Aceasta reciprocitate simpla si plina de demnitate este un gest al iubirii si acceptarii. El demonstreaza incredere si stima reciproca.
Mai mult de atat e prea mult. Mai putin de-atat e prea putin.”
Paul Ferrini – Iubire fara Conditii
Am inceput cu acest citat din dorinta de a va prezenta poveste lui Nicusor, un baietel minunat de 11 ani, coleg de clasa cu fetita mea. Sper sa nu va plictisesc prea tare cu detaliile, dar am simtit nevoia sa impartasesc cateva randuri la gandul ca putem fi oricare dintre noi in situatia parintilor sai, dar mai ales cu gandul la compasiunea din sufletul fiecaruia dintre noi ...
Pana acum un an era un copil plin de viata, cu luminite zglobii in ochi, cand facea cate o nazbatie sau cand alerga impreuna cu colegii sau cu prietenii la joaca, dar mai ales iubitor de sport si sanatate, practicand fotbal la Clubul Sportul Studentesc. Acum aproximativ un an de zile, viata acestui baiat s-a transformat dintr-o poveste plina de speranta, intr-un cosmar plin de suferinta. Totul a inceput cand pe fata au inceput sa-i apara niste pete rosiatice, care s-au intins treptat in jos pe brate si ulterior pe corp, parintii alarmati au mers la medic, dupa teste si analize au primit vestea cutremuratoare: copilul a fost diagnosticat cu dermatomiozita, o boala rara, inflamatorie a muschilor striati si a pielii. Pe zi ce trece copilul se simte tot mai rau, in timp nu a mai putut merge la scoala, iar de o luna si jumatate este internat in spital la terapie intensiva cu perfuzii, fiind imobilizat si nemaiputand sa se hraneasca singur.
S-a incercat o calatorie in Germania, dar fara nici un rezultat, ar exista o posibilitate in China, dar medicii romani sunt rezervati fata de aceasta optiune. Tratamentul complet costa 70 000 de lei (ron). Prin ajutorul doamnei invatatoare si al inimosilor colegi de clasa care au facut afise pentru Nicusor s-a reusit sa se stranga banii pentru primele 10 fiole de Pentaglobin, in conditiile in care o singura fiola costa 2300 lei (ron) si nu se pot cumpara decat 10 fiole odata. Clubul de fotbal a deschis un cont pe numele tatalui in care putem sa donam fiecare un ajutor pentru baiat si sunt sigura ca nu vor fi putini aceia care vor raspunde pozitiv acestui apel:
Banca: BRD Suc. Valea Ialomitei
Contul: RO98BRDE410SV36459184100
Titular: Simion Niculae
Dragii mei, impreuna putem aduce din nou lumina in sufletul si in ochisorii acestia minunati, eu am sa inchei cu rugamintea adresata de colegii sai pe afisele facute cu drag:
SALVATI-L PE NICUSOR !!!
Fisiere atasate
-
Nicusor.JPG (64.21K)
Number of downloads: 7
Contact
Facebook
Twitter
RSS