sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

sinuciderea este un pacat sau ... o virtute ? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Majer 

• Live together , die alone ...
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-March 09

Scris 09 May 2009 - 09:47 PM

Vezi postareaoliver, la May 9 2009, 05:08 PM, a spus:

mi-a aratat cineva un verset

eclesiast 7.16
Nu fi prea neprihanit si nu te arata prea intelpt : pentru ce sa te pierzi singur ?

hmm .... nu mi se par ca se refera la sinucidere

Spune-mi , daca ai fi Dumnezeu , ai condmna pe sinucigasi ?
Parerea mea e ca sinuciderea e o crima psihologica , si vinovati de aceasta crima sint ucigasii psihologici ai sinucigasului , si eu cred ca dumnezeu ii va pedepsi pe aceia care l-au determinat pe un om sa se sinucida .

Adaca doaca toata lumea ii da in cap unui om si ala se sinucide , dupa aia si Dumnezeu are sa-i dea in cap ? Nu-i destula suferinta pe car i-au produs-o oamenii , pe urma si dumnezeu il pedepseste ? tare ciudat ... Nu mi-as fi putut niciodata inchipui ca Dumnezeu e atit de crud si nedrept ...

Dumnezeu nu este nici crud nici nedrept. Am sa-ti trimit un material care te poate convinge despre lucrul acesta.
toti cei interesati in a primi aceast material imi pot lasa aici adresa de mail.
Este vorba de o emisiune radiofonica din seria Micul Samaritean.

Aceasta postare a fost editata de Majer: 09 May 2009 - 09:53 PM

0

#22 Utilizator offline   Aend 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-December 07

Scris 09 May 2009 - 10:55 PM

Vezi postarealupini, la May 9 2009, 02:49 AM, a spus:

Oliver, nu lua cuvintele Bibliei mot-a-mot. Aici se īncurcă cei mai mulţi oameni, din cauză că citesc, şi nu văd spiritul cuvāntului. Toată Biblia e o metaforă, şi trebuie luată ca atare. Īnsă, pentru asta, Dumnezeu trebuie să deschidă ochii celui care o citeşte.

BRAVO !!! Sa ia aminte si Sykarian si ceilalti care interpreteaza Biblia mot-a-mot.
0

#23 Utilizator offline   oliver 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-November 04

Scris 09 May 2009 - 11:14 PM

Vezi postareanimfa, la May 9 2009, 06:59 PM, a spus:

sinuciderea e o capitulare si o lasitate
este pacat din punct de vedere religios si o lasitate de care dai dovada fata de fiinta ta
la urma urmei trebuie sa te dispretuiesti foarte mult ca sa recurgi la anihilarea totala a eului

adica samuraii japonezi erau lasi ? :o:

sinuciderea se intilneste la animale ? Mi se pare ca nu.

Deci daca sinuciderea e una din diferentele dintre om si animal , atunci nu oare inseamna ca aia care nu se sinucid sint animale ? :jester:

Adica daca cineva vrea sa se numeasca fiinta umana atunci trebuie neaparat sa se sinucida ? :jester:

Eu am obsrvat ca oamenii cu spiritualitate superioara se sinucid intotdeauna.

Voi ati citit cartea shogun ? Acolo europenii erau considerati animale fiindca nu se sinucideau. Personajul principal Blackthorne ajunge la un moment dat sa-si faca si el sepukku in semn de protest chiar daca era crestin. Ce lasitate ...
0

#24 Utilizator offline   Majer 

• PipPipPipPipPip

Scris 09 May 2009 - 11:18 PM

Vezi postareaoliver, la May 9 2009, 11:14 PM, a spus:

adica samuraii japonezi erau lasi ? :jester:

sinuciderea se intilneste la animale ? Mi se pare ca nu.

Deci daca sinuciderea e una din diferentele dintre om si animal , atunci nu oare inseamna ca aia care nu se sinucid sint animale ? :jester:

Adica daca cineva vrea sa se numeasca fiinta umana atunci trebuie neaparat sa se sinucida ? :jester:

Eu am obsrvat ca oamenii cu spiritualitate superioara se sinucid intotdeauna.

Voi ati citit cartea shogun ? Acolo europenii erau considerati animale fiindca nu se sinucideau. Personajul principal Blackthorne ajunge la un moment dat sa-si faca si el sepukku in semn de protest chiar daca era crestin. Ce lasitate ...

Harakiri... Sepukku isi faceau femeile ! :o:

Aceasta postare a fost editata de Majer: 09 May 2009 - 11:20 PM

0

#25 Utilizator offline   Majer 

• PipPipPipPipPip

Scris 10 May 2009 - 12:36 AM

Vezi postareaMajer, la May 9 2009, 11:18 PM, a spus:

Harakiri... Sepukku isi faceau femeile ! :o:

Nu luati asa in serios viata ; la urma urmei nu scapi viu din ea !
- Legile lui Murphy
0

#26 Utilizator offline   oliver 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-November 04

Scris 10 May 2009 - 12:53 AM

un fragment mic dintr-o carte mare

In orice caz am fost un foarte prost politician. Incercind sa capat ajutorul oamenilor , n-am reusit altceva decit sa-mi atrag ura si dispretul lor. Un politician bun trebuie sa minta ca sa-si atraga oamenii de partea lui. Un om sincer e de-a dreptul prost. Ce pot face eu in asa o lume ? In nici un caz sa traiesc , caci daca traiesc fara sa fac nimic ar insemna sa fiu complice la toata oroarea asta nazista din jurul meu. Eu nu doar ca nu pot fi rau , dar nici nu pot accepta ca raul sa se savirseasca.

O sa incerc sa am rabdare sa mai incerc totusi sa caut un avocat un jurnalist si niste prieteni , ca sa pot organiza o actiune contra Psihiatriei. Dar am slabe sperante ca voi gasi asa ceva , ma tem ca nici un om nu va fi de partea mea niciodata. Majoritatea oamenilor sint pur si simplu rai , iar aceia care sint buni sint slabi si moi , n-au putere sa ia atitudine. S-ar putea ca in ciuda tuturor eforturilor mele de a-mi gasi aliati sa ramin tot singur. In acest caz ... o sa mai incerc a 101-a tentativa de sinucidere... Am auzit ca in epoca noastra se pot face tricouri la comanda cu orice desen doresti. Atunci imi voi face un tricou antipsihiatric pe care voi scrie Protestez impotriva Psihiatriei ! si apoi ma voi duce in curtea spitalului si ma voi sinucide in semn de protest. Poate ca de data asta voi avea curajul s-o fac. Nu foloseste la nimic dar altceva ce pot face ? Sa accept Psihiatria si nazismul ? Sa traiesc impreuna cu asa ceva ? Nu pot. Vorba lui Hristos E mai de folos pentru cineva sa-si atirne o piatra de git si sa se arunce in mare decit sa ... nu mai stiu cum era fraza aia. Mi-au sters astia creierul cu tratamentul lor ! In orice caz va zic eu acuma ca este preferabila sinuciderea decit sa fii complice cu nazismul ! Nonactiunea si pasivitatea inseamna complicitate. Scrie si in Codul Penal. Apoi daca pina si in Codul Penal care-i vai de capu lui dar daca scrie totusi asa ceva , ca neinterventia constituie infractiune si se pedepseste , atunci dati-va seama cu cit mai mult va pedepsi Dumnezeu oamenii pentru infractiunea de neintervenie si pasivitate ?

Deci iata o vorba foarte explicita in Evanghelie care sustine sinuciderea religioasa si arata ca mai degraba trebuie sa se sinucida cineva decit sa faca nu mai stiu ce . Apoi cum sustineti voi ca sinuciderea e un pacat impotriva lui Dumnezeu daca uite chiar insasi Iisus Hristos indeamna oamenii la sinucidere in caz de nevoie ? Acuma nu mai pot vorbi cu Dumnezeu ca am creierul prajit de la tratament , si n-am voie sa mai vorbesc cu Dumnezeu dar parca simt in sufletul meu ca fraza aia zicea ca mai bine sa se sinucida cineva decit sa dea lumii niste invataturi gresite... Hm ! Adica oare nu cumva eu acuma dau lumii niste invataturi gresite ? Dar stai oleaca , adica ce prostii scriu eu daca repet identic vorbele din evanghelie ? Daca asa scrie acolo atunci asa scrie ! Ce-s eu de vina pentru ceea ce scrie in Evanghelie ? Ca interpretez eu aiurea ? Dar daca scrie sa-si atirne o piatra de git si sa se arunce in mare nu e asta sinucidere ? Ce ai vrea sa inteleg altceva decit pur si simplu direct ceea ce scrie ?

Desigur mult mai convenabil ar fi sa fac Greva Foamei fiindca prin asa un gest as arunca mai multa anatema asupra Psihiatriei si poate ca n-ar fi neaparat nevoie sa mor. Dar fara sa ma sustina citiva oameni nu am cum sa aplic asa o metoda. Daca ma duc singur ma prinde ma baga inauntru imi distruge creierul si imi pierd orice sansa de a mai protesta. Asa macar prin sinucidere nu-i prea bun , dar tot as face un protest cit de mic. Acuma numai sa am putere sa-l fac si pe ala. Nu-s in stare sa-mi infing cutitul in git. Dar va trebui sa incerc daca alta solutie nu voi gasi.
Deocamdata nu mi-am epuizat toate rezervele de speranta. O sa mai caut ajutor poate voi gasi. Dar daca nici un om nu ma va ajuta cu nimic impotriva Psihiatriei atunci inseamna ca e voia lui Dumnezeu sa protestez asa cum am spus. Vox populi vox dei ...

Cineva de pe forum s-a oferit sa ma ajute. A spus ca are un ciine batrin si bolnav pe care vrea sa-l eutanasieze si a spus ca daca face rost de o pastila de cianura de la veterinar mi-o da mie iar la ciine ii trage o punga peste cap. L-am intrebat daca nu doare sa iei cianura , mi-e frica de otrava fiindca cred ca te zvircolesti multa vreme in chinuri pina ce mori , dar mi-a spus ca la cianura moartea e instantanee si nu doare absolut deloc. Atunci i-am cerut sa-mi trimita pastila , dar s-a razgindit si n-a mai vrut sa ma ajute.

Am cautat pe net despre cianura. E descrisa ca fiind moartea ideala. Orice om cred ca si-ar dori sa moara asa instantaneu fara chinuri fara durere. Probabil ca o fi precum senzatia aia cind mi-au bagat injectia in vena si am lesinat. Eu intotdeauna mi-am inchipuit despre clipa mortii ca trebuie sa fie cea mai cumplita suferinta pe care o traiesti in viata. Dar poate ca nu-i neaparat asa. Poate ca doar te molesesti asa deodata si te cuprinde intunericul. Multa lume vrea cianura pentru sinucidere dar nu se da , e ilegala. Probabil de aia n-a vrut sa-mi dea bunul samaritean pastila fiindca in caz de ceva putea sa il depisteze politia si n-a vut sa riste asa ceva. O sa dea pastila aia pretioasa la un ciine ! Si eu ce fac ? Mi-as dori foarte mult o pastila din aia . Daca asa avea o pastiluta din aia care ucide fulgerator as putea nu doar sa ma sinucid fara suferinta ... dar as putea si sa fac un protest public impotriva psihiatriei mult mai puternic. Fara cianura ce as putea face ? Doar sa ma duc sa ma ascund prin vreun colt al spitalului si acolo sa incerc sa-mi strapung gitul cu un cutit , apoi sa ma gaseasca mort si sa citeasca pe tricou Protestez impotriva Psihiatriei. Dar n-as indrazni sa fac asta in mod public de fata cu oameni fiindca nu stiu daca sint in stare s-o fac. Niciodata n-am fost in stare nici macar sa ma zgirii oleaca pe git nicidecum sa strapung sau sa tai. Si stai ca trebuie sa ai noroc sa nimeresti artera jugulara caci altfel degeaba tai. Daca nu reusesti pe urma te prind medicii si pe linga suferinta produsa de rana te mai chinuie si medicii cine stie cite luni prin spital dupa care iti da drumul si iar trebuie sa incerci , si iar te prinde si tot asa o chinuiala scirboasa si jalnica. Pe cind cu cianura succesul ar fi garantat. Cu asa o putere in mina as avea curaj sa ma duc la doamna doctor si sa anunt ca am cianura si ca vreau sa ma sinucid in mod public in semn de protest. Atunci intr-adevar as putea face greva foamei in mod public cit poftesc. Daca as avea un gram de cianura as putea sa aplic strategia folosita de Ducele Leto din Dune care avea otrava bagata intr-un dinte fals si era destul sa muste oleaca mai tare sa sfarme dintele fals si murea instantaneu. Asa pot face si eu sa inchid pastiluta intr-o fiola de sticla sau un alt recipient mic si casant si sa o tin in gura pe tot parcusul protestului public. Ar fi destul numai sa musc oleaca si sa inghit . Ei asta da intr-adevar , protest ! Cu asa o strategie as putea face intr-adevar linistit greva foamei in mod public pina la moarte fara sa se atinga nimeni de mine nici macar in somn. Greva foamei nu inseamna sinucidere . Dar pentru mai multa siguranta cred ca totusi n-as astepta sa adorm. As astepta doar cit sa fac oleaca de agitatie sa anunt pe vreo televiziune ca ma sinucid in semn de protest, ca sa-mi fac oleaca de reclama la carte si pe urma ... ma fac ingeras , si plec acasa. Dar astea sint vise. N-am de unde sa iau minunata cianura. De ce oare toate lucrurile bune sint interzise ?

Cind ma gindesc ca un ciine are parte de cianura mea ! Un ciine stupid si bolnav o sa moara fara suferinta si mie care aveam atita nevoie de asa ceva mi se refuza sansa asta. Fara cianura ce dracu fac ? Trebuie sa fac ceva , eu nu pot trai pe aceeasi planeta cu psihiatria. Nu pot nu accept asa ceva.
0

#27 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 10 May 2009 - 11:03 AM

Vezi postareaMajer, la May 10 2009, 12:18 AM, a spus:

Harakiri... Sepukku isi faceau femeile ! :jester:

:o: Seppuku este denumirea ritualului. Harakiri este denumirea tehnicii. Hara Kiri inseamna pur si simplu "hara"=abdomen + "kiri"=taiat.

Vezi postareaoliver, la May 10 2009, 01:53 AM, a spus:

Cind ma gindesc ca un ciine are parte de cianura mea ! Un ciine stupid si bolnav o sa moara fara suferinta si mie care aveam atita nevoie de asa ceva mi se refuza sansa asta. Fara cianura ce dracu fac ? Trebuie sa fac ceva , eu nu pot trai pe aceeasi planeta cu psihiatria. Nu pot nu accept asa ceva.

Indemnul tau la sinucidere nu e adresat oamenilor bolnavi. Tu o glorifici ca si cum ar avea cine stie ce valoare estetica.
Sunt oameni care sunt slabi de ingeri si care cedeaza la insistenta. Pe astfel de oameni, daca-i prinzi intr-un moment de slabiciune... poate ii convingi sa se sinucida. DAR, destinul lor era altul. Ei nu au problemele tale, nu au justificarile tale. Pur si simplu treceau printr-o faza mai nasoala. Si acum sunt morti din cauza ta. Daca asa ceva se intampla, nu e nici o diferenta in ochii mei intre a ii ucide tu cu un cutit si a ii ucide cu vorba. Esti la fel de responsabil, la fel de criminal.

Vezi postareaoliver, la May 10 2009, 01:53 AM, a spus:

Deci iata o vorba foarte explicita in Evanghelie care sustine sinuciderea religioasa si arata ca mai degraba trebuie sa se sinucida cineva decit sa faca nu mai stiu ce . Apoi cum sustineti voi ca sinuciderea e un pacat impotriva lui Dumnezeu daca uite chiar insasi Iisus Hristos indeamna oamenii la sinucidere in caz de nevoie ?

Daca vine un doctor si-ti spune ca e mai bine sa-ti taie un brat cangrenat decat sa se extinda infectia si sa mori asta nu inseamna ca taiatul bratelor trebuie sa devina un sport.
0

#28 Utilizator offline   Terence_Hill 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 10-May 09

Scris 10 May 2009 - 11:10 AM

E mai bine de 1000 de ori mort decat nebun sau dependent de droguri, alcool sau alte substante psihofarma.
Nu cred ca D-zeu sau Creatorul isi doreste ca cineva sa bea paharul maniei Sale pana la fund din vina parintilor.

In Biblie nu scrie nici unde ca e pacat sa te sinucizi ori sa te masturbezi. Dar scrie ca e pacat sa mergi la curve! :o:

(deci e clar, profetii care au scris Biblia isi doreau sa mearga la curve)

Aceasta postare a fost editata de Terence_Hill: 10 May 2009 - 11:12 AM

0

#29 Utilizator offline   The heart of tiger 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 28-May 07

Scris 15 June 2009 - 11:13 PM

cei care afirma ca e mare pacat sa te sinucizi nu AU AVUT NICI O PROBLEMA PREA MAJORA IN VIATA,NU S-AU GANDIT NICI MACAR O CLIPA LA MOARTE
in Biblie spune ca e pacat SA UCIZI ,nu sa te SINUCIZI[e o diferenta majora]
0

#30 Utilizator offline   krisy 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 11-June 09

Scris 16 June 2009 - 12:35 AM

Vezi postareaburlan, la Jun 16 2009, 12:13 AM, a spus:

cei care afirma ca e mare pacat sa te sinucizi nu AU AVUT NICI O PROBLEMA PREA MAJORA IN VIATA,NU S-AU GANDIT NICI MACAR O CLIPA LA MOARTE

sau au avut prea multe si sunt determinati sa faca o alegere : Should I stay or shoud I go... :fingers:

Aceasta postare a fost editata de krisy: 16 June 2009 - 12:36 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis aderarea TURCIEI la UE. sunteti de acord ?
tinand cont ca Turcia este un stat musulman
Burner  62 14.041
Topic inchis Celalalt Tata al Nostru
- cel descris in Isaiah 14:9-20
Cleric Prestųn  50 11.261
Replici noi Dragostea nu gandeste raul
Candela
candela  0 3.575
Replici noi merita sa ne numim crestini? Alchemistic Rage  14 3.067
Hot Topic (New) Dumnezeu = Iubire neconditionata
Direct la sursa
Namaste  198 24.933