Religia si politica
Scris 02 June 2009 - 08:19 AM
Religia , prin institutiile ei , a facut intotdeauna politica ; la fel si politica s-a folosit si se foloseste in continuare de religie . Exemplul Romaniei , a politicienilor ei , este definitoriu.
Scris 02 June 2009 - 10:52 AM
Majer, la Jun 2 2009, 01:01 AM, a spus:
Cum se imbina ?
Cum e una, aşa e şi cealaltă. Religia preoţilor apără religia politicienilor. O mână spală pe alta, şi toţi profită. Fiecare vrea să obţină un ciolan. Schisma liderilor ( papa şi patriarhul ), din anul 1054, s-a datorat tocmai neînţelegerilor dintre papă şi patriarh, adică, din motive politice. Fiecare dorea să aibă puterea de conducere. La fel, Inchiziţia catolică s-a instituit pentru a apăra puterea regilor şi a împăraţilor, adică, din motive politice.
Învăţătura creştină, în schimb, nu are legături cu acele fapte. Învăţătura creştină are în prim plan facerea binelui.
Scris 02 June 2009 - 10:56 AM
lupini, la Jun 2 2009, 11:52 AM, a spus:
Învăţătura creştină, în schimb, nu are legături cu acele fapte. Învăţătura creştină are în prim plan facerea binelui.
Invatatura crestina nu s-a ridicat niciodata impotriva inegalitatilor sociale ( robi , sclavi, iobagi , etc) , pentru ei nu trebuia sa existe binele ?
Scris 02 June 2009 - 11:01 AM
Nu se imbina in niciun fel, pentru ca religia e tot politica.
Telul e puterea si manipularea sub diverse pretexte.
Sigur, religia este cu mult mai subversiva.
Telul e puterea si manipularea sub diverse pretexte.
Sigur, religia este cu mult mai subversiva.
Scris 02 June 2009 - 11:18 AM
VEMANS, la Jun 2 2009, 11:56 AM, a spus:
Invatatura crestina nu s-a ridicat niciodata impotriva inegalitatilor sociale ( robi , sclavi, iobagi , etc) , pentru ei nu trebuia sa existe binele ?
MATEI 26 : 25 "Cine scoate sabia, de sabie va pieri."
Învăţătura creştină nu s-a ridicat niciodată nici împotriva regilor sau împăraţilor cruzi. Această învăţătură nu are la bază comoditatea, adică, crezi, şi apoi devii şef, trăieşti comod. Învăţătura creştină, premiază pe cei care o aplică, doar la final, ca un examen la facultate : se dă ce trebuie să înveţe studentul pe parcursul anilor de studii, şi, la final, se trage linia : cine a învăţat, trece, cine nu, nu trece.
Cei mai mulţi oameni însă, de felul Gigi Becali & Co. spun că ei cred, pentru...a câştiga Steaua meciurile. Astfel de oameni cred pentru a primi ceva în schimb. În realitatea, aia nu e credinţă, e o afacere.
VEMANS, la Jun 2 2009, 12:10 PM, a spus:
Promisiunile sunt mult mai tentante : viata vesnica , cine nu si-o doreste fie ea chiar doar dupa moarte.
După cum se vede, fie chiar şi pe acest forum, foarte puţini îşi doresc viaţa veşnică, fie ea chiar şi după moarte. E nostim aproape.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Vaticanul si.... "afacerile" ascunse! | laursan3 | 10 | 2.921 |
|
cati dintre voi sunt ortodocsi
si cati ati ales sa fiti ortodocsi |
Cupydon_blu | 197 | 10.138 |
|
De ce are nevoie Dumnezeu de soldati ?
Cu cin' se bate ? Nu e atotputernic ? |
alone4ever | 36 | 2.417 |
|
Care credeti ca este rolul Credintei in Secolul XXI?
Credinta si Convingere |
CavalerulJedi | 201 | 5.924 |
|
STRAINI SI CALATORI...
UN BLOG CRESTIN |
adicel | 1 | 975 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS