Sari la conținut
Forum Roportal
Speranta2005

Am nevoie de sfaturi

Postări Recomandate

Buna tuturor!

Sunt f.fericita ca vam gasit! Sunteti speranta mea!

am citit citeva dintre scrisorile voastre si va felicit pe toti pt puterea, curajul si ambitia pe care ati dovedit o!!! BRAVO!

Vineri ,4.11. am aflat ca mama mea are Hepatita C.Atit mama cit si eu suntem socate inca de veste.

Eu am citeva cunostinte despre aceasta boala si tratamentul ei asa ca am incercat pe cit am putut sa o linistesc pe mama povestindu i despre acest virus...

Acum problema urmatoare este ca nu stim cui sa ne adresam, cunoaste cineva in BRASOV vre un specialist sau vre o organizatie ? sau trebuie sa ne adresam in alta parte ex Bucuresti?

astept cu nerabdare indrumarile voastre

pe curind

 

 

--------------------

Nu dispera!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Speranta

 

cu siguranta vei gasi aici tu si mama ta o multime de raspunsuri la intrebarile voastre. Nu stiu daca cineva este din zona Brasovlui si te poate ajuta. Eu nu pot sa te ajut in acest sens. Ce analize a facut mama ta deja?

Exista o organizatie sanohep http://www.sanohep.gdd.ro care se ocupa de informarea populatiei despre hepatita.

Toate cele bune

Editat de Enigma

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Enigma

multumesc de incurajari

 

Intre timp am mai facut niste "sapaturi"cu ajutorul internetului si am dat si eu de organizatia amintita de tine, acum stim la cine sa ne adresam ,am sunat si am cerut informatii iar cei de acolo ne au indrumat catre spitalul judetean.

Acum urmeaza sa primim o programare, sa vedem

 

Mama mea nu are facut decit testul Anticorpi pozitiv.De fapt a fost doar un control de rutina,isi facuse analizele caci dorea sa si faca o asigurare privata si cei de la asigurare ii cerusera analizele recente si uite asa surpriza mare-vestea bomba, ce soc!

acum cred dupa vizita la medic trebuie sa si faca viremia etc sa vedem cum ne indruma mai departe..te tin la curent

F.trist este insa ca eu nu sunt linga ea sa o pot ajuta si insotii la medic etc si eu sunt stabilita in Germania;singurul lucru pe care l am putut face, este ca am sunat pe unde am putut sa aflu cit mai multe informatii, dar sunt optimista

Tu cum te simti?iti doresc multa putere in continuare

pe curind

o seara placuta

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna,

 

pai ati facut pasii care trebuie...va urma sa faca viremia...Eu ma simt destul de bine, nu prea am efecte secundare. Tratamentul sia facut pana acuma efectul, mai am 19 saptamani.....sper sa si ramana asa.

Mai nou se poate face si in RO asigurare medicala privata? Interesant....cam cat costa asa ceva?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

buna enigma

 

scuze, ma exprimasem gresit ,era vorba despre o pensie suplimentara (privata),de preturi trebuie sa o intreb pe mama,habar nu am .in orice caz acum nu o vor mai asigura din cauza bolii

ei bine mama are programare la hepatolog sapt.viitoare sa vedem...

 

ma bucur mult pt tine ca nu prea simti efectele secundare, vezi ce inseamna sa fii tinara ? ! organismul suporta mai usor toate cele grele!

intrebare la -care nu trebuie sa mi raspunzi decit daca doresti- faci tratamentul un an de zile?sau doar sase sapt.?ce genotip ai ?

eu sunt destul de dezamagita deoarece in Romania inca nu se face tipizarea virusului; eu consider ca fara tipizare ,tratamentul este pe "bijbiite"

ei bine sa speram la mai bine

pe curind

 

este o greseala in text, nu stiu cum sa revin si sa corectez de aceea scriu separat

 

erau vorba de sase luni si nu sase sapt.cum am scris referitor la intrebarea care ti a adresat o

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Speranta,

 

eu fac tratamentul un an, am genotipul 1. Nu a putut fi diferentiat in a sau b dar nici nu este important dupa cum am aflat. Pana acuma functioneaza totul dupa plan.

Mult succes atunci mamei tale!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

BUNA !

 

 

Am nevoie de un sfat. Prietena mea a avut cand avea 1 an Hepatita C. Am aflat acum si as vrea sa stiu daca mai e posibil sa fie purtatoarea virusului, caci din cate stiu eu nu exista vaccin pt HEP. C si care sunt riscurile si situatiile in care m-as putea infecta. In cazul in care nu am cum ea decat relatii normala protejate, exista vreo problema? Prin sarut se poate lua ?

 

MULTUMESC !

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Blue magic,

 

in primul rand ar fi bine de stiut daca prietena ta este videncata cu siguranata sau nu. A mai facut in ultimul timp ceva analize care sa dovedeasca ca virusul nu mai este prezent? Daca prietena ta a scpat de el atunci nu trebuie sa iti mai faci griji ... si nici ea in mod normal. Daca virusul mai este prezent (ceea ce se poate vedea doar printro viremie) atunci ar fi bine se se preocupe de tratament. Transmiterea rin sarut sau cale sexuala este aproape exclusa, poate 2-3% este transmiterea pe cale sexuala. Ti-as recomanda totusi sa faci testul anticorpi, pt. A, B, C pt. linistirea ta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cand a intrat la liceu a facut analize de genul asta pentru ca este la Liceul de Industrie Alimentara si a fost obligata sa faca analize. Analizele au iesit negative, dar eu sunt inca nesigur de corectitudinea lor, pentru ca stiu ce fel se fac analizele la noi...mai ales cand e vorba de analize pentru elevi. Deci prin sarut nu se poate lua ? O prietena imi spunea ca pielea limbii fiind foarte sensibila , pot aparea foarte usor leziuni si automat contact direct cu sangele si din cauza asta imi faceam griji. Deci nu e asa ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

×