sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Henry VIII and Anne Boleyn Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   XxAnnie 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 15-May 09

Scris 15 May 2009 - 10:22 PM

Iubesc istoria si ma fascineaza acest cuplu:Henry VIII and Anne Boleyn.

Ca sa se casatoreasca cu Anne,Henry s-a rupt de Biserica Catolica si de Papa pt ca nu dorea sa-i anuleze prima casatorie,iar regele este excomunicat.Parlamentul votează Actul de Supremaţie, care-l consacra pe rege „unicul şi supremul şef al bisericii Angliei" şi Actul de Succesiune, care anulează prima căsătorie iar pe copiii născuţi din această căsătorie îi privează de drepturile lor la coroană în favoarea descendenţilor Annei Boleyn.Ii decapiteaza pe cei care se impotrivesc.Face toate astea pt ea,plus ca a respectat-o multi ani inainte de casatorie.Apoi se casatoresc,ea da nastere doar unei fiice Elizabeth si pt ca nu i-a daruit un fiu o decapiteaza,acuzand-o de adulter si incest(ea fiind nevinovata).Ironia sortii e ca mostenitorul mult dorit de el a fost acea “fata inutila” (aşa cum se exprima Henry), regina Elizabeth I, cel mai mare monarh al Angliei din toate vremurile.
Scrisorile lui Henric al VIII-lea catre Anne Boleyn
Rascolindu-ma, continutul scrisorilor tale de dragoste m-au trecut printr-o grea agonie, nestiind cum sa le interpretez, in unele locuri imi pareau in defavoarea mea, in favoarea mea in altele… Te implor acum cu toata inima in numele dragostei sa-mi dezvalui gandurile si sufletul tau adevarat ; dorul arzator ma obliga sa-ti cer un raspuns caci sunt de mai bine de un an lovit de boala dragostei nestiind daca am castigat sau nu un loc in inima ta, ceea ce m-a impiedicat sa te numesc iubita mea caci daca tu ma iubesti doar cu o dragoste obisnuita acest nume nu este potrivit pt tine, a iubii un rege inseamna mult mai mult decat o iubire obisnuita ; dar daca tu esti fidela doar adevarului, loiala iubita si prietena , si ca sa-mi daruiesti trupul si inima ta, care a fost si va fi servitoarea ta loiala, iti promit nu doar ca numele meu se va lega de al tau, dar si ca inima mea sa fie la fel, iar tu unica mea iubita, alungandu-le din mintea si afectiunea mea pe toate inafara de tine, si sa te servesc cu credinta doar pe tine. Te implor sa-mi trimiti un raspuns final la scrisoarea mea, cat de departe sa-ndrazneasca visele mele a zbura ? Si daca nu doresti sa-mi raspunzi in scris sa-mi spui un loc unde-l pot auzi din gura ta, un loc unde am sa vin cu inima tremuranda de emotie. Nu mai vreau sa traiesc cu frica de a te pierde.
Scrisoare de dragoste scrisa de mana celui care vrea de bunavoie sa ramana al tau pentru totdeauna. HR

"Desi esti iubita mea, pana acum nu ai binevoit sa iti amintesti promisiunea facuta ultima oara cand am fost impreuna, de a-mi oferi vesti despre tine. (...) De asemenea, ti-am trimis prin paj un caprior ucis aseara de mine, cu speranta ca, atunci cand il vei manca, te vei gandi la vanator. Scrisa de mana servitoru-lui tau."

Iubita si prietena mea,
Eu si inima mea ne punem in mainile tale, implorandu-te sa ne recomanzi bunavointei tale si sa nu lasi indiferenta sa ne rapeasca afectiunea ta... pentru mine durerea departarii de tine este deja prea mare, si cand ma gandesc ca suferinta mea va trebuii sa creasca pentru a putea spera in continuare la afectiunea atat de greu de atins. Henry VII (1528)

Ce credeti?Chiar a iubit-o Henry?

Aceasta postare a fost editata de XxAnnie: 15 May 2009 - 10:23 PM

0

#2 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 15 May 2009 - 10:38 PM

Vezi postareaXxAnnie, la May 15 2009, 04:22 PM, a spus:

Ce credeti?Chiar a iubit-o Henry?

Who cares? Ce conteaza daca a iubit-o si dupa aceea a decapitat-o?
Eu cred ca pentru el a fost mai mult obsesie si atractie sexuala. El rege,obisnuit sa acapareze si sa primeasca orice si totul imediat...ea la tinut 6 ani in sah....tu ce crezi ca era in mintea lui? Cu cat nu poti obtine ceea ce ravnesti cu atat mai obsedat de acel lucru sau persoana,devii.
Daca o iubea cu adevarat nu cadea prada paranoiei,superstitiilor si zvonurilor cum ca ar fi vrajitoare si ia facut farmece de impotentza si ca de aia a pacatuit casatorindu-se cu ea.

Singura fmeie pe care cred eu ca a iubito a fost Jane Seymour.Nici macar pe Cathrine de Aragon nu cred ca a iubito.A avut o fascinatie de adolescent despre ea cand era casatorita cu fratele lui Arthur care a continuat si dupa ce a luat-o de nevasta dar iubire nu cred.

In schimb dupa ce a murit Jane Seymour a dat in disperare si a inceput sa o ia la vale cu sanatatea,kilogramele,bautura....

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 15 May 2009 - 10:40 PM

0

#3 Utilizator offline   XxAnnie 

• Boboc
  • Pip

Scris 15 May 2009 - 10:44 PM

Vezi postareaNaeema, la May 15 2009, 11:38 PM, a spus:

Singura fmeie pe care cred eu ca a iubito a fost Jane Seymour.

Dar daca nastea si ea o fata si nu-i oferea un fiu,iar ea sa nu moara,oare cum ar fi sfarsit?Decapitata sau ar fi divortat de ea? Mai ales ca el isi luase o amanta.
0

#4 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 15 May 2009 - 10:55 PM

Vezi postareaNaeema, la May 15 2009, 09:38 PM, a spus:

Singura fmeie pe care cred eu ca a iubito a fost Jane Seymour.Nici macar pe Cathrine de Aragon nu cred ca a iubito.A avut o fascinatie de adolescent despre ea cand era casatorita cu fratele lui Arthur care a continuat si dupa ce a luat-o de nevasta dar iubire nu cred.

In schimb dupa ce a murit Jane Seymour a dat in disperare si a inceput sa o ia la vale cu sanatatea,kilogramele,bautura....

Greu de crezut privitor la iubirea aia.
Casatoriile erau aranjate, se faceau doar pentru aliante, nu era iubire ca acum.

Vezi postareaXxAnnie, la May 15 2009, 09:44 PM, a spus:

Dar daca nastea si ea o fata si nu-i oferea un fiu,iar ea sa nu moara,oare cum ar fi sfarsit?Decapitata sau ar fi divortat de ea? Mai ales ca el isi luase o amanta.

Tu de unde sti ce isi scriau ei ?
0

#5 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 15 May 2009 - 11:03 PM

Vezi postareaXxAnnie, la May 15 2009, 04:44 PM, a spus:

Ca un rege sa aiba o amanta,mai ales pe timpul sarcinei reginei,nu era un lucru iesit din comun in acele timpuri.Ba chiar era incurajat si de asteptat asa ceva.Nu avea nici o legatura cu sentimentele regelui fata de sotie.

Nu stim ce s-ar fi intamplat si cum ar fi reactionat el daca ea nastea o fata,dar un lucru stim: faptul ce a facut-o pe Jane mult mai atractiva in ochii lui este ca ea era submisa,pioasa,avea un aer de puritate spirituala,nu demonstra egoism sau capricii,nu-i facea scandal,nu demonstra ambitii chiar daca le avea,nu se amesteca in politica de la curte si a inchis ochii la aventurile lui cum era de asteptat din partea unei femei la acea vreme.Plus ca era iubita de popor.Acum daca asa o fi fost caracterul ei in realitate nu stim,dar macar stim ca a afisat un astfel de comportament care se pare ca ia fost mult pe plac regelui in special dupa sa dezmeticit din sharada cu Anne Boleyn care a fost total opozita fata de Jane.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 15 May 2009 - 11:03 PM

0

#6 Utilizator offline   XxAnnie 

• Boboc
  • Pip

Scris 15 May 2009 - 11:09 PM

Vezi postarealaurent-III-rd, la May 15 2009, 11:55 PM, a spus:

Tu de unde sti ce isi scriau ei ?

Care ei?Henry and Anne?Pai site-ul State Papers Online contine zeci de documente originale,dar pe acestea le-am gasit traduse in romana( pe google).
0

#7 Utilizator offline   rotan 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 10-April 09

Scris 16 May 2009 - 02:08 AM

Vezi postareaNaeema, la May 16 2009, 12:03 AM, a spus:

Acum daca asa o fi fost caracterul ei in realitate nu stim,dar macar stim ca a afisat un astfel de comportament care se pare ca ia fost mult pe plac regelui in special dupa sa dezmeticit din sharada cu Anne Boleyn care a fost total opozita fata de Jane.

Henry VIII a fost un om de tot rahatul... si n-as numi decapitarea unei sotii de care vrei sa te descotorosesti, "dezmeticire din sharada"... in alta ordine de idei cand a fost Jane asa o sotie minunata, in nici un an si jumatate de casatorie ?? :)
Si saracu Henry asa de mult i-a ramas gandul la ea ca si-a mai luat 3 neveste dupa aceea... :cheer:

Aceasta postare a fost editata de rotan: 16 May 2009 - 02:13 AM

0

#8 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 May 2009 - 02:22 AM

Vezi postarearotan, la May 16 2009, 01:08 AM, a spus:

Si saracu Henry asa de mult i-a ramas gandul la ea ca si-a mai luat 3 neveste dupa aceea... :cheer:

N'auzi ma ca era bolnav ? :D :)
Suferea de hiperactivitate sexuala. :doh:
0

#9 Utilizator offline   XxAnnie 

• Boboc
  • Pip

Scris 16 May 2009 - 02:27 AM

Cineva a scris ca Henry si-a iubit sotiile pana la moarte...desigur,moartea lor
0

#10 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 May 2009 - 02:34 AM

Vezi postareaXxAnnie, la May 16 2009, 01:27 AM, a spus:

Cineva a scris ca Henry si-a iubit sotiile pana la moarte...desigur,moartea lor

Vezi dezavantajul neacceptari de catre Biserica a divortului ?
Ca sa scape de ele, trebuia sa le omoare. :)
Saracul de el, cred ca suferit tare mult.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Cupluri celebre in istorie Rami  115 19.904
Replici noi Gari desfiintate din Romania
Subiect dedicat garilor vechi din Romania
ToDieFor  0 585
Hot Topic (New) V.I. Stalin
Василий Иос
Demiurgul  90 14.695
Hot Topic (New) Amintiri din al Doilea Război Mondial
povesti reale !
Obsoletus  36 6.856
Hot Topic (New) Cati lideri si-a ucis/tradat natiunea romana?
de la triburile geto-dace pana la 1989 dec.
CssC  35 8.531