Sari la conținut
Forum Roportal
stiri

Scandalul CIA ameninta aderarea Romaniei

Postări Recomandate

Scandalul CIA ameninta aderarea Romaniei

In cazul in care va fi probata, implicarea Bucurestilor in programul de detentie desfasurat de CIA in afara granitelor SUA ar putea determina amanarea aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, prevazuta pentru 1 ianuarie 2007, avertizeaza The Independent in editia sa de ieri. Scandalul bazelor secrete de detentie ale SUA, amplasate, potrivit dezvaluirilor Washington Post, in "unele democratii din Europa de Est" in vederea interogarii, prin metode neconventionale, a suspectilor de terorism afiliati Al-Queda, ar putea avea implicatii nefaste pentru autoritatile de la Bucuresti si Varsovia, despre care Human Rights Watch afirma, miercuri, ca ar fi participat la operatiunile clandestine ale agentiei de informatii americane, cel putin in calitate de state de tranzit pentru transporturile de "detinuti fantoma" aflati sub tutela CIA.

Desi au negat orice implicare in programul de detentie desfasurat de agentia de informatii americana, autoritatile romane si poloneze nu au parut prea convingatoare, noteaza The Independent, precizand ca, in cazul in care investigatiile initiate in vederea verificarii dezvaluirilor Washington Post, la care se adauga cele ale Human Rights Watch, vor dovedi contrariul, cele doua state ar putea fi penalizate de oficialii europeni.

Daca, in ceea ce priveste Polonia, repercusiunile s-ar putea reduce la retragerea dreptului de vot in cadrul Uniunii, cazul Romaniei este ceva mai special, detaliaza The Independent. "Romania se confrunta cu o problema mult mai grava intrucat procesul de aderare al acestei tari la Uniunea Europeana se afla intr-o faza delicata", explica publicatia britanica, facand aluzie la publicarea, recenta, de catre Comisia Europeana a raportului comprehensiv de monitorizare pentru tara noastra, care identifica lupta impotriva coruptiei drept principalul aspect problematic care ar putea determina amanarea cu un an a aderarii la spatiul european. "In cazul in care vor exista dovezi concrete, care sa ateste (implicarea Romaniei in programul de detentie desfasurat de CIA, n.red.), atunci exista motive serioase pentru solicitarea amanarii aderarii Romaniei. Aceasta ar fi ultima picatura", conchide The Independent, citand declaratia unui membru al Comisiei de Justitie si Afaceri Interne a Parlamentului European. Avioanele fantoma ar fi aterizat in Romania inca din 2003 si in special in 2004, pe vremea regimului Iliescu-Nastase. (D.E.)

Sursa: Ziua

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:P :lol:

Pai acum nu mult timp Romania avea tabere de pregatire a combatantilor teroristi!

:) ;)

Si acum cica, dupa ce i-am antrenat bine, ii torturam.

:) :doh:

Cica inchisorile ultrasecrete ale americanilor - de care stie toata lumea :( - fotografiate de satelitii spioni ai americanilor care pot fi accesati de presa la www.prostia.ue :( :P ....

Asta e razboiul subteran... purtat de marile servicii speciale.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iar ne injosim pentr-un colt de paine uscata... Nu avem nici un pic de minte... Inchisori americane-i trebuie lui Basescu? Brwvo lui ca se ocupa de asta cand a fost votat sa rezolve cu coruptii ! Pentru ei trebuia sa faca inchisorile alea!

:D

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×