Dingo25, la May 28 2009, 10:04 AM, a spus:
Din ce ai scris tu eu nu cred ca parintii te resping din rasputeri, ci din contra, chiar tu esti cea care te respingi...
da concluzia asta de unde ai mai tras-o ?
Uite cum sta treaba, din cate am citit, observ o incompatibilitate afectiva cu mama ta.
Pana acum am banuit, insa acum sunt sigur ca aici e 'problema'. In plus, mama ta nu pare a fi o femeie fericita si impacata. E trist, dar e real. Faptul ca tu ai note mari si ea nu te poate aprecia, banuiesc iar ca se trage din faptul ca o doare prea tare 'esecul' din viata ei. Posibil sa fi vrut sa faca studii mai inalte si sa nu fi putut, sau sa nu fi avut conditii.
Am observat ca cineva a aruncat si cu vorba .. 'copil razgaiat' . Or, asta, iar nu esti tu de vina , ca asa te-au crescut ei. Posibil ca parintii tai sa incerce intr-o oarecare masura sa isi rascumpere greselile pe care le comit in fata ta. Nu spun ca nici tu nu gresesti..dar iar, e varsta la care TU ai dreptul sa gresesti cel mai mult. Incearca sa eviti certurile..gandeste-te la viitorul tau si la nervisorii tai. Poti. Dupa cum se vede, pot garanta ca esti capabila sa folosesti diplomatia in favoarea ta.
Iar atunci cand din sufletelul tau vrei sa ii oferi o surpriza sau bucurie la mama ta - fa-o, dar nu te astepta sa ii sclipeasca ochii asa cum te-ar bucura pe tine..accepta faptul ca daca primeste cadoul, o face fara sa zambeasca, dar undeva in sufletul ei garantat se bucura. Garantat. Reuseste sa te bucuri de bucuria ei fara sa o manifeste, si vei regasi impacarea in sanul familiei.
Te cred ca doare faptul ca mama ta nu iti arata dragostea, ..de iubit insa cred ca te iubeste. O arata si ea cum poate..sau mai bine zis - o ascunde si ea cum poate. Asa e ea mai rece, mai acrita de viata..asa e felul ei ..probabil ca are valori mult mai diferite decat tine. Fiecare ..frati, prieteni, parinti, copii .. desi traim impreuna, in fata lui Dumnezeu vom raspunde o data fiecare, separat. Deci iar, pastreaza-ti dreptul de a avea o perspectiva de viata diferita de cea a parintilor tai, fara sa te lasi sa cazi in aroganta ca ai fi mai buna decat ei(desi probabil o sa ti se reproseze ba printer randuri , ba pe fata ..si ai fi acuzata ca dai dovada de aroganta). Probabil, cel putin din punct de vedere spiritual - esti mai evoluata.
Si, in viitor, mai ales la capitolul dragoste .. vei avea posibilitatea sa iti umpli 'golul' de afectiune, acceptand sa se apropie de tine doar oameni care isi exteriorizeaza mai bine sentimentele.
..Si spala si tu vasul ala si sterge si tu praful, ca vorba aia - si tu mananci.
Daca nu o faci , sunt sigur ca nu o faci din cauza ca te ironizeaza si probabil tu esti mai sensibila de fel la ironii , iar ei nu. Ei, ...aici e un pic si mai greu. Dar strange din dinti si spala vasul ala si de ciuda!!!
Hai, fruntea sus! Azi e mai bine decat ieri, nu?
Aceasta postare a fost editata de stupid_me: 28 May 2009 - 08:33 PM