redmarynel, la May 8 2009, 02:55 PM, a spus:
Am si eu o mica mare problema

....am una bucata credit nevoi personale, negirat sau garantat cu ceva, este in CHF, pe termen maxim (10 ani), din care am achitat doar cateva luni iar printr-o eventuala reesalonare mi-ar "subtia" rata cu 100 lei/luna. Dar sa revin la ce vroiam sa va intreb: ideea este ca de 2-3 luni mi s-a redus venitul ( SUBSTANTIAL!!! ) si nu mai pot achita rata bancara complet, raman mereu datoare bancii

. Se apropie a 3 a rata si mi-e frica....niste "prieteni" mi-au spus ca-mi poae lua banca ceva, orice am "pe numele meu" si asta chiar daca nu am garantat cu ceva si doar atunci cand se ajunge la executare silita, se actioneaza in Instanta.
Spuneti-mi, va rog din suflet,
este adevarat???? Chiar imi este teama....dar n-am de unde da acesti bani care la inceputu ii dadeam fara nici o pb..
Va multumesc frumos daca o sa-mi rasp. si nu numai si va pupic

Primul pas pe care il va lua banca e ca dupa maxim 3 luni de la ultima d-voastra plata, sa treaca la declararea creditului anticipat la scadenta si binenteles demararea procedurilor de executare silita.Chiar "intreaga" avere nu cred ca se pune in discutie, insa, sa va asteptati ca banca prin organele de executare silita sa va rezerve niste surprize neplacute.Ma refer la faptul ca, aceasta (banca) va solicita angajatorului ca o parte din suma cu care angajatorul va plateste sa fie virata in contul creantei(imprumutului)
Nu e tocmai placuta senzatia din pacate, vis-a-vis de conducere/colegi samd
Si aceasta e doar prima faza
P.S Greseala majora, nu a fost creditul in sine ci mai degraba valuta acestuia,in speta CHF, aceasta fiind cunoscuta ca o moneda extrem de inconstanta pe piata valutara.Data viitoare alegeti mai bine altceva

P.S 2 Incercati sa ajungeti la intelegere cu banca, nu cred ca date fiind conditiile pietei nu veti gasi intelegere.Oricum si ei vor aprecia faptul ca d-voastra veti plati in continuare, cat de putin, dar veti plati.
P.S 3 Ati garantat cu ceva.Cu sumele existente si viitoare, sume pe care le/le veti incasa prin contul curent( se numeste contract de garantie reala mobiliara pe soldul contului curent)