Kabbalah ce stiti si ce vreti sa aflati
Scris 11 November 2005 - 10:05 AM
Scris 17 November 2005 - 01:59 PM
Am citit si eu cateva despre Cabalah, am rasfoit Zoharul (in limba romana) si am ajuns la concluzia ca ziua e prea scurta pt a putea pricepe eu ce-i in mintile unoe cabalisti.
Multe dive adera azi la Cabalah si cam face furori in mintile starurilor...o fi bine, o fi rau?
Dar pe acest pamant cica e loc pt toti.
Cred MariaB ca avem nevoie de un cabalist ca sa ne umplem lacunele.
Scris 17 November 2005 - 02:09 PM
Haruka, la Nov 17 2005, 01:59 PM, a spus:
ce nu ai inteles citind Zoharul?
ai vreo nedumerire pe care o poti formula?
- putem incepe de aici o discutie pe tema Kabbalei
Scris 17 November 2005 - 02:25 PM
Momentan nu am cartea la mine ca as fi vrut sa comentam niste pasaje asa ca o sa te intreb daca ai citit Zoharul si ce anumeai vrea sa discutam legat de subiect.
Toate-s bune cand noi suntem buni!
Scris 18 November 2005 - 09:01 AM
Haruka, la Nov 17 2005, 02:25 PM, a spus:
Momentan nu am cartea la mine ca as fi vrut sa comentam niste pasaje asa ca o sa te intreb daca ai citit Zoharul si ce anume ai vrea sa discutam legat de subiect.
Toate-s bune cand noi suntem buni!
am facut un curs de Kabbalah la Universitate (sectia ebraica)
nu pot spune ca ma interesaeaza subiectul, dar pot sa lamuresc unele lucruri si altora
Scris 18 November 2005 - 11:32 AM
Stiu ca etimologic cabala=traditie.
Din cele citite de mine a reiesit ca acesti cabalisti sunt niste oameni fff pioasi si exista o varsta restrictiva pt initiere si un numar restrans de adepti si partea feminina nu are acces la aceasta "stiinta". Am dedus bine?
Eu ma intreb de ce atata retinere si mister, s-a creat in jurul lor un nor de fum ce-i caracterizeaza ca niste oameni fff retrasi care umbla in clanuri si se roaga mereu.
Ei au o viata normala?
Ce carti au in studiu misticii (cabalistii) ?
Scris 18 November 2005 - 01:03 PM
Kabbalah este cuvantul care trancrie cat se poate de exact cuvantul ebraic respectiv
asa cum numele proprii se spun si se scriu in multe feluri depinzand de limba in care sunt folosite, tot astfel si Kabbalah - mai ales pentru faptul ca si-a format o familie de cuvinte (cabalist, cabalistic..., asa dupa cum crestin vine de la Cristos, si deci asa ar trebui scris si pronuntat in limba roma^na, pentru ca nu ne spune hrestini!)
Kabbalah este mistica iudaica, in sensul in care vorbim despre o mistica crestina, de exemplu
cabalistul este o persoana care practica acest tip de mistica, sau care o studiaza - ceea ce in iudaism este identic
cabalistul seamana cu un calugar crestin - amandoi prefera sa practice misticismul in izolare si fara sa dea explicatii lumi despre aceasta experienta a lui
despre participarea femeilor:
este asa cum femeile ortodoxe nu au voie sa intre in altar, dar femeile catolice pot sa o faca fara sa se considere ca pangaresc altarul
in iudaism sunt mai multe "secte", fiecare cu principiile ei
daca vedem ciudatenii este pentru ca ochiul nostru vrea sa le vada!
Scris 27 February 2006 - 02:09 PM
Scris 27 February 2006 - 03:11 PM
Maria Lopez, la Feb 27 2006, 02:09 PM, a spus:
incepe cu ce iti cade la indemana, apoi lectura te va indruma spre lectura urmatoare, in functie de deschiderea ta... - in Kabbalah, acesta este un principiu, nu doar un sfat
este adevarat ca in Ortodoxie se spune sa nu vorbesti cu neortodocsi... - dar asta este pentru ca ti-ar putea dauna in cazul in care credinta ta se clatina...
Maximus, la Feb 27 2006, 02:34 PM, a spus:
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Chestionar: A avut Ioan Botezatorul descendeti? | Pixelut | 16 | 7.159 |
|
carti
Vreau si eu carti |
prozium | 2 | 5.395 |