sau Inregistrare

• 44 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Dumnezeu se face ca ploua De ce Dumnezeu nu mi-a dat raspuns la o rugaminte Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 21 July 2009 - 11:31 AM

Vezi postareaioanide, la Jul 21 2009, 12:26 PM, a spus:

ca de obicei tu duci disputele in derizoriu.Daca ii ceri mancare lui Dumnezeu esti demn de mila.Ai primit tot ce ai nevoie.Esti inteligent peste medie ,puternic tot asa si cerimilostenie?
Faptul ca ai primit prin informatie genetica tot ceea ce au invatat milioane de generatii dinaintea ta nu e de ajuns???
Apeleaza la serviciile sociale atunci!

Era un exemplu, ca sa pricepi termenul de NEVOIE.

Dar hai sa dam alt exemplu.
Cand o mama implora pentru viata copilului bolnav, de ce nu primeste o minune si, in loc sa moara in operatie, copilul se insanatoneste miraculos?
Sau alt exemplu: nu ai invatat pentru BAC, insa crezi in Dumnezeu.
Te rogi la el si el iti aduce Sfanta Promovare?
De ce nu?
0

#22 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 21 July 2009 - 11:34 AM

Vezi postareaioanide, la Jul 21 2009, 12:26 PM, a spus:

Faptul ca ai primit prin informatie genetica tot ceea ce au invatat milioane de generatii dinaintea ta nu e de ajuns???

1. Cu milioane de generatii iesim din spatiu biblic.
2. De ce nu primesc toti aceeasi informatie genetica , unii sunt mai avantajati comparativ cu altii ?
3. Sa inteleg ca s-ar putea ca necredinta sa fie o "lipsa" genetica?
0

#23 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-April 07

Scris 21 July 2009 - 12:13 PM

Necredinta se pare ca este in genele noastre, credinta la fel... Un copil crede ceea ce ii spun parintii, in genele lui sta "scris" faptul ca trebuie sa aiba incredere in ceea ce ii spun parintii pt a supravietui. Din pacate la foarte multi oameni acesti cromozomi nu se dezactiveaza odata cu inaintarea in varsta, si ei simt nevoia sa creada :flowers: au pur si simplu credulitatea si nevoia de a fi "pastoriti" in sange. Chestia asta se transmite din generatie in generatie. Iara, din pacate, copiii cresc si isi dau seama ca Mos Craciun nu exista dar de religie nu se pot toti elibera... religia este una dintre formele cele mai agasnte de memetism social ( memetismul este un concept inventat de Dawkins)
http://en.wikipedia.org/wiki/Meme
0

#24 Utilizator offline   Apopii 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 04-July 09

Scris 21 July 2009 - 07:00 PM

Vezi postareaioanide, la Jul 21 2009, 12:17 PM, a spus:

CU ALTE CUVINTE VEI PRIMI TOT CE AI NEVOIE PE ACEST PAMANT!Sunt sigur de asta si vei vedea ca am dretate peste vreo 5-10 ani.Acum esti tanar si nu ai rabdare,insa vei avea ceea ce iti doresti.ASTA E SIGUR.

De unde stii si de ce esti atat de sigur?
Cum poti garanta ceea ce spui?
Vinzi cumva iluzii?
0

#25 Utilizator offline   MeerKat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 01-July 09

Scris 21 July 2009 - 09:38 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 21 2009, 11:31 AM, a spus:

Cand o mama implora pentru viata copilului bolnav, de ce nu primeste o minune si, in loc sa moara in operatie, copilul se insanatoneste miraculos?

Cancerul de f multe ori e un virus; nu stiu daca s-a constatat/demonstrat pana acum ca rugaciunea omoara virusi. :)

"Some cancers can be caused by infection with pathogens. The main viruses associated with human cancers are human papillomavirus, hepatitis B and hepatitis C virus, Epstein-Barr virus, and human T-lymphotropic virus".
http://en.wikipedia.org/wiki/Cancer

How Breast Cancer Virus Spreads
Holland says the virus does not appear to be inherited from one's parents. Rather it is spread from person to person, like the common cold.
http://www.webmd.com/breast-cancer/news/20...k-breast-cancer

Virus Found In Prostate Cancer Patients
http://cbs4denver.com/health/Prostate.Canc...s.2.264329.html

Tratamentele naturiste ale cancerului pot fi: ulei de canepa, vitamina B17 (din samburi de caisa), anumite frecvente electromagnetice (care distrug virusi).
http://projectcamelot.org/rife.html
0

#26 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 21 July 2009 - 09:45 PM

Aici nu discutam despre cum se propaga cancerul sau profilaxia lui.
Deci ai raspuns la o intrebare care nu s-a pus.
0

#27 Utilizator offline   MeerKat 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 01-July 09

Scris 21 July 2009 - 10:25 PM

Vezi postareaCRISTI82, la Jun 4 2009, 10:56 AM, a spus:

Concluzii: Dumnezeu seamana cu oamenii (alege pe ochi frumosi)
Dumnezeu are preferinte/este subiectiv
Dumezeu te ajuta doar daca te ajuti tu
Dumnezeu "intervine" doar in cazul oamenilor creduli/naivi
Cu cat esti mai naiv cu atat mai mult crezi ca Dumnezeu te ajuta sau te ignora

Voi ce credeti? care este de fapt adevarul?

Din experienta si perceptia mea imi pare ca functioneaza cam asa:
Un anumit procent din viata noastra e destin, iar alt procent liber arbitru (posibil 50-50).
Dumnezeu e energie si e in tot ce ne inconjoara, noi suntem sisteme de emisie-receptie. Am venit in lumea asta cu un anumit sistem de valori (posibil din alte vieti) + mostenirea genetica (o anumita influenta de la parinti).

La nivel mic noi suntem Dumnezeu, adica avem libertatea de a face ce vrem (in limitele legilor fizicii si universului) :) si totodata avem sansa de download din univers a orice dorim prin intermediul mintii (depinde si de capacitatea noastra de a o accesa- ceva de ganul:"Credinta Ta te-a mantuit!").
Daca ne cultivam incredere in Dumnezeu, posibil sa fie mai usor de accesat la un moment dat- dar nu Dumnezeu vine la noi, el este oarecum static... noi suntem cei care accesam ce ne dorim, iar progresele se fac cu pasi mici.

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 21 2009, 09:45 PM, a spus:

Aici nu discutam despre cum se propaga cancerul sau profilaxia lui.
Deci ai raspuns la o intrebare care nu s-a pus.

Continuarea raspunsului urma, speram sa apara automat in acelasi mesaj.
0

#28 Utilizator offline   Burel001 

• Gambler
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 26-February 09

Scris 21 July 2009 - 10:25 PM

Dumnezeu iti da tot ce ai nevoie atunci cand ai nevoie.Sunt destule pilde pe aceasta tema.Cum spune la Biblie? Dumnezeu are grija de fiecare vietuitoare ,de la furnica la elefant, toti au mijloacele sa gasesca cele trebuincioase vietii.Cum sa nu faca acesta Dumnezeu pentru omul pe care atata il iubeste ca si-a jertfit Fiul pentru noi,creatia Sa?Ceva de genul asta.

Este adevarata asta? Este si a fost verificata de multe ori.In situatii limita omul gaseste solutii neasteptate si eficiente de a rezolva problemele existentiale.Sunt si exceptii ,dar de obicei se intampla ceva,cineva te ajuta,apare un castig neasteptat,primesti o mostenire ,te invita cineva la masa,gasesti ceva de valoare,una peste alta nu mori de foame si de griji.Credeti ca astea vin asa de la sine? Sunt coincidente? Da exista si razboaie si foamete si boli si copii care mor,dar sa nu uitam ca printul acestei lumi, deocamdata nu este Iisus ci Sataniel. Atunci cand avem impresia ca ne-am ajutat singuri ,chiar asa sa fie? Atunci daca suntem asa de valorosi ,de ce arata lumea atat de jalnic ca aproape am distrus-o?

Cand a creat Dumnezeu Trandafirul, vorbea cu Adam si Eva si era atent mai mult la acestia decat la trandafir. Tocmai ce crease frumusete de floare si la spunea celor doi:Iubiti-va si inmultiti-va. In timpul asta Dracul strecurat si el pe acolo "monta" spinii pe tulpina trandafirului si bombanea: Bateti-va si-ncaierati-va! Asta este o adaptare dintr-un film celebru ca sa nu fiu acuzat de plagiat.

Nu a raspuns Dumnezeu unei rugaciuni,pai nu era inca nevoie de raspunsul Lui, ca doar nu noi hotaram cand sa actioneze Dumnezeu.
0

#29 Utilizator offline   nightwish 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 22-January 06

Scris 21 July 2009 - 10:30 PM

Vezi postareaioanide, la Jul 21 2009, 12:17 PM, a spus:

Ai fost plin de speranta ca si noi toti.L-ai rugat pe Dumnezeu sa te ajute cumva si nu ai primit raspuns?Greu de crezut.Cand rogi ,ai rabdare si asculta raspunsul.Acel raspuns nu e intotdeauna favorabil.Insa exista mereu un raspuns.

Si intotdeauna primesti ajutor.

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 21 2009, 12:19 PM, a spus:

De ce sa ai rabdare?
Tu vrei sa ti se dea sa mananci cand ti-e foame, nu cand i se face lui Dumnezeu foame si hotaraste el.

Dumnezeu imi implineste ruga cand vrea el sau cand am eu nevoie?

Stii care-i de fapt problema? Prin a-i cere lui Dumnezeu de mancare, tu admiti ca nu ai asta. Ori.. daca te uiti putin in jur.. ai foarte multe variante prin care sa faci rost singur de mancare. Exista o vorba, Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista. Cauta s-o intelegi.
Dumnezeu ti-a dat mijloacele, tu trebuie sa faci restul. Si trebuie sa vrei.

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 21 2009, 12:31 PM, a spus:

Asta nu este o nevoie. Noi, oamenii, ca parinti, suntem destul de egoisti. Copiii nu vin la noi pentru ca ii dorim noi, ci pentru ca aici au ales ei sa vina, pentru ca de o astfel de experienta au ei nevoie.
Da, iti stiu deja reactia, dar la un moment dat, o sa intelegi tot ce zic eu aici.

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 21 2009, 12:31 PM, a spus:

Sau alt exemplu: nu ai invatat pentru BAC, insa crezi in Dumnezeu.
Te rogi la el si el iti aduce Sfanta Promovare?
De ce nu?

Iar asta este un exemplu pueril. :)

Vezi postareaVEMANS, la Jul 21 2009, 12:34 PM, a spus:

1. Cu milioane de generatii iesim din spatiu biblic.
2. De ce nu primesc toti aceeasi informatie genetica , unii sunt mai avantajati comparativ cu altii ?
3. Sa inteleg ca s-ar putea ca necredinta sa fie o "lipsa" genetica?

1. Biblia a fost scrisa de oameni.
2. Absoluti toti avem acces la acelasi bagaj informational, doar ca depinde doar de noi cat de repede il si descoperim si-l folosim.
3. Nu.
0

#30 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 22 July 2009 - 05:38 AM

Vezi postareanightwish, la Jul 21 2009, 11:30 PM, a spus:

1. Biblia a fost scrisa de oameni.
2. Absoluti toti avem acces la acelasi bagaj informational, doar ca depinde doar de noi cat de repede il si descoperim si-l folosim.
3. Nu.

Sunt de acord cu toate cele trei raspunsuri . As mai avea de adaugat doar faptul ca Biblia fiind scrisa de oameni nu poate avea acea valoare absoluta care ii este atribuita , nu poate contine adevaruri incontestabile chiar daca autorilor li se atribuie inspiratie divina.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 44 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic