dreptul la moarte eutanasie
Scris 08 June 2009 - 11:52 AM
Scris 08 June 2009 - 11:59 AM
Euthanasia si sinuciderea sunt ilegale si morale,iar ,dear Oliver,tot exhibitionismul asta pe forum iti fac rau.Take it easy.Gandeste pozitiv.Fa-ti prieteni.Distreaza-te.
Scris 12 June 2009 - 01:30 PM
oliver, la Jun 8 2009, 01:32 AM, a spus:
Aveam in minte urmatorul scenariu atunci cand am scris acel mesaj: un om are un accident, in urma caruia ramane... cum e mai rau... dar medicii au facut asta ca sa-l salveze... adica omul a ramas fara o mana, fara un picior, dar acei doctori s-au luptat sa-l salveze, pe el nu l-a-ntrebat nimeni ce parere are, daca vrea sa traiasca asa sau nu...
Scris 12 June 2009 - 02:31 PM
Scris 12 June 2009 - 02:43 PM
Sarah N...., la Jun 12 2009, 02:30 PM, a spus:
eu am vazut un om in spital paralizat de la jumatate in jos , era in aceasta situatie de 20 ani din copilarie , si nu avea voie sa moara. Era foarte chinuit omul acela fiindca era tinut in spitalul de psihiatrie dupa gratii aruncat ca o zdreanta intr-un pat ordinar. Nu era nebun dar era singur pe lume si sarac si acolo pur si simplu l-a aruncat societatea.
L-au chinuit 20 ani pretinzind ca au grija de el , pretinzind ca ii ofera ajutor medical , dar eu nu-mi pot imagina suferinta mai mare decit sa zaci 20 ani intr-un pat de spital si sa te uiti la tavan.
Omul normal liber macar se poate sinucide , dar prizonierul acela in spitalul de psihiatrie dupa gratii nu avea cum sa-si ia viata ca la psihiatrie nu ai voie sa te sinucizi. Zacea asa ca un schelet paralizat intr-o suferinta eterna.
Macar daca i-ar fi dat un calculator sa intre si el pe net sa aibe macar o viata virtuala , ca sa nu mai vorbim ca i s-ar fi putut acorda un insotitor si putea trai o viata relativ mai buna in afara spitalului intr-un scaun cu rotile. Dar societatea nu i-a oferit nimic nici un avantaj nici un ajutor ci doar un chin nesfirsit , de imi era groaza sa-l privesc cum se rasuceste acolo in patul lui de 20 ani . Adica nici nu vrei sa-i dai omului voie sa traiasca dar nici sa moara nu-l lasi.
L-am vazut murind acolo in spital dupa 20 ani de suferinta si drept sa va spun m-am simtit usurat , m-am bucurat ca a murit fiindca chinul lui a incetat.
Eu cind vorbesc de eutanasie , ma refer la dreptul omului de a respinge ajutorul medical. Daca medicul are drept scop protejarea vietii , atunci eutanasistul care nu mai este medic si nu mai are nici o treaba cu medicina , are drept scop acordarea mortii la cerere.
Deci eutanasia si medicina sint doua lucruri care nu au nimic in comun. Eu nu cred ca e normal ca medicina sa acorde ajutor fortat unui om daca acesta nu vrea.
Aceasta postare a fost editata de oliver: 12 June 2009 - 02:52 PM
Scris 12 June 2009 - 03:47 PM
oliver, la Jun 8 2009, 02:37 AM, a spus:
Sinucigasul e un las ?
Samuraii kamikaze erau lasi ? Regele Decebal era un las ? Romeo si Julieta erau lasi ?
Sau acestia au fost extraordinari tocmai fiindca s-au sinucis ?
2.Nu , eu sint un las fiindca traiesc .
1. Daca si cu parca se plimbau intr-o barca.. Oliver draga, presupunem ca nu stim ce va fi si luam in considerare o gama cat mai larga de raspunsuri care sa puste.
regele Decebal a fost educat ca aia era 'onoare'.
Romeo si Julieta is cei mai prosti. Pe bune. De aia atatea sinucideri din dragoste de pe atunci. Ei au starnit si incurajat 'curentul'. Oricum, marele scriitor voia sa scoata absurditatea la interval, dar deh .. multi chemati, putini ajunsi unde trebuie.
deci nu e musai sa fii las ca sa te si ucizi. Dar tu esti.
2. Esti curajos fiindca traiesti. Fiindca asa mai poti face ceva...altfel, nu se stie niciodata.
faptul ca tu preferi sa fii las, e doar un pretext, f bine autoindus - acela de a te scuza in cazul in care te terzesti intr-un mare kaka, aka esec!! Las-o balta, cu totii avem dramele noastre.
SI apropo, tu ai auzit de parteneri inhibati? Cum naiba sa SE MAI INHAME cineva sa te iubeasca daca stie in ce risc s-ar baga - ala de a fi pedepsit cu moartea in az ca nu te-ar mai iubi.
Nu mersi, numai nebunii ar ramane. Si aia adevarati sau aia care au ajuns ca si ROMEO SI JULIETA.
Scris 12 June 2009 - 03:59 PM
Scris 12 June 2009 - 04:04 PM
Dingo25, la Jun 12 2009, 03:59 PM, a spus:
are dreptul sa ii ceara daca vrea/ Oliver aici nu condamna pe nimeni sa fie calau.
Si da, daca cineva vrea sa se omoare sa o faca. Da sa poarta dracu' insemnul de sinucigas, si nu de martir.
Scris 12 June 2009 - 04:28 PM
stupid_me, la Jun 12 2009, 05:04 PM, a spus:
Si da, daca cineva vrea sa se omoare sa o faca. Da sa poarta dracu' insemnul de sinucigas, si nu de martir.
Eu nu inteleg de unde atatea discutii. Daca vrei sa te omori te urci pe un bloc de 10 etaje si te arunci. Sau daca ti frica sa te arunci si vrei sa o faci controlat atunci iei un bilet de autocar pana in Elvetia, ca acolo sunt legale astfel de practici.
Scris 12 June 2009 - 05:24 PM
Dingo25, la Jun 12 2009, 04:59 PM, a spus:
nu , dar macar sa dea naibii diazepam la farmacie fara prescriptie medicala , ca nici un diazepam nu poti sa cumperi in porcaria asta de lume
sau cianura ar fi o bautura foarte delicioasa pentru asemenea cazuri , mori in 30-60 secunde aproape fara dureri.
Dar si mai bine e sa existe personal specializat , problema sa fie studiata stiintific , profesionist , sa se studieze cum se moare cel mai rapid si linistit , nu sa inghit naibii un pumn de pastile si sa ma trezesc ca in loc sa ajung in rai am facut ulcer la stomac. Sau ma arunc de pe bloc si ramin paralizat pe viata .
Daca e sa fie sinucidere sa fie ceva frumos. Sa-mi pot invita prietenii si dusmanii la sinuciderea mea , sa-mi pot lua ultimul adio , sa-mi scriu ultimul poem si apoi sa mor cu demnitate , adormind linistit , nu aruncat de pe bloc ca un ciine si zvircolindu-ma in agonie cu trupul sfarimat intr-o balta de singe.
Voi chiar nu ati invatat nimic la scoala aia prin care ati trecut ?
Nu stiti poezia aia sinucigasa
Mai am un singur dor
Sa ma lasati sa mor
In liniste serii
La marginea marii
Sa-mi fie somnu lin ...
Apoi daca omu vrea sa moara ce vreti sa faca ? Sa se injunghie cu cutitu si sa horcaie de durere pina ce isi da duhu ? Sa se spinzure si sa se sufoce in dureri cumplite vreme de 6 minute in streang ? Credeti-ma ca eu am incercat metoda cu streangu si doare foarte tare , e oribil ce rau e sa te spinzuri. Sau sa se arunce de pe bloc ? Si sa ma fac terci acolo jos ?
De ce sa nu avem dreptul la o moarte linistita ? Sintem in secolu 21 macar atita sa ne ofere Statu asta care sta degeaba sa ne ofere o moarte linistita si demna.
Daca exista legea asta scrisa de mine , eu as fi fost mort de la 12 ani. Si ce bine era !
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
"Legi" proprii in scoli
-nevoie de consultanta juridica- |
Ramster | 1 | 854 |
|
import artizanat din afara Europei
taxe transport international maritim sau aerian,taxe vamale, |
partisan | 1 | 2.285 |