sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Forum Litere UBB - Cluj e important sa discutam cu mediul academic? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   sandorg 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 11-May 09

Scris 11 May 2009 - 01:45 PM

Sunt profesor si parinte care cauta cat mai multe informatii utile pentru elevii si copiii sai. In ultima vreme am gasit foarte multe forumuri pe care pot comunica cu diferite grupuri. Vad ca si acest forum merita tot interesul nostru.
Recent am intrat pe pagina facultatii de Litere - UBB Cluj - www.lett.ubbcluj.ro si am descoperit ca cei de acolo - profesori, doctoranzi, asistenti - au inceput o comunicare deschisa cu noi, cei din exterior. Consider acest lucru benefic avand in vedere faptul ca sunt dispusi sa ofere materiale, sugestii si ajutor pentru elevi, studenti si profesori (bacalaureat, admitere, definitivat, grade etc). Sunt foarte bucuros sa vad atat de multi oameni implicati in comunicare online-internet si consider ca astfel va arata viitorul nostru, astfel incat trebuie sa ne educam in aceasta directie.
As dori sa stiu ce parere aveti voi - ceilalti despre comunicarea de tip forum si daca vi se pare benefica deschiderea celor de la Litere?
0

#2 Utilizator offline   stupid_me 

• Bauhambau roz cu picatele albe
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 27 May 2009 - 05:30 PM

Da, este un pas inainte.
Insa nu e atat de mare pe cat vrea a ni se fura ochii.
Eu lucrez intr-un domeniu in care am nevoie de materiale mereu actualizate. Practic, cand caut informatia, pana gasesc pe internet o sursa sigura, mai bine dau fuga si imi bag nasul intr-o carte, o carte scumpa, e drept, pentru ca am nevoie de o sursa rapida si precisa. Or, referatele de pe internet nu sunt avizate cu stampila aia sfanta. Si mai ales atunci cand cauti informatii dintr-un domeniu in care nu ai o marja serioasa de cunostiinte - te poti pacali usor.
In plus, traficul pe internet incurajeaza si faciliteaza plagiatul, iar universitatile vor scoate in continuare carti. Pe cele mai bune, le vor publica si vor lua bani pe ele. Pe internet vor posta eventual doar strictul necesar.
Si daca nu le vor edita; le vor publica tot pe net, dar contra-cost.

In alta ordine de idei, orice deschidere spre comunicare este binevenita, .. si unii chiar sunt dispusi sa ajute cu adevarat! ..totusi, prea putini pentru a se putea face o generalizare.
Parerea mea? - deschideti bine ochii si verificati de doua ori VERIDICITATEA sursei inainte sa va aruncati cu capul inainte si sa puneti sub numele vostru informatia respectiva.
0

#3 Utilizator offline   lynxul_negru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-November 09

Scris 25 December 2009 - 03:53 PM

Vezi postareasandorg, la May 11 2009, 01:45 PM, a spus:

As dori sa stiu ce parere aveti voi - ceilalti despre comunicarea de tip forum si daca vi se pare benefica deschiderea celor de la Litere?

Comunicarea pe forumuri este importanta mai mult pentru ca ne permite sa tinem legatura cu colegi din acelasi domeniu (cazul forumuriloe de specialitate) sau de cele multe ori are doar o functie de divertisment. Specificul forumurilor (cu postari scurte, diacritice mai degraba limitate si un numar mare de utilizatori care intervin in discutii) nu le face locul potrivit pentru transmiterea informatiilor complexe, pentru dezbateri stiintifice si nici chiar pentru dezbateri culturale mai complicate. :spiteful:

Vezi postareastupid_me, la May 27 2009, 05:30 PM, a spus:

Eu lucrez intr-un domeniu in care am nevoie de materiale mereu actualizate. Practic, cand caut informatia, pana gasesc pe internet o sursa sigura, mai bine dau fuga si imi bag nasul intr-o carte, o carte scumpa, e drept, pentru ca am nevoie de o sursa rapida si precisa.

Sunt de acord. Atunci cand o informatie stiintifica a ajuns pe internet, are deja statut de popularizare a stiintei, iar domeniul respectiv de obicei a facut cel putin trei pasi in plus. Informatia stiintifica nu prea este pusa pe net deoarece are nevoie de un volum mare si in plus este ceva relativ sensibil.
0

#4 Utilizator offline   frozen serenity 

• un visator ca oricare altul
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-January 10

Scris 24 May 2010 - 09:32 PM

oricum cei de UBB Cluj sunt foarte comunicativi in privinta detaliilor si informatiilor pentru stundeti si cei interesati despre ofertele si serviciile lor.
parerea mea :blink:

Aceasta postare a fost editata de Assomnio: 24 May 2010 - 09:32 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse