fnicolici, la May 9 2009, 02:30 AM, a spus:
Cateaua mea actuala este rasa pura (...)
Să-ţi trăiască.
CITIND cuvintele tale: "metis", "caini fara acte", "corcituri", "adaposturi de caini pe care nu ii ia nimeni", "disproportionat", "arbore genealogic nesupraveghiat", DACA A-SI FI CAINE m-asi gandi la tine ca la un "dr. Mengele SS-ist" al animalelor.
Nicio problemă,nu eşti prima care ar crede asta,m-am obişnuit.
Dar dacă ai fi câine,doar ai scrie mai corect,cam atât.
Nu ...dr. Andreescu (medic exceptional) din str. Dr. Felix - Bucuresti mi-a recomandat sa faca doua serii de catei ca sa nu aiba probleme genitale/mamare mai tarziu. Apoi trebuia sa o castrez ca sa nu m-ai murdareasca prin casa la ciclu.
Ei bine nu am castrat-o....folosesc pampersi la ciclu si cateaua ii accepta si cred ca stie de ce.
Dacă tot e un medic excepţional acel Andreescu , nu ţi-a zis prin ce chinuri trece căţeluşa ta din cauza faptului că tu cu toate că nu mai ai de gând să o dai la montă,nu o sterilizezi şi o laşi să se chinuie?Mi-e milă de căţeluşa ta.
(...)Cine ii da dreptul la reproducere unui caine - natura sau oamenii, stapanii lor?(...)
(...)Cainele meu (primul) care a trait vreo 15 ani era un metis (nu sh) cu aspect de rasa si a avut dreptul la reproducere si intalnire cu catele. I l-am dat eu si stapana "prietenei" lui.(...)

Deci de ce parte eşti,până la urmă?Pe de o parte faci reclamă naturii şi spui că aşa e bine,pe de altă parte spui că tu şi stăpâna celuilalt câine i-aţi dat dreptul de reproducere.
P.S.: corciturila facute de primul mascul al meu au ajuns foarte bine, la "stapani" din cartier si au poluat in contiuare, cred, "arborele genealogic nesupravegeat".
Şi în locul acelor 4 sau 5 pui sau câţi au rezultat din monta câinelui tău fără rasă şi acte,nu crezi că se schimba un pic situaţia dacă fiecare adopta un căţel de la un adăpost?Dacă proprietarii de câini metişi ar gândi aşa,numărul acestora s-ar reduce considerabil şi s-ar rezolva nişte probleme mult mai mari.Dar nu,"să se simtă şi câinele bine","are şi el dreptul". Faptul că se pot naşte pui cu grave probleme de sănătate manifestate în timp, din cauza montei la întâmplare,sau că există şanse să nu se găsească stăpâni pentru ei,nu mai contează pentru unii chiar deloc.De fapt cei ca tine nici nu ştiu.Şi nici nu vor ştii vreodată.E de ajuns ca un medic cu "reputaţie" să vă spună câteva lucruri pe un ton grav şi să gândească în locul vostru.
Orice ţară civilizată impune castrarea câinilor fără acte.Abia aştept să se pună în aplicare şi la noi mult discutata lege care va obliga proprietarii de metişi să îşi castreze câinii.Sper să vă potoliţi ,atunci.