Dar meditind asupra unor fragmente de scriptura si asupra atitudinii Sfintilor crestini , am inceput sa ajung la concluzia ca crestinismul incurajeaza anumite feluri de sinucidere.
Sacrificiul de sine daca ne gindim putin este totusi un fel de sinucidere , iar crestinismul cere acest sacrificiu , toate textele puse cap la cap imi dau senzatia ca trebuie sa-ti sacrifici viata pentru a dobindi nemurirea.
Desigur sacrificiul e una si sinuciderea e alta , dar totusi e o foarte mica diferenta intre ele.
Iata fragmentele de scriptura la care ma refer si la care meditez cum sa le interpretez :
Daca saminta nu moare nu poate sa dea rod. Adica daca nu mori pentru Hristos nu devii nemuritor.
Cine nu-si uraste insasi viata lui acela nu poate sa-mi urmeze Mie... Deci cineva se poate cheama crestin doar daca i s-a urit cu viata ...
E mai de folos pentru cineva sa-si lege o piatra de git si sa se arunce in mare decit sa ... Adik ? Ce a vrut sa spuna cu asta ? Hristos indeamna oamenii la sinucidere in mod explicit ? Curios lucru .
Pai asta zice in mod explicit , e mai de folos cuiva sa se sinucida decit sa ...
Toti sfintii crestini au dus o viata de autosacrificiu , s-au autochinuit ca niste masochisti si si-au provocat moartea prematura prin aceste suferinte pe care le-au indurat.
Ia spuneti-mi voi , exista in Biblie vreun verset care sa interzica explicit sinuciderea ? Ca eu nu-mi amintesc ...
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis