sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Despre Fecioara Maria în terminologie brahmanică Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   tota_puri 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 25-March 08

Scris 26 May 2009 - 09:21 PM

În terminologie brahmanică, Maria întrupează elementul luminos şi ascendent (sattva) al Substanţei increate (Prakriti), care deja radiază doar prin puritatea sa, deci chiar „separat” de intervenţia iluminantă şi „verticală” a Intelectului creator (Puruşa). Însă nu este singurul aspect al Fecioarei, nu degeaba în Evanghelia după Filip se spune că erau 3 Marii întotdeauna cu Iisus. Cine credeţi că erau ele dincolo de aspectul lor istoric?

Vă invit să purcedem in divinis direct pe tema acestui topic şi să spunem lucrurilor pe nume.

Pentru început o întrebare: de ce divinul vine în lume doar printr-o „Pururea Fecioară”?

Fisiere atasate

• Fisier atasat  icon3.jpg (32.55K)
    Number of downloads: 14

Aceasta postare a fost editata de tota_puri: 26 May 2009 - 09:29 PM

0

#2 Utilizator offline   Cristinick 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 21-April 08

Scris 26 May 2009 - 10:15 PM

Citeaza

Pentru început o întrebare: de ce divinul vine în lume doar printr-o „Pururea Fecioară”?

Pentru ca e mai simplu sa faci pe cineva sa creada aratandu-i ceva incredibil decat ceva banal.

Mai poti? Nu te dor degetele?
0

#3 Utilizator offline   rubens 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 26-May 09

Scris 26 May 2009 - 10:55 PM

sal coutal, te anunţ că (s)moderatorii tocmai au comis o greşeală fatală incredibilă!
0

#4 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 27 May 2009 - 01:28 PM

Vezi postareatota_puri, la May 26 2009, 10:21 PM, a spus:

În terminologie brahmanică, Maria întrupează elementul luminos şi ascendent (sattva) al Substanţei increate (Prakriti), care deja radiază doar prin puritatea sa,

Foarte curios ...dar si interesant!
Probabil ca asta l-o fi atras si pe soldatul roman Tiberius Abdes Panthera care a lasat-o gravida ... sarcina ptr care este acuzat nedrept Dumnezeu Yahwe ... desi vedem ca acest Yahwe nu a avut nici o legatura sexuala cu nicio femeie ...dar in religia mozaica!

Citeaza

Însă nu este singurul aspect al Fecioarei, nu degeaba în Evanghelia după Filip se spune că erau 3 Marii întotdeauna cu Iisus. Cine credeţi că erau ele dincolo de aspectul lor istoric?

Sa nu zici ca tocmai Apostolul Matei ptr ca este cunoscut de catre cei initiati ca inainte de Evanghelia lui Matei din NT era o alta Evanghelie "veche" a lui Matei ...scrisa nu in greaca ci in aramaica ...limba lui Isus ...in care Matei nu ne povesteste ca Maria ar fi fost fecioara.

Cat despre Evanghelia lui Iacov ...acesta ca fiu al Mariei si frate a lui Isus nu isi permite sa se refere la virginitatea maica-si ...dar a ajuns sa se certe cu Sf Pavel referitor la originea omeneasca a lui Isus ...si asta este chiar bine asa ...ca altfel Maria nu ar fi fost nici azi "pururea fecioara" si nici Brhma nu s-ar fi culcat cu ea !

Citeaza

Pentru început o întrebare: de ce divinul vine în lume doar printr-o „Pururea Fecioară"?

Pentru ca toate femeile sunt adevarati niste Dumnezei care nu numai ca dau viata dar o si sfintesc (prin ingrijiri si educatie) ...si cred ca esti de acord ca nu este frumos si nici politicos sa zici de maica ta care e femeie ca era altceva decat o fecioara!
Pai cum ar suna azi crestinismul daca nu am inflori adevarul si am spune despre Maria ca era incurcata cu soldatul Iulius Abdes Panthera ...si asta in timp ce era maritata cu Josef?
0

#5 Utilizator offline   BlueColor 

• .
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 23-March 08

Scris 14 June 2009 - 08:23 PM

tota_puri, alta poza mai 'normala' nu ai gasit?!
0

#6 Utilizator offline   Master_ 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-July 09

Scris 30 July 2009 - 07:48 PM

Mda , am ca religie Islamul ..si eu ca musulman va spun ca nu este ok subiectul pe care-l dezbateti ..dar asta-i credinta la voi ...acum batjocoriti dumnezeii la care va rugati , dar mai tarziu ai luati ca divinitati ...eu zic ca sunteti rataciti si la propriu si la figurat
0

#7 Utilizator offline   tota_puri 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 08

Scris 28 August 2009 - 12:58 AM

rătăciţi sau pierduţi?
0

#8 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 30 August 2009 - 12:34 PM

Vezi postareaAllber___, la Jul 30 2009, 07:48 PM, a spus:

Mda , am ca religie Islamul ..si eu ca musulman va spun ca nu este ok subiectul pe care-l dezbateti ..dar asta-i credinta la voi ...acum batjocoriti dumnezeii la care va rugati , dar mai tarziu ai luati ca divinitati ...eu zic ca sunteti rataciti si la propriu si la figurat

Dar tu nu sti ca credinta e libera?
...fiecare e liber sa creada ce vrea...dar atata timp cat isi pastreaza credinta pentru el si nu vrea sa o impuna altora ...caci nimeni nu are dreptul sa isi impuna credinta ca STIINTA ...(adica ca lege divina) ...caci Legea Divina este Stinta care vedem ca descopare Legile Creatiei si pentru pentru ca si "Dumnezeii" cand au creat universul nu au facut-o prin credinta si rugaciuni ci prin STIINTA si munca competenta.

Corect este ca credinta sa ramana la locul ei ...ca forma a nestintei si ca o incapacitate de a explica logic si competent o realitate ... iar Stinta este Calea care ne aduce mantuirea si paradisul in viata aceasta ...ba chiar ne ajuta sa o prelungim la maximum!

Deci sa crezi ca o fecioara poate naste un copil in carne si oase cu un duh ...adica ceva imaterial ...nu te supara ...dar imi jigneste mie inteligenta ...pai ce ne luati de prosti cand ne povestiti la modul serios asemenea baliverne ? ...nu este si asta o jignire pe care trebuie sa o inghitim de la voi?

De ce cineva care se bazeaza pe "cunoastere rationala" este un ratacit la propriu si la figurat? ...in timp ce voi care credeti in duhuri absurde de pe lumi nestiute...sunteti pe calea corecta ?
S-a intors cumva lumea cu fundu in sus si astfel adevarul dovedit a devenit minciuna ... iar minciuna a devenit adevar ceresc ...prostii au devenit savanti ...sau cei care nu stiu nimic si cred totul a proasta ne in dica directia corecta pe care le-a aratat-o si lor niste sarlatani mincinosi ...in care cred!(adica nu stiu)
0

#9 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 31 August 2009 - 10:10 AM

Vezi postareaAllber___, la Jul 30 2009, 08:48 PM, a spus:

Si in crestinism cu cca 5-600 de ani in urma asta ar fi fost blasfemie si pedepsita cu ardere pe rug.....Pacat ca nu vei vedea cum va arata islamul peste aceeasi perioada de timp. Veti fii la fel de "rataciti" , poate chiar mai repede....
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic