tota_puri, la May 26 2009, 10:21 PM, a spus:
În terminologie brahmanică, Maria întrupează elementul luminos şi ascendent (sattva) al Substanţei increate (Prakriti), care deja radiază doar prin puritatea sa,
Foarte curios ...dar si interesant!
Probabil ca asta l-o fi atras si pe soldatul roman Tiberius Abdes Panthera care a lasat-o gravida ... sarcina ptr care este acuzat nedrept Dumnezeu Yahwe ... desi vedem ca acest Yahwe nu a avut nici o legatura sexuala cu nicio femeie ...dar in religia mozaica!
Citeaza
Însă nu este singurul aspect al Fecioarei, nu degeaba în Evanghelia după Filip se spune că erau 3 Marii întotdeauna cu Iisus. Cine credeţi că erau ele dincolo de aspectul lor istoric?
Sa nu zici ca tocmai Apostolul Matei ptr ca este cunoscut de catre cei initiati ca inainte de Evanghelia lui Matei din NT era o alta Evanghelie "veche" a lui Matei ...scrisa nu in greaca ci in aramaica ...limba lui Isus ...in care Matei nu ne povesteste ca Maria ar fi fost fecioara.
Cat despre Evanghelia lui Iacov ...acesta ca fiu al Mariei si frate a lui Isus nu isi permite sa se refere la virginitatea maica-si ...dar a ajuns sa se certe cu Sf Pavel referitor la originea omeneasca a lui Isus ...si asta este chiar bine asa ...ca altfel Maria nu ar fi fost nici azi "pururea fecioara" si nici Brhma nu s-ar fi culcat cu ea !
Citeaza
Pentru început o întrebare: de ce divinul vine în lume doar printr-o „Pururea Fecioară"?
Pentru ca toate femeile sunt adevarati niste Dumnezei care nu numai ca dau viata dar o si sfintesc (prin ingrijiri si educatie) ...si cred ca esti de acord ca nu este frumos si nici politicos sa zici de maica ta care e femeie ca era altceva decat o fecioara!
Pai cum ar suna azi crestinismul daca nu am inflori adevarul si am spune despre Maria ca era incurcata cu soldatul Iulius Abdes Panthera ...si asta in timp ce era maritata cu Josef?