sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cum o ingrijiti ? Pe ea, pisica mancare, toaleta, vet, jucarii si atentii Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   `jojo` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 28-December 04

Scris 16 May 2009 - 07:38 PM

hello motanei si pisicute !
salutam si propritarii ;)

ne-am laudat cu ele, am ras de ele si de noi ...
ia sa va aud cum aveti grija de ele
ce manaca ? cat mananca ? le spalati ?

a mea bestie nu e deloc mofturoasa, daca mi-as pune mintea cu el ar manca non-stop numai carnita cruda de vitel, pateu si peste ... numai ca, nu intotdeauna iese cum vrea misiu, oricat de talentat ar fi el la miorlait si agatat cu labutele de blugii mei

mancarea lui se compune din crantzanele in mare parte si de vreo 2-3 ori pe saptamana cate un pliculet de mancare umeda. in privinta marcilor l-am obisnuit de mic cu Purina, mai intai aia pt bebe iar pana acu o luna -doua a functionat perfect cu Purina Indoor cu pui si orez. pana cand n-a mai vrut-o si pace :) asa ca am trecut cu succes pe royale canin pt castrati :-. au aparut recent si pliculete la royale, pana acu prefera gurmet

nisipul - cand era mic foloseam nisip silicat. am incetat sa-l folosim pentru ca individului ii placea sa se joace cu bobitele si-mi umplea casa :D. in prezent sunt foarte multumita de cat`s best universal - e facut din fibre de lemn, 100% natural

gherutele
- le taiem la 2-3 saptamani pentru ca are prostul obicei sa sara la picioare ... doar la ale mele, in consecinta am recurs la masura asta. le ascute la loc de spatele fotoliului care e din lemn... :tease: nu foloseste nimic din accesoriile special achizitionate in acest scop :cheer:

jucarii- nu le foloeste pe alea din dotare... improvizeaza - un cordon, o curea, o clama, folia de plastic de la pachetul de tigari, staniolul de la ciocolata ... orice altceva decat jucariile cumparate pt el

dormitul
si-l administreaza in cantitati considerabile, locul preferat in pat, pe mijlocul patului mai exact sau intr-un loc in care daca vrei si tu sa te intinzi nu poti ca-l deranjezi. mai atipeste pe balcon pe un dulap sau in bucatarie chiar in mijlocul incaperii :doh:

baie
am renuntat acum doi ani la acest groazic obicei datorita stresului pe care i-l provocam. in prezenta lui este interzisa folosirea expresiei "a face baie"

periatul
ca si curatatul urechilor este alt sport extrem pe care suntem obligati sa-l practicam. evident ca nu suporta ca cineva sa se ingrijeasca de toaleta lui :good:

la voi cum e ?

Aceasta postare a fost editata de -olivia-: 16 May 2009 - 08:25 PM

0

#2 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 16 May 2009 - 08:32 PM

Mancarea - "grauntze" asa zic eu mancarii uscate :) in fiecare zi cate 1/4 cup de 3 ori pe zi si conserva (mancare uda) una pe saptamana.Mancarea uscata cat si cea uda sunt speciale de la veterinar si sunt : c/d Multicare (mancare uscata pentru pisici care sufera de Lower Urinary Tract Disease (FLUTD) (primul meu pisic suferea de conditia asta),este si preventiva (pentru celalalt). Conservele sunt de la Medi Cal Weight Control pentru pisici in varsta si mai putin active.In mancarea uda ai pun un supliment nutritional recomandat de doctor pentru a mentine sistemul imun sanatos si in apa (care e numai de la filtru) pun cateva picaturi de un lichid ce ajuta la muiat tartarul de pe dinti si nu le miroase guritza.E produs natural.Langa mancare am o cutie cu iarba pentru pisici pe care am plantat-o si crescut-o acasa si care este buna si necesara sa o manance pentru ca ajuta la regurgitarea cocoloaselor de par.

Nisipul - Arm & Hammer Super Scoop cu granule de eliminare a mirosului

Gherutzele
- cele din fata scoase.

Jucarii - tot felul de soricei,unii cu cat nip inauntru,altii cu baterii,pernute mici cu cat nip,mingi mititele...

Dormitul - seara,in pat cu noi iar ziua are patutuul lui de la Burrberry si o paturica de pisica in fata caminului.Dar mai doarme si pe canapea, scaunul de birou sau cutii de carton daca ai las vreuna prin casa.Adora cutiile.Doarme in ele,se piteste acolo cand se joaca iar cand se plictiseste incepe sa le rupa cu dintii in bucatele. Cand era mic il gaseam dormind in chiuveta de la baie. :cheer:

Grooming - baie nu-i fac acasa dar il duc la vet pentru grooming la fiecare doua luni unde al spala in urechi si peste tot si cateodata il tunde putin.In rest il perii la fiecare 3 zile si il spal cu pe dinti cu pasta pentru pisici si un degetar special din plastic moale.

Sanatate - vizita anuala la veterinar sa-i faca vaccinele si controale,inclusiv dentare. In rest orice necesita sa ai faca in forma de tratament nici nu se pune problema ca nu as plati si da acordul,cu exceptia cazului cand sufera de ceva fatal si necesita proceduri si tratament care i-ar prelungi chinul nu viata si nu l-ar insanatosi,cum sa intamplat cu primul meu pisic caruia a trebuit sa i se faca eutenazia luna trecuta (RIP Snowee).

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 16 May 2009 - 08:55 PM

0

#3 Utilizator offline   Roxana@ Elena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 03-November 07

Scris 16 May 2009 - 09:01 PM

Pai pisicuta mea nu este chiar asa de alintata.De fapt motanelul meu nu prea agreaza mancarea uscata de nici un fel am tot incercat...manaca in fiecare zii dar nu prea e incantat....mai degraba cu cea umeda..cea cu multa carnita si ii place foarte mult mancarea gatita si ii mai dau cam in fiecare zii samanace cate un pic. La el am noroc ca n face in casuta,el iese numai afara sa faca nevoile si pentru mine e foarte bine asa. da in fiecare seara ii periez blnita ca sa nu las prea mult prin casa.Asta e bine si in plus si lui ii place foarte mult.
El de dormit doarme numai la cutiuta lui si mai are el scapari prin pat la mine sau in camera la mine dar nu prea las,ca lasa prea mult par si nu pot sa respir...de multe ori ma sufoc din cauza asta. Dar ca il iubes prea mult nu il pot da si il pastrez.
0

#4 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 16 May 2009 - 09:24 PM

Vezi postareagirl dream, la May 16 2009, 03:01 PM, a spus:

motanelul meu nu prea agreaza mancarea uscata de nici un fel am tot incercat...manaca in fiecare zii dar nu prea e incantat....mai degraba cu cea umeda..

Chit ca nu prea agreaza mancarea uscata trebuie sa manance mai mult decat mancare uda,deci e bine totusi ca mananca in fiecare zi.Mancarea uda in permanenta nu face bine pentru dantura lor si in afara de asta nu-i va face sa bea multa apa pentru ca contine o certa cantitate in ea dar nu destula pentru a mentine corpul bine hidratat.Pisicile de felul lor nu beau multa apa dar daca mananca mancare uscata in principal le va fi sete mai des si vor avea nevoie sa bea apa ceea ce este bine.
0

#5 Utilizator offline   Darianna 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Administrator
  • Inregistrat: 30-March 05

Scris 16 May 2009 - 11:27 PM

Al meu mananca graunte (tot asa le zic si eu :good: ) de la whiskas (permanent) si friskies+purina (ocazional), din alea pentru pisici care nu ies afara. Separat ii mai iau si niste pastilute (nu sunt pastile, dar au forma) tot pentru pisicile care nu ies afara. Le ajuta sa elimine parul inghitit (in loc de iarba de care pomenea Naeema). Pe langa graunte ii mai dau si mancare umeda zilnic. Si da, apa nu prea bea. Dar am intrebat veterinarul si a zis ca nu toate pisicile beau multa apa.

Nisipul nu stiu de care e, nu ma uit la marca la asta, insa nu dau prea multi bani pe el, ca nu ii aduce nici un beneficiu oricum. Uneori ii iau unul cu miros de levantica.

Jucariile pe care le are sunt ale mele, nu ii plac ale lui. Mi-a luat toti maimutoii de plus la rand, mingiutele, globurile de asta iarna din brad, elasticul meu de par, flori daca am in casa (flori in ghiveci nu mai am de mult ;) ) si perdelele de la geamuri. Acum ca a dat caldura, are alta distractie. Toata ziua ori se uita pe geam, ori fugareste muste. Trebuie sa merg in urma lui si sa adun mustele moarte. :tease:

La veterinar mergem o data pe an pentru vaccin. Nu stiu daca are neaparat legatura, dar cu cel mare nu am respectat vaccinarile si, anul trecut, mi-a murit de insuficienta hepatica si renala.

Ce mai era?!
A da, baia. Nu ii fac baie, e suficient cat se spala el. I-am facut o singura data, cand a sarit in galeata cu var :D Si apoi a sarit pe cel mare, sa se joace. :doh: I-am spalat pe amandoi atunci. :- Pe cel mare il mai spalam oricum, ca era un motan care iesea afara si era nevoie.
De periat, pe asta mic nu il pot peria. Nu imi sta nici la mangaiat, alintat & co, daramite pentru periat.

Si mai era ceva... :cheer:
Aa da, gherutele. Cum adica scoase?!?! :) Scoase scoase?? De tot??? Gizas!
Eu nu i-am facut nimic. Sa ma zgarie, sa strice canapeaua si peretii, da' nu il terorizez cu taiatul unghiilor neaaam.

#6 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 16 May 2009 - 11:53 PM

Vezi postareaDarianna, la May 16 2009, 05:27 PM, a spus:

La veterinar mergem o data pe an pentru vaccin. Nu stiu daca are neaparat legatura, dar cu cel mare nu am respectat vaccinarile si, anul trecut, mi-a murit de insuficienta hepatica si renala.

Nu are legatura cu vaccinele alea anuale.De obicei conditii de astea sunt genetice.
0

#7 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 17 May 2009 - 12:59 AM

Motzi mananca de 2 ori pe zi whiskas la pliculete,de preferat cele cu gasca si ficat,in rest rontaie crantanele toata ziua,tot de la wishkas,cele cu legume.Seara cand noi luam cina,vine sa guste din farfuriile noastre.Aaa si adora sa manance pe bar,nu pe jos :)
Apa nu bea mai niciodata,dar lapte bea bucuros zilnic.

Nisipul,hmm il am in magazie nu imi amintesc numele acum,dar sunt foarte multumita de el,chiar daca uneori am toata casa plina de nisip.De obicei,motanelul meu iese afara cand trebuie sa-si faca nevoile,are usita lui speciala.

Gherutele le las acolo,la locul lor,are casuta lui de 1,50 m care contine un stalp de sfoara unde isi ascute gherutele.Bine,cand era mititel,mi-a facut o canapea din piele plus perdelele varza,dar nu e bai,asa le tin!
Din cate stiu,pisicile simt cu gherutele,nu este indicat sa fie taiate.

Jucarii are de toate si se joaca cu ele,preferatul lui,un soarece de plus ce atunci cand l-am cumparat era mai mare ca el.Acum il rupe prin superioritate.Prefera sa se joace totusi cu sosetele noastre,cu mainile noastre si mai nou cu pasarelele de afara pe care mi le aduce in casa aproape moarte..

Doarme fericit cu noi in pat noaptea,dar peste zi prefera casuta lui speciala,tocmai sus in top,asa poate sa vada si tot ce misca afara.Uneori ziua,doarme in chiuveta din baie.
Pentru iarna are un fel de hamac,special care se agata de calorifer,sa doarma la caldura si e super fericit in el.

Baie nu ii fac niciodata,dar la 2-3 luni mergem la veterinar pentru curatat urechi si dinti.

Periatul in perioada asta din an cand ii cade parul nebuneste,i-l fac de 2-3 ori pe zi,ii place la nebunie sa se bata cu peria speciala si cu mainile mele.

In fiecare luna Frontline contra purecilor,o penseta speciala pentru capuse(Frontline nu are efect pe cap,iar el vine uneori de afara,plange la mine si imi arata cu labuta unde il doare,asa am descoperit cateva capuse la el in cap).

La fiecare 3 luni,un lichid contra parazitilor intestinali(este o seringa plina din care ii dai lichid pe gat in functie de greutate,timp de un an)

Anul vaccinele necesare.

Pot spune ca avem un pisic fericit,iar noi suntem niste ''parinti fericiti'' cu el.
0

#8 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 17 May 2009 - 11:08 AM

Am trei pisici ... dar sint ultimii pe lista de animale de casa/membri de familie, ca m-am saturat de caritate si de ingrijit pe langa un sot mai rau/naravos decat 10 copiii. El le alinta si deformeaza pisicile si mie nu-mi place, dar ma bucur ca nu mai au acces in casa decand am pus parchetul nou :) avem curte mare cu iarba verde si pomi, se urca pe acoperisul casei daca nu e fierbinte, dar merg si in arbustii vecinilor sa motaie daca le e somnic. Dar cel mai dulce dorm pe parcare, nu pot sa intru cu masina ca nu s-ar misca nici daca trec peste ele. Trebuie sa le iau cu mana sa le pun mai incolo!!!

Tot sotul le da mancarea uda cu lingurita ... dar le-a educat sa manince si la masa si stau in picioare pe scaun.

Boabe uscate de cate ori vrea muschii lor le ofer ca n-am nervi cu ei, le pun in trei diferite vase si fiecare stie care-i al cui.
Cea mai mica bea apa din WC-u .... de un timp s-a oprit la noi amarita si am lasat sa stea, a fost tinuta in casa ca stie multe chestii din casa dar eu n-o las decat in spalatorie, usa din spate langa care-i baia.
Intr-o seara s-a strecurat cumva ... transparenta si cand sa intru in pat ... daca nu simteam aerul mai greu m-as fi culcat peste ea!!! Era sub plapuma ca un om .... cu capul pe perna.

Peste tot e plin cu vase cu apa si schimb des ca e foarte cald aici in special vara si e periculos la vietuitoare fara apa potabila.

Aia mica a prins o pasare cat o ratza, dar tot ce poate ajunge,,,,,, prinde si-mi aduce in usa, serpisori, soricei, gandaci ...selectia e mare.

Nu se joaca decat cu ce vor ei, obiecte din casa rotunde sau sireturi, curele, papuci, ... zgarie pomii doar stropesc pe coltul
frigiderului si pe perete dar se va termina si cu asta curind ca o sa fac un pic de militarie cu ei si numai in debaraua din curte ca fi Paradisul de Pisici, dupa ce remodelez bucataria mai la toamna.

La veterinar le ducem anual pentru vaccine si curatire de altele, ghearele le-am lasat ca nu vreau sa desfigurez animalul
dar nu mai cumpar asigurari pentru ele, una e de peste 11 ani, l-am adus de mic bebe de cateva saptamini, celalata e mai mare, de la vecini a fugit la noi ca nu era bine tratata ca si a treia dar e mica sa tot aibe 2 anisori si vreau sa las sa creasca natural viata lor de pisica.

Cheltui minimal cu ei de cand cu criza dar le cumparam Purina pentru pisici adulte si conserve de solmon roz ca altceva nu maninca. Daca vor, imi cer pui sa peste daca simte ca mancam noi dar nu toate felurile ce mancam noi le convine!!!
Pentru asta miauna cel mai frumos ....

Sint animale destepte, stie de toate ce facem noi si ce orar avem, unde tinem anumite lucruri si inteleg limbi straine!!!

Sotul le face masaje, le periaza si le face frizura cu o perie uda care le place foarte mult.

Daca le mai intreaba unde sa mai faca masaj, ii intorc acea parte de corp de obicei pe langa cap si urechi unde le place.
Baie am facut la inceput dar am renuntat ca era foarte problematic si socant pentru pisici.
Pisica noastra are par scurt si n-am probleme cand isi pierde parul insa celelalte acum isi schimba blana si vad bucati mari de par peste tot in curte si ele goale aproape.
Zilnic spal spatiile langa casa si dezinfectez dar e par cam peste tot ca zboara.
Nici nu voiau sa se atinga de cutii cu nisip, in spatele curtii isi rezolva problemele, initial locul a fost construit pentru mirodenii/flori dar pisicile au cucerit locul ... si a devenit proprietatea lor.

Poarta in gat cureluse colorate contra paraziti, adica toate cele necesare le primesc doar numai dau bani pe luxurioase jucarii sau cosuri, paturi in care n-au dormit deloc sau n-au zgariat ... au ocolit departe acea chestie din magazin special facut pentru asta.

Sint dragalase dar m-am saturat deja de ridicat par de peste tot si sa neutralizez mirosuri, etc.
0

#9 Utilizator offline   J0' 

• i wanna live forever.. so far, so good :)
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 17 May 2009 - 12:34 PM

Io am 2 pisoi , nu de rasa erau vagabonzi ... dar s-au domesticit destul de usor , cand erau mici mancau absolut orice fel de mancare si se bateau ca chiorii in primele 2 luni de la mancare desi aveau cat pofteau
Le dau acum briskie affinity, sunt asa mofturosi, nu le plac bombitele verzi dar la foame baga orice :D mancare umeda s-a tot schimbat in timp dupa preferintele lor , m-a pus naiba sa le dau odata wiskas si nu se mai ating de alte pateuri , nu stiu exact d c le place, dar manca ca spartii , si pute wiskasul ala in toata bucataria ... yeac

Nisipul le cumparam unul f scump ca ma termina mirosul , dar de vreo 3 luni nu mai isi fac nevoile in toaleta de acasa, cand vor noaptea vin la usa dormitorului si urla pana ii scot afara , i-am tot spionat sa vad unde isi fac nevoile , se duc pe un lan unde nu e nimic si ii ingroapa acol , interesant nu le-a placut nisipul scump , au mers la mama natura :) , ei cu atat mai bine pentru mine ..

Nu i-am lasat niciodata sa intre in dormitor, acolo nu e loc pt pisici , inainte le placea sa stea pe canapea , dupa ce le-am cumparat paturi cu panza de plus ,scumpe rau au fost , tot pe canapea stateau , asa ca am inceput ritualul dezvatul dormitului pe canapea , de fiecare data cand ii vedeam in canapea ii luam ca mamele de dupa gat si ii puneam in paturile lor , s-au dezvatat oarecum , dar tot mai scapa cateodata cand nu suntem atenti , dar si cand ii prind :cheer: le tin vreo 5 minute teorie , si culmea ca stiu exact ca imi baga niste priviri din alea de ura , ca si cum offf io oricum tot ce vreau io fac ... intotdeauna cu animalele e bine sa stie limita lor ;)

La vet merg odata la 4 luni si le fac vaccine , i-am castrat , impotriva puricilor le iau picaturi si colan colorat cu clopotel , ca sa ii aud unde sunt , eram cat pe ce de multe ori sa calc pe ei in intuneric , ca au un obicei asa tampit sa se bage in picioarele tale exact in locul unde vrei sa pasesti ..

baie le fac cateodata pt ca mai dorm si cu cainele ziua si nu sh ce face caienele asta , dar desi o spal odata la 2 saptamani si patul ei si pe ea , intotdeauna miroase ciudat , schiauna saracele pisici la apa , dar nu le las :doh:

Aceasta postare a fost editata de J0': 17 May 2009 - 12:33 PM

0

#10 Utilizator offline   Roxana@ Elena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 03-November 07

Scris 18 May 2009 - 08:50 PM

Vezi postareaDarianna, la May 17 2009, 12:27 AM, a spus:

Jucariile pe care le are sunt ale mele, nu ii plac ale lui. Mi-a luat toti maimutoii de plus la rand, mingiutele, globurile de asta iarna din brad, elasticul meu de par, flori daca am in casa (flori in ghiveci nu mai am de mult :yes: ) si perdelele de la geamuri. Acum ca a dat caldura, are alta distractie. Toata ziua ori se uita pe geam, ori fugareste muste.

Si mai era ceva... :rot:
Aa da, gherutele. Cum adica scoase?!?! :lol2: Scoase scoase?? De tot??? Gizas!
Eu nu i-am facut nimic. Sa ma zgarie, sa strice canapeaua si peretii, da' nu il terorizez cu taiatul unghiilor neaaam.

Deci si al meu face la fel pe draperi mi se suie...imi da jos tot ce prinde pe dulap si trage niste joace pe acolo :: ia maimutoii si atat ii mai flocaie .

Iar la scos gherute sau taiat nici eu nu as face asta dar norocul meu ca el isi ascute gherutele in covor si atat trage de el incat nu are treaba u canapeaua sau fotolile.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Un vet priceput si ieftin in Brasov Mimida  8 1.823
Hot Topic (New) Atasamente Maia, pisica nocturna..
Nu doarme noaptea
alex_cadu  77 1.687
Replici noi Pisici persane ra48  2 8.532
Hot Topic (New) Atunci cand te atasezi de un pisoias si el te paraseste catherinedeneuve  25 5.980
Poll (No New) Chestionar:    Atasamente Pisica si numai pisica!
pisici rullz! :)
Dj Hestia  1.033 146.160