Pagina 1 din 1
Internet prin fibra optica
Scris 06 May 2009 - 09:44 PM
Salut tuturor. Scriu in speranta ca cineva va putea sa ma lamureasca si pe mine. Aveam Internet de un an si ceva prin RDS - cu modem (cred ca era optiunea Cable Link de la ei). Acum doua saptamani au venit baietii de la RDS si au luat modemul si mi-au pus in loc fibra optica (Fibre Link). Dupa cum ziceau ei trebuia sa fie o imbunatatire
. Ma rog trebuie sa recunosc ca are momente cand atinge viteze bune, dar de obicei seara dupa ora 19.00 cand intru eu pe net merge foarte prost. Am intrat pe testul de viteza de la ei rds link - speed test si imi arata si viteze de 150 kbs ceea ce este foarte putin. Vitezele bune de care vorbeam sunt de 12 Mbs
dar in general sunt dimineata. De ce merge atat de prost seara? Ei au zis ca nu depinde de numarul de utilizatori la un anumit moment si ca mai au probleme care trebuie remediate. Sunt inregistrata cu o sesizare la ei de vreo saptamana dar nu au trimis inca o echipa care sa verifice despre ce e vorba. Ce probleme pot sa cauzeze vitezele atat de mici de care vorbeam? Oare in cat timp se pot remedia? Daca cineva ma poate ajuta cu detalii... astept raspunsurile voastre!
Scris 11 May 2009 - 02:18 PM
Nu e neaparat necesar sa trimita o echipa la tine pentru verificari... pot fi cauze externe.
Ca idee, nu fa testul pe RDS Link deoarece sunt extrem de multi oameni care isi fac teste de paranoia acolo si pur si simplu nu mai e banda suficienta de transfer. (Stiam pe cineva care facea la 10-20 de teste pe seara, indiferent daca el folosea internetul doar pentru messenger).
Incearca sa faci un test aici : www.speedtest.net
Ca idee, nu fa testul pe RDS Link deoarece sunt extrem de multi oameni care isi fac teste de paranoia acolo si pur si simplu nu mai e banda suficienta de transfer. (Stiam pe cineva care facea la 10-20 de teste pe seara, indiferent daca el folosea internetul doar pentru messenger).
Incearca sa faci un test aici : www.speedtest.net
Scris 29 May 2009 - 03:52 PM
Areana81, la May 6 2009, 10:44 PM, a spus:
De ce merge atat de prost seara? Ei au zis ca nu depinde de numarul de utilizatori la un anumit moment si ca mai au probleme care trebuie remediate.
Salutare. Nu am folosit internet de la RDS, insa uite parerea mea: Conteaza destul de mult numarul de utilizatori. RDS-ul are un canal, o teava de X giga, mega, tera, etc, ce si-o permite cumparata de la altcineva. Nu stiu sa "fabrice" direct RDS-ul internet. In al doilea rand, numarul abonatilor creste, compania face aproape orice sa creasca numarul de abonati, pentru a fi eligibili in fata altor mega provideri internationali catre care ar dori sa vanda compania (am auzit ca au avut negocieri cu T-Mobile). Ei bine, aceasta banda pe care o au ei la nivel de giga cred, se imparte intre utilizatorii rezidentiali, adica intre clienti. Cu cat creste numarul de clienti, cu atat scade banda pe care o poate folosi un utilizator. Iar congestia apare seara deoarece seara are lumea timp sa stea pe net. Deci, seara numarul de utilizatori online este foarte mare. Cam asta este parerea mea.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
virus facebook
cred... |
mentalica | 11 | 2.351 |
|
HI5 fara principii preventive
Of! |