sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cum poti sa ai o viata de familie fericita?... Ce ne poate ajuta in acest sens ? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 25 May 2009 - 03:52 PM

Vezi postarea*Arcadia*, la May 25 2009, 04:39 PM, a spus:

Viata de familie are ceva legatura cu religia pt ca in religie intalnesti un sistem de valori pe care nu il vezi la tv. Si totul are legatura cu religia, indiferent care e aceea, pt ca dupa acel sistem iti vei ghida viata.

Absolut.

De exemplu:

Citeaza

26. Dacă vine cineva la Mine şi nu urăşte pe tatăl său şi pe mamă şi pe femeie şi pe copii şi pe fraţi şi pe surori, chiar şi sufletul său īnsuşi, nu poate să fie ucenicul Meu.

Si uite aici si la ce ma refeream mai devreme:

Citeaza

34. Zic vouă: Īn noaptea aceea vor fi doi īntr-un pat; unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat.

Asa ca pregatiti-va sa il slaviti pe Dumnezeul care va salveaza pe voi si il trimite unde e scrasnetul dintilor pe cel ce il/o iubiti.
Sau pe proprii vostri copii.

Vezi postarea*Arcadia*, la May 25 2009, 04:39 PM, a spus:

In rest, referitor la revolta ta impotriva lui Dumnezeu nu am ce sa iti zic. Aici tre' sa te descurci singur cu trairile tale... :spiteful:

Mai ales ca aici nu e Stalpul Infamiei si nu se discuta despre Mine, Invatatorul...
0

#22 Utilizator offline   Arcadia@ 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 25 May 2009 - 04:08 PM

By the way, esti offtopic.
Oricum astea s-au discutat si rasdiscutat. Tu cu trairile tale, altii cu ale lor. :spiteful:
Revenim la familia fericita.
0

#23 Utilizator offline   Aend 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 27-December 07

Scris 25 May 2009 - 10:47 PM

Vezi postareaadynastase, la May 2 2009, 01:03 PM, a spus:

Multi dintre cei care deschid acest topic au familie...Problemele,astazi mai mult ca oricand ,se abat asupra familiei...Unii "rezolva" la tribunal(divort) ,alti , ca solutie ,isi inseala partenerul sau isi ineaca amarul in alcool, indiferenta totala etc.REZULTAT=NEFERICIRE...Ce credeti ca ne poate ajuta sa avem o viata de familie fercita ?....

Cei care rezolva la tribunal -divort , cei care isi inseala partenerul , astea sunt persoane destrabalate convinse si fara doar si poate ca de fapt dragostea si iubirea se rezuma la ... SEX :lol: . Mai rau ca animalele. Dar sa continuam :lol: .

Problemele ? de ce te plangi ca problemele se abat asupra familiei ? Nu este plina oare , lumea de tantalai care isi unesc destinele dupa nici 1 an de cand s-au cunoscut ? Nu e vina sortii , nu e vina lui Dumnezeu . E de vina prostia din capatanile lor , alea seci :spiteful: :lol: (tare :D )

Isi ineaca amarul in alcool ? Macar face un lucru bun , nu ii mai da banii destrabalatei de nevasta-sa care saliveaza zi si noapte dupa sex cu toti vagabonzii ( Respect Oana Zavoranu si Laura Andresan SINGURELE femei CU CAPUL PE UMERI care au inteles cat de penibile sunt cele care apeleaza la remodelarea corpului (silicoane , colagen) in favoarea excitarii masculilor - curvele ca despre ele vorbim :lol: )

Indiferenta totala ? clar . divort amant , destrabalare . ce spuneam mai sus

Vezi postareaadynastase, la May 2 2009, 01:03 PM, a spus:

Cānd īntre soţ şi soţie există o stare de tensiune puternică, este posibil să apară sentimentul că a pune capăt căsniciei

Scuza-ma , dar atunci cand intre cei doi apare acest sentiment unul dintre ei este prostul . Sau poate amandoi caci habar nu au ce inseamna comunicare . :P
0

#24 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 25 May 2009 - 10:56 PM

Citeaza

Cum poti sa ai o viata de familie fericita?..., Ce ne poate ajuta in acest sens ?

Religia av cors sau mai bine zis ortodoxia. :spiteful:

Intrebare: Cei care doresc sa discute subiectul lasand deoparte doctrinele religioase,sunt bineveniti in discutie? Nu toti oamanii se raporteaza la vreo dogma.

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 25 May 2009 - 10:56 PM

0

#25 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 25 May 2009 - 11:01 PM

Dar cei care sunt casatoriti de ani de zile(nu in biserica),cei care nu au religii dar care sunt fericiti in casnicie,cei care dupa n ani inca se iubesc,se respecta,nu se cearta,nu se insala unul pe altul????
De ei ce poti sa spui?Ca si-a bagat dracu coada de sunt asa fericiti?
Intr-un impas in casnicie,sunt destule metode de a iesi la liman.Religia nu este una dintre ele.Pentru ca nu popa ortodox (sau catolic sau mai stiu eu ce)doarme cu tine in pat.
0

#26 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 25 May 2009 - 11:08 PM

Vezi postareaBlueSugar, la May 25 2009, 05:01 PM, a spus:

Dar cei care sunt casatoriti de ani de zile(nu in biserica),cei care nu au religii dar care sunt fericiti in casnicie,cei care dupa n ani inca se iubesc,se respecta,nu se cearta,nu se insala unul pe altul????
De ei ce poti sa spui?Ca si-a bagat dracu coada de sunt asa fericiti?
Intr-un impas in casnicie,sunt destule metode de a iesi la liman.Religia nu este una dintre ele.Pentru ca nu popa ortodox (sau catolic sau mai stiu eu ce)doarme cu tine in pat.

Bine punctat. :spiteful:
0

#27 Utilizator offline   Aend 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-December 07

Scris 26 May 2009 - 06:36 AM

Vezi postareaBlueSugar, la May 26 2009, 12:01 AM, a spus:

Nu exista asa ceva . Poate in visele tale . Sau pentru tine anii inseamna luni . :spiteful:
0

#28 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-November 08

Scris 26 May 2009 - 07:52 AM

Am auzit o statistica ca 70% din cuplurile necasatorite care traiesc in concubinaj se despart in 2 ani iar in 5 ani rata e mai mare. Faptul ca din cele 70% care se despart unele au decis sa se casatoreasca intre timp e doar o intamplare, pentru majoritatea despartirea poate fi ca o urmare a faptului ca relatia a fost inceputa cu stangul si cine vrea sa aiva spor in casatorie:
1. Sa se roage la Dumnezeu pentru asta + pomelnice cu spor casatorie in dreptul numelui
2. Sa se tina curat pana la casatorie ca daca tu faci ceva rau atunci creste sansa ca juniorul sa faca la fel
3. Sa nu fumeze, sa nu fie alcoolic sa fie credincios de preferinta dreapta credinta ortodoxa, ca zice aprintele Arsenie sa nu va dati copiii la necredinciosi . Uitati-va la protestanti care s-au departat pe la 1500+ de Biserica cat de greu le e stra stra .... copiilor sa revina la credinta adevarata
4. Sa stie ca scopul casatoriei e cresterea de odrasle pentru Dumnezeu
http://www.philokali...os_children.htm

Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 26 May 2009 - 08:27 AM

0

#29 Utilizator offline   cioanas 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 05

Scris 29 May 2009 - 02:40 AM

Vezi postareaDimineata, la May 25 2009, 04:14 PM, a spus:

Cu Dumnezeu poti trece prin toate. Cine vrea familie fericita sa citeasca cartile parintelui Arsenie Boca " Tinerii familia si copiii nascuti in lanturi" . Lanturile sunt pacatele parintilor ce se transmit si copiilor.
Ca sa fi fericit, pastreaza-te curat pana la casatorie ca sa ai sanse sa reziste mult, nu fa exces de alcool, nu fuma, nu fa avort, sa ai o viata credincioasa si sa te bazezi pe Dumnezeu. Multe rugaciuni pentru problemele ce le ai si de asemenea pentru probleme deosebite poti pune pomelnice la Manastiri ca Busteni, Sambata, Crasna, Frasinei, Neamt, Techirghiol, sau la preotul din Valea Mare sau la orice preot.Pt probleme super desoebite pune pomelnic la una din Manastirile din lista, in dreptul numelui pune problema.

Biblia ne invata altceva decat Arsenie Boca acesta in privinta transmiterii pacatelor de la parinti la copii!
Arsenie Boca acesta nu cunoaste Scriptura si nu stie ca noi traim astazi in noul legamant facut in Sangele Mantuitorului!

"Īn zilele acelea nu se va mai zice: "Părinţii au māncat aguridă, şi copiilor li s-au strepezit dinţii", ci fiecare va muri pentru nelegiuirea lui; oricărui om care va mānca aguridă i se vor strepezi dinţii! Iată, vin zile, zice Domnul, cānd voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legămānt nou. Nu ca legămāntul pe care l-am īncheiat cu părinţii lor,īn ziua cānd i-am apucat de mānă să-i scot din ţara Egiptului, legămānt pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soţ asupra lor, zice Domnul. Ci iată legămāntul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea īnăuntrul lor, o voi scrie īn inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu."(Ieremia 31:29-33)

Pentru o familie fericita, nu sunt pomelnicele remediul. Remediul este trairea dupa Sfanta Scriptura (valorile lui Dumnezeu pentru familie), intoarcerea la Dumnezeu, pocainta si trairea in sfintenie, in ascultare de Dumnezeu.
0

#30 Utilizator offline   Jąson 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 29-May 09

Scris 29 May 2009 - 02:50 AM

Vezi postareacioanas, la May 29 2009, 03:40 AM, a spus:

"Īn zilele acelea nu se va mai zice: "Părinţii au māncat aguridă, şi copiilor li s-au strepezit dinţii", ci fiecare va muri pentru nelegiuirea lui; oricărui om care va mānca aguridă i se vor strepezi dinţii! Iată, vin zile, zice Domnul, cānd voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legămānt nou. Nu ca legămāntul pe care l-am īncheiat cu părinţii lor,īn ziua cānd i-am apucat de mānă să-i scot din ţara Egiptului, legămānt pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soţ asupra lor, zice Domnul. Ci iată legămāntul pe care-l voi face cu casa lui Israel după zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea īnăuntrul lor, o voi scrie īn inima lor; şi Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu."(Ieremia 31:29-33)

Adevarat, insa doar in cazul lui Israel. La neamuri se aplica in continuare zicala aceea cu "Părinţii au māncat aguridă, şi copiilor li s-au strepezit dinţii", pentru ca de aceea se vor prapadi majoritatea la Armaghedon.

Aceasta postare a fost editata de Jąson: 29 May 2009 - 02:51 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic