adicel, la Apr 27 2009, 10:34 PM, a spus:
In Apocalipsa se vorbeste despre Babilon, care eu consider ca reprezinta lumea religioasa.
Avem intelesul spiritual al CETATII, care este BISERICA:
Galateni 4
24Lucrurile acestea trebuiesc luate
īntr'alt īnţeles: acestea sīnt două legăminte: unul depe muntele Sinai naşte pentru robie şi este Agar, -
25căci Agar este muntele Sinai din Arabia; -şi răspunde Ierusalimului de acum, care este īn robie īmpreună cu copiii săi.
26Dar
Ierusalimul cel de sus este slobod, şi el
este mama noastră.
ALLEGORIA este cuvantul tradus
īntr'alt īnţeles.
Evrei 12
22Ci v'aţi apropiat de muntele Sionului, de
cetatea Dumnezeului celui viu,
Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea īn sărbătoare a īngerilor,
23de
Biserica celor īntīi născuţi, cari sīnt scrişi īn ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvīrşiţi,
Acum, cand e proba ca cetatea/Ierusalimul este biserica putem vedea proba in care biserica devine Sodoma si Egipt, care spiritual sunt echivalente cu Babilonul, care reprezinta tot imparatia lui satan (Isaia14).
Apocalipsa 11
8Şi trupurile lor moarte vor zăcea īn piaţa
cetăţii celei mari, care,
īn īnţeles duhovnicesc, se cheamă ,,
Sodoma`` şi ,,
Egipt``,
unde a fost răstignit şi Domnul lor.
Hristos a fost rastignit in Ierusalim, care duhovniceste se cheama Sodoma<=>Egipt<=>Babilon, deci biserica devine Babilon.
Iesiti din Babilon <=> iesiti din biserica.
Apocalipsa 18
4Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: ,,
Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu,
ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei, şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!
Mai mult, in Apoc 18:23 se spune clar ca mirele=Hristos si mireasa=cei salvati nu
MAI sunt acolo, in cetatea cea mare.
Apocalipsa 18
23
Lumina lămpii nu va mai lumina īn tine, şi
nu se va mai auzi īn tine glasul mirelui şi al miresei, -pentrucă negustorii tăi erau mai marii pămīntului, pentrucă toate neamurile au fost amăgite de vrăjitoria ta,
Acum devin clare versurile din Evrei 10:25-26,are spun ca daca pacatuim
DUPA ce am aflat adevarul....etc.
Cuvantul EPISINAGOGHI este cheia intelegerii, deoarece nu este adunare obisnuita, ci genul de care ni se spune aici:
1 Corinteni 5
3Cīt despre mine, măcar că
n'am fost la voi cu trupul, dar
fiind de faţă cu duhul, am şi judecat, ca şi cīnd aş fi fost de faţă, pe celce a făcut o astfel de faptă.
2 Tesaloniceni 2
1Cīt priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi
strīngerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor,
Asta este tipul de adunare in discutie, deci o adunare a noastra insine, nu de grup.
Aceasta postare a fost editata de zexelica: 27 April 2009 - 10:24 PM