Dupa doua luni de la intreruperea tratamentului transaminazele au crescut foarte mult(1700 si 800) si s-au modificat foarte mult si celelalte analize.A mai patit cineva acest lucru?Mentionez ca tratamentul cu interferon a durat 9 luni si afost intrerupt din cauza unei depresii Acum sotul se afla internat la Colentina pentru investigatii,starea generala este buna.
Pagina 1 din 1
interferonul si efectele lui
Scris 09 November 2005 - 02:34 PM
Intreruperea tratamentului sau discontinuitatea administrarii, din ceea ce am citit se pare ca are ca efect cresterea transaminazelor si revenirea, de cele mai multe ori a viremiei la nivelul dinainte de inceperea tratamentului. Se pare ca spre deosebire de tratamentul prescris in cazul hepatitei C, in cazul hepatitei B, aceste exacerbari ale hepatitei sunt ceeva destul de obisnuit, mai ales in cazul intreruperii tratamentului, cu cresteri ale transaminazelor > 10 ori limita superioara normala dar si valori proaste ale altor analize.
http://www.rocheusa..../pegasys/pi.pdf
Acesta este prospectul de la pegasys, nu stiu exact ce tratament a primit sotul tau, pegasys sau interferon, probabil ca efectele adverse sunt cam aceleasi. Aici scrie clar ca in caz de administrare discontinua, si nu numai, pot avea loc cresteri ale transaminazelor, si lasa la decizia medicului reducerea dozei sau intreruperea acestuia, pt ca in caz contrar se putea ajunge la o insuficienta hepatica. Eu cred ca au procedat bine medicii nu are rost sa isi riste viata sotul tau mai ales ca il pot pune pe o monoterapie peste ceva timp (lamivudina singura sau adefovir).
http://www.rocheusa..../pegasys/pi.pdf
Acesta este prospectul de la pegasys, nu stiu exact ce tratament a primit sotul tau, pegasys sau interferon, probabil ca efectele adverse sunt cam aceleasi. Aici scrie clar ca in caz de administrare discontinua, si nu numai, pot avea loc cresteri ale transaminazelor, si lasa la decizia medicului reducerea dozei sau intreruperea acestuia, pt ca in caz contrar se putea ajunge la o insuficienta hepatica. Eu cred ca au procedat bine medicii nu are rost sa isi riste viata sotul tau mai ales ca il pot pune pe o monoterapie peste ceva timp (lamivudina singura sau adefovir).
Scris 09 November 2005 - 06:28 PM
Inainte de a incepe tratamentul cu interferon transaminazele erau de 260,iar viremia era foarte mare,de ordinul milioanelor.Dupa noua luni de interferon valorile erau normale,dar dupa doua luni au urcat atat de mult.Atunci de ce se mai recomanda acest tratament,care si asa da peste cap intrg organismul,daca apar recaderi?Doctorii suspecteaza o noua forma de hep,A sau D.
Scris 10 November 2005 - 09:10 AM
De la bun inceput iti spun ca nu sunt medic, nu am urmat nici un fel de cursuri de medicina vreodata si tot ceea ce iti scriu pe aici nu sunt inventii, sunt doar un bolnav un pic "pasionat" de aceasta boala care a citit o gramada despre ea. Tot din ceea ce am citit iti spun: e perfect adevarat ca e posibila o suprainfectie cu A sau cu D, insa asta doar dc in ultimile 6 luni pt hep D a intrat in contact cu acest virus sau dc in ultimile 2-3 luni a intrat in contact cu hep A. Si totusi, dc ar fi luat inainte acest virus D era foarte probabil ca el sa se fi manifestat si pana acum si vreau sa iti spun ca B+D dau de obicei niste forme fulminante, si oricum tratamentul care l-a primit pt B era si pt D (probabil ca in alte doze). Oricum nu exclud nici eu aceasta posibilitate. ASta insa se poate observa destul de simplu cu niste teste de laborator dc are A sau D sau C. Nu cred ca ar dura mai mult de 4-5 zile sa ai rezultatele.
Parerea mea, si doar parerea mea, este ca e foarte posibil ca sotul tau sa fi suferit o recadere, probabil datorita aparitiei unor mutatii YMDD, cele rezistente la lamivudina, pt ca presupun ca asta a avut in tratament sotul tau. Mai sunt si alte cauze pt care au loc recaderi, e un risc.
Ma intrebai de ce se mai acorda tratamentul? Pt ca e singurul care poate vindeca sau macar stopa boala. E un risc pe care si-l asuma fiecare pacient in momentul cand semneaza acea foaie pe care ti-o inmaneaza. Recaderi nu au toti pacientii...
Sanatate.
Parerea mea, si doar parerea mea, este ca e foarte posibil ca sotul tau sa fi suferit o recadere, probabil datorita aparitiei unor mutatii YMDD, cele rezistente la lamivudina, pt ca presupun ca asta a avut in tratament sotul tau. Mai sunt si alte cauze pt care au loc recaderi, e un risc.
Ma intrebai de ce se mai acorda tratamentul? Pt ca e singurul care poate vindeca sau macar stopa boala. E un risc pe care si-l asuma fiecare pacient in momentul cand semneaza acea foaie pe care ti-o inmaneaza. Recaderi nu au toti pacientii...
Sanatate.
Scris 10 November 2005 - 07:23 PM
Multumesc ca mi-ai raspuns.Au trecut tre zile si inca nu se stie care ar fi cauza acestor transaminaze fiindca nu au venit rezultatele .Sotul este internat la Colentina,sper ca sunt mai dotati decat Constanta.Am aflat de la Centrul de Donare Constanta ca si in 2000 avea virusul,dar nimeni nu ne-a anuntat.Starea generala a sotului este buna,sunt doar mici dureri articulare.
Pe acest site mai este oare cineva care a urmat tratament cu interferon?(pentru hep b)Dupa ce se clarifica situatia doctorul a zis ca o sa-l treaca pe lamivudina.Probabil ca si acest medicament are destule reactii adverse.Sincera sa fiu sunt foarte dezamagita..si deja imi este frica ..
Pe acest site mai este oare cineva care a urmat tratament cu interferon?(pentru hep b)Dupa ce se clarifica situatia doctorul a zis ca o sa-l treaca pe lamivudina.Probabil ca si acest medicament are destule reactii adverse.Sincera sa fiu sunt foarte dezamagita..si deja imi este frica ..
Scris 11 November 2005 - 08:48 AM
Aici nu stiu cati au urmat acest tratament pt hep B. Asa cum ti-am scris in primul mesaj de pe aceasta pagina, il vor pune pe sotul tau pe monoterapie cu Lamivudina. Ce face acest medicament? Tine virusul la niveluri mici sau nedetectabile, insa nu elimina virusul si din pacate are alte doua dezavantaje: organismul poate dezvolta rezistenta la lamivudina; si in majoritatea cazurilor dupa ce se intrerupe tratamentul e posibil ca viremia sa revina la nivelul dinainte de tratament.
Insa gandeste-te ca macar cat urmeaza tratamentul ficatul se va reface si va stopa din evolutie. Reactii adverse are insa eu stiu ca sunt mai mici decat la interferon. Ai sa vezi ca e mai suportabil.
Sanatate multa.
Insa gandeste-te ca macar cat urmeaza tratamentul ficatul se va reface si va stopa din evolutie. Reactii adverse are insa eu stiu ca sunt mai mici decat la interferon. Ai sa vezi ca e mai suportabil.
Sanatate multa.
Scris 13 November 2005 - 11:25 PM
BUNA.MA NUMESC BURTEA FLORENTINA.SI EU AM HEPATITA B DE 8 ANI.AM FACUT TRATAMENT CU LAMIVUDINA 6 LUNI.NU MI-AU DAT MAI MULT PENTRU CA NU AM VRUT SA FAC BIOPSIE.EU DOAR ANUL ASTA AM AFLAT DE VIREMIE DE LA DOCTORUL STREINU-CERCEL.AM VIREMIA 523800.SA STII CA TRATAMENTUL CU LAMIVUDINA DA ROADE.
MIE MI-A SCAZUT TRANSAMINAZELE SI NU AU MAI CRESCUT DELOC DE 2 ANI.SI EU AM FACUT ANTIGENUL PT HEPATITA D,DAR INCA MAI ASTEPT REZULTATUL.SPER SA AIBE SI SOTUL TAU NOROC SA-I SCADA TRANSAMINAZELE LAMIVUDINA
MIE MI-A SCAZUT TRANSAMINAZELE SI NU AU MAI CRESCUT DELOC DE 2 ANI.SI EU AM FACUT ANTIGENUL PT HEPATITA D,DAR INCA MAI ASTEPT REZULTATUL.SPER SA AIBE SI SOTUL TAU NOROC SA-I SCADA TRANSAMINAZELE LAMIVUDINA
Scris 17 November 2005 - 12:54 PM
Dupa daoua saptamani de investigatii nu s-a tras inca o concluzie.Nu a iesit nici virusul A nici D si niciC.Transaminazele au coborat totusi la 1100 doar cu pharmacon si cateva perfuzii cu glucoza.Singurul lucru pe care l-a facut de cand este internat in spital a fost faptul ca a intrerupt tratamentul dat de psihiatru:seroxat,xanas.
Astazi i s-a intocmit si dosarul pentru lamivudina si i s-a spus ca va primi lamivudina din spital pana la aprobarea dosarului.Medicul nu vroia sa-i dea drumul acasa dar simtea ca nu mai poate sa suporte spitalul,asa ca i s-a dat o invoire de 7 zile dupa care trebuie sa revina in spital pentru a fi urmarit iar.
A mai intampinat cineva astfel de probleme?
Astazi i s-a intocmit si dosarul pentru lamivudina si i s-a spus ca va primi lamivudina din spital pana la aprobarea dosarului.Medicul nu vroia sa-i dea drumul acasa dar simtea ca nu mai poate sa suporte spitalul,asa ca i s-a dat o invoire de 7 zile dupa care trebuie sa revina in spital pentru a fi urmarit iar.
A mai intampinat cineva astfel de probleme?
Scris 17 November 2005 - 02:11 PM
Cat de bune sunt perfuziile cu glucoza?Am inteles ca nu se mai fabrica arginina( perfuzii).Oare de ce?Stiu ca se gaseste arginina buvabila(sagernol) ,dar este f scumpa si nu se compeseaza.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Ajutor interpretare analiza.
Test viremic la 3 luni tratament... |
odin | 5 | 6.923 |
|
durere sub sanul drept | Anca/Maria | 10 | 21.569 |
|