu a fost castrat definitiv de marea "iubire" pe care ar trebui sa o simta pentru tine?
Din pacate, mai toata lumea impartaseste genul asta de abordare a sentimentului.
Iubirea este caracterizata in principal de ajutor, confort si acceptare. Este caracterizata de o perceptie CLARA a celeilalte persoane. O atentie ce iti permite sa-l vezi sau sa o vezi asa cum este cu adevarat.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
teme combinate |
MiniME | 195 | 15.152 |
|
Dificil | tzushk | 2 | 1.154 |
|
fundatia... creativitate in loc de dragoste
ce nu ne-a placut la el / ea |