Relatiile de prietenie prea apropiate
Scris 03 May 2009 - 10:54 AM
Buna tuturor,
In ultimul timp m-am tot gandit la relatiile de prietenie prea apropiata intre fete. Am fost in asa ceva timp de 5 ani, iar acum o prietena de-a mea tocmai "a terminat" ceva asemanator. Interesant este ca fetele "parasite" se comporta de parca am fi fost iubiti(e) si i-am parasit cand, de fapt - zicem noi - cearta s-a produs din cauza lor. In fine, sper ca ma exprim destul de inteligibil.
Ce inseamna relatie prea apropiata .. hmm, stat cu persoana respectiva cam tot timpul liber posibil (pana la 10 ore pe zi in timpul vacantei, zi de zi), impartasirea a foarte multe informatii despre tine (la urma urmei trebuie sa vorbim despre ceva in orele alea!) si in general un sentiment de quasiindentificare cu fata respectiva. Eu una ajunsesem sa traiesc oarecum o viata dubla, a mea si a ei.
Cat de comune sunt relatiile astea? Exista o denumire pentru ele si in general, de ce apar si la ce tipuri de personalitati?
In ultimul timp m-am tot gandit la relatiile de prietenie prea apropiata intre fete. Am fost in asa ceva timp de 5 ani, iar acum o prietena de-a mea tocmai "a terminat" ceva asemanator. Interesant este ca fetele "parasite" se comporta de parca am fi fost iubiti(e) si i-am parasit cand, de fapt - zicem noi - cearta s-a produs din cauza lor. In fine, sper ca ma exprim destul de inteligibil.
Ce inseamna relatie prea apropiata .. hmm, stat cu persoana respectiva cam tot timpul liber posibil (pana la 10 ore pe zi in timpul vacantei, zi de zi), impartasirea a foarte multe informatii despre tine (la urma urmei trebuie sa vorbim despre ceva in orele alea!) si in general un sentiment de quasiindentificare cu fata respectiva. Eu una ajunsesem sa traiesc oarecum o viata dubla, a mea si a ei.
Cat de comune sunt relatiile astea? Exista o denumire pentru ele si in general, de ce apar si la ce tipuri de personalitati?
Scris 03 May 2009 - 11:16 AM
Mai pe scurt, nu sunt singura de a avut astfel de relatii interumane.
Scris 03 May 2009 - 11:23 AM
Si ti se par normale? Acum ca s-a terminat, looking back, imi pare mai degraba ceva patologic.
You must be very young.
You must be very young.
Scris 03 May 2009 - 11:29 AM
Luli_luli, la May 3 2009, 12:23 PM, a spus:
You must be very young.
you're busted...
daca stii desenele Aristocats te-ai prins la faza cu strikurile, nu?
da, sunt absolut normale in perioada de tranzitie dintre copilarie si adolescenta. si in adolescenta sunt normale pana te autodefinesti ca persoana, personalitate etc.
Scris 03 May 2009 - 11:39 AM
Hmmm, la mine una s-a "infiripat" (ma infioara limbajul quiasierotic pe care sunt nevoita sa-l folosesc) intre 20-25 de ani. Te pomenesti ca mama avea dreptate si sunt mai imatura!
Si este "normal" sa fii obsedat de razbunare dupa ce totul s-a terminat?
Prin obsedat ma refer la urmarit pe net (acus, acus apare si pe aici!), creat identitati false ca sa se poata imprieteni din nou cu mine (ca sa-mi dea o lectie, cica), credinta sincera ca ii sparg adresele de mail (trei in trei ore, thank you very much) and co.?
Si este "normal" sa fii obsedat de razbunare dupa ce totul s-a terminat?
Prin obsedat ma refer la urmarit pe net (acus, acus apare si pe aici!), creat identitati false ca sa se poata imprieteni din nou cu mine (ca sa-mi dea o lectie, cica), credinta sincera ca ii sparg adresele de mail (trei in trei ore, thank you very much) and co.?
Scris 03 May 2009 - 11:45 AM
si dacaomu-i obsedat ce, nu te poti amuza l greu pe seama lui/ei?
eu asa fac in cazuri de-astea. bine, si cand ma-nervez si......busted e busted pe bune.
eu asa fac in cazuri de-astea. bine, si cand ma-nervez si......busted e busted pe bune.
Scris 03 May 2009 - 12:09 PM
Deci... discutam aici despre relatiile de prietenie intre persoane de acelasi sex, care pot fi confundate cu relatii de amor?!
Scris 03 May 2009 - 12:26 PM
Darianna, la May 3 2009, 01:09 PM, a spus:
Deci... discutam aici despre relatiile de prietenie intre persoane de acelasi sex, care pot fi confundate cu relatii de amor?!
Nu neaparat, desi, daca se lasa la o parte componenta sexuala, pot fi considerate niste relatii de amor. In principiu, vorbim despre relatii de prietenie nefiresc de apropiate.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Povestea Vietii Mele - Depresie Grava
caut ajutor ... pana nu este prea tarziu |
LIfeproblems | 28 | 9.406 |
|
Sunt paranoica?
Ajuta-ti-ma va rog! |
giovanna55 | 7 | 9.455 |