sau Inregistrare

• 44 Pagini +
  • « Prima
  • 42
  • 43
  • 44
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Dumnezeu se face ca ploua De ce Dumnezeu nu mi-a dat raspuns la o rugaminte Evaluare topic: - - - - -

#431 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 13 November 2011 - 11:00 PM

Vezi postarealupini, la 11 November 2011 - 10:34 PM, a spus:

Prin urmare, Petru habar n-ar fi avut cine e Isus, dacă Duhul lui Dumnezeu nu i-ar fi dat să ştie.

Deci, omul cu de la sine putere nu poate avea credinţă, ci ea este dată de Duhul lui Dumnezeu, aşa cum e scris în cartea Galateni 5:22, "Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor".

Credincioşia este rezultatul Duhului dat de Dumnezeu, şi nu Duhul e rezultatul credincioşiei omului. Iar Duhul e dat de Dumnezeu, la fel cum a fost dat şi lui Petru, când a spus că Isus e Fiul lui Dumnezeu. Chiar Isus spune că Petru cu de la sine putere, nu putea să ştie.

Credinciosia, e rezultatul Duhului. Iar Duhul, este rezultatul urmatoarelor:"Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce I-L cer!" (Luc.11:13)
Omul care cere, primeste Duhul. Din cauza asta a atentionat Isus ca "celui ce cere i se va da, celui ce bate i se va deschide...". Alegerea e la indemana oricui DORESTE:"Apoi a zis tuturor: "Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze." (Luc.9:23)
:pardon:

scos raspuns la citat sters (offtopic)

Aceasta postare a fost editata de Amarena: 24 November 2011 - 01:10 PM
Motiv editare: scos raspuns la citat sters (offtopic)

0

#432 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 13 November 2011 - 11:41 PM

Vezi postareahans, la 13 November 2011 - 11:00 PM, a spus:

Tatal vostru cel din ceruri va da Duhul Sfant celor ce I-L cer!" (Luc.11:13)
Omul care cere, primeste Duhul. Din cauza asta a atentionat Isus ca "celui ce cere i se va da, celui ce bate i se va deschide...". Alegerea e la indemana oricui DORESTE:"Apoi a zis tuturor: "Daca voieste cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea in fiecare zi si sa Ma urmeze." (Luc.9:23)

Poate un om care respinge pe Dumnezeu să ceară lui Dumnezeu să-i dea Duhul Sfânt ? E imposibil. Ar trebui să îl şi respingă, şi să îi şi ceară în acelaşi timp. Doar cei care sunt ai lui, îi pot cere.
Sau poate un om care nu recunoaşte pe Dumnezeu, ...să dorească să urmeze pe Dumnezeu ? Aşa ceva nu e cu putinţă ! Numai cei care sunt ai Lui, vor putea "dori" să-l urmeze.

Ce ai scris aici e exact exemplul cu cele două feluri de exprimare ale lui Isus, atunci când ucenicii l-au întrebat de ce altora le vorbeşte în pilde (şi le spune că oricine poate avea duhul), iar lor, ucenicilor, le vorbeşte desluşit şi spune că "lumea" e una, iar "cei ai lui Dumnezeu", e altceva.
0

#433 Utilizator offline   Amarena 

• citeste-mi despre primavara
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 03 December 2011 - 12:16 PM

Combinate "De ce Dumnezeu nu mi-a dat raspuns la o rugaminte de a mea" cu "Dumnezeu se face ca ploua"
0

#434 Utilizator offline   ELTyrael 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 09-January 12

Scris 20 January 2012 - 01:41 AM

Cam ciudate rugaciunile astea la Dumnezeu.... El nu stie ca ai nevoie de ajutor? Trebuie sa ii amintesti tu?
0

#435 Utilizator offline   mentalica 

• epavă
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-June 10

Scris 09 March 2012 - 09:43 AM

de ce nu ne ajuta Dumnezeu.... singura explicatie care imi suna mie in cap e ca nu suntem vrednici (asta, desigur, daca Doamne-Doamne exista). ma gandesc ca pe Pamant sunt atatia care sufera de zeci de ori mai mult decat noi, chiar in momentul in care ne rugam sa ne mearga bine la interviu, gen, si cred ca se intampla ca nici macar pe suferinzii aia nenorociti sa nu-i ajute. de ce? asta e un mister misterios pt mine, pt ca mi se pare ca macar aia, macar in momentele de chin, sunt vrednici de ajutorul Lui. si totusi nu se intampla... :unknw:
0

#436 Utilizator offline   Abc2009ro 

• ◕‿◕Sempiternal cuteness◕‿◕
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-April 10

Scris 09 March 2012 - 11:03 AM

Pai nu exista tipul ala de Dumnezeu care asculta rugaciuni. :lol: Daca exista, e altceva. Poate sa fie doar un creator de lumi. Atat.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 44 Pagini +
  • « Prima
  • 42
  • 43
  • 44
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Basme populare tribale evreiesti din epoca bronzului
Biblia - o carte proasta dar populara
Scepticul  43 2.788
Hot Topic (New) Atasamente Despre Dumnezeu in general * * * - - dark_light  13.143 435.820
Hot Topic (New) Despre, cu si pentru atei.
topic combinat
_Radu  368 20.239
Replici noi Dumnezeu - gamer Nemo!  12 1.621
Hot Topic (New) Atasamente Care este legatura dintre IIsus si crestinatate Csc  240 7.264