sau Inregistrare

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Evrei 10:26,27 mai multe despre PACAT...criteriul prin care se poate defini Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-October 08

Scris 27 April 2009 - 07:43 PM

Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoştinţa adevărului, nu mai rămāne nici o jertfă pentru păcate,
ci doar o aşteptare īnfricoşată a judecăţii, şi văpaia unui foc, care va mistui pe cei răzvrătiţi.

Consider ca acesta este unul dintre cele mai vaste subiecte ale Bibliei si anume PACATUL, de aceeia am adus in discutie doua dintre cele mai controversate versete ale Scripturii de catre intreaga lume religioasa din ziua de astazi, care sub nici o forma nu este in total de acord cu aceste doua versete, neacceptandu-le ca atare ci cautandu-se intotdeauna dezvinovatiri pe marginea lor. Astept si parerile voastre, daca aceste versete trebuie luate ca atare fara nici un fel de indreptatire sau privite in mod idealistic, greu de atins.

Aceasta postare a fost editata de adicel: 27 April 2009 - 07:43 PM

0

#2 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 27 April 2009 - 08:59 PM

Vezi postareaadicel, la Apr 27 2009, 08:43 PM, a spus:

Căci, dacă păcătuim cu voia, după ce am primit cunoştinţa adevărului, nu mai rămāne nici o jertfă pentru păcate,
ci doar o aşteptare īnfricoşată a judecăţii, şi văpaia unui foc, care va mistui pe cei răzvrătiţi.

Consider ca acesta este unul dintre cele mai vaste subiecte ale Bibliei si anume PACATUL, de aceeia am adus in discutie doua dintre cele mai controversate versete ale Scripturii de catre intreaga lume religioasa din ziua de astazi, care sub nici o forma nu este in total de acord cu aceste doua versete, neacceptandu-le ca atare ci cautandu-se intotdeauna dezvinovatiri pe marginea lor. Astept si parerile voastre, daca aceste versete trebuie luate ca atare fara nici un fel de indreptatire sau privite in mod idealistic, greu de atins.

Ai picat exact pe bec, deoarece v.25 este despre EPISINAGOGHI, adunarea noastra "cu noi insine", nu adunarea bisericeasca.
Iar, v.26 trebuie explicat cu Apoc 18:4, deoarece daca esti inca nesalvat si stai in biserica, nu mai e jertfa=Hristos acolo (Apoc18:23), salvare nu mai este, deoarece Duhul a fost scos "din mijloc")- 2Tes 2:7.

E exact ca in sinagogi azi: nu mai e salvare acolo.
0

#3 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip

Scris 27 April 2009 - 09:34 PM

Vezi postareazexelica, la Apr 27 2009, 09:59 PM, a spus:

Ai picat exact pe bec, deoarece v.25 este despre EPISINAGOGHI, adunarea noastra "cu noi insine", nu adunarea bisericeasca.

Iar, v.26 trebuie explicat cu Apoc 18:4, deoarece daca esti inca nesalvat si stai in biserica, nu mai e jertfa=Hristos acolo (Apoc18:23), salvare nu mai este, deoarece Duhul a fost scos "din mijloc")- 2Tes 2:7.

E exact ca in sinagogi azi: nu mai e salvare acolo.

Nici eu nu faceam referire la adunarea bisericeasca. Versetele sunt valabile pentru oricine in parte care a luat contact cu Cuvantul si care a avut cunostiinta despre acesta ( la nivel de individ...). In Apocalipsa se vorbeste despre Babilon, care eu consider ca reprezinta lumea religioasa. Acum, accentul cade pe fiecare persoana in parte daca accepta aceste versete si le da valoare din punct de vedere practic al trairii pe calea credintei. Am extins versetele in dreptul lumii relogioase, deoarece la nivel de "capi, conducatori" ai acesteia deja nu da valoare acestor versete si se trece peste ele influentand gresit pe fiecare supus ai acestora, ca acceptand jertfa lui Cristos ca iertare a pacatelor, acestia continuand sa pacatuiasca chiar si cu voia, trecand peste aceste versete, pentru a se indreptatii atat ei cat si cei pe care ii conduc.

Aceasta postare a fost editata de adicel: 27 April 2009 - 09:35 PM

0

#4 Utilizator offline   Inddy 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 06-November 08

Scris 27 April 2009 - 09:34 PM

Vezi postareaadicel, la Apr 27 2009, 08:43 PM, a spus:

Cred ca, atunci cand vorbim despre primirea cunostintei adevarului, vorbim despre primirea Duhului Sfant.
Pacatuirea cu voie , in aceste conditii, nu face altceva decat sa atraga dupa sine pacatul impotriva Duhului Sfant, pacat care nu se iarta, conform Scripturii.
Cu alte cuvinte, mult ni se da, mult ni se cere.
0

#5 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip

Scris 27 April 2009 - 09:50 PM

Vezi postareaIndyy, la Apr 27 2009, 10:34 PM, a spus:

Cred ca, atunci cand vorbim despre primirea cunostintei adevarului, vorbim despre primirea Duhului Sfant.
Pacatuirea cu voie , in aceste conditii, nu face altceva decat sa atraga dupa sine pacatul impotriva Duhului Sfant, pacat care nu se iarta, conform Scripturii.
Cu alte cuvinte, mult ni se da, mult ni se cere.

Cat se poate de corect...cu alte cuvinte ceea ce spui tu se mai numeste si hula impotriva Duhului Sfant, prin practicarea pacatului dupa primirea acestei cunostiinte despre Adevar respectiv Cuvantul lui Dumnezeu. Ceea ce iasa in evidenta este de fapt CUNOSTIINTA, care atrage dupa sine responsabilitati din toate punctele de vedere. Eu consider ca cine mai practica pacatul dupa ce a luat la cunostiinta despre el nu face decat sa se minta pe sine insusi.
0

#6 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 April 2009 - 09:51 PM

Vezi postareaIndyy, la Apr 27 2009, 10:34 PM, a spus:

Indyy, pacatul este tot timpul cu voie, altfel nu s-ar pedepsi.

Iar, nu ai cum sa probezi cu pacatul impotriva Duhului.

Insa, aici se afla o informatie teribila, cu putina atentie se paote vedea:
avem odata informatia cu EPISINAGOGHE in v.25

Evrei 10

25Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne īndemnăm unii pe alţii, şi cu atīt mai mult, cu cīt vedeţi că ziua se apropie.

Intervine si informatia temporala cu ziua care se apropie, deci nu este o comanda pt inceputul erei bisericilor.

Porunca aceasta nu poate fi inteleasa decat cu Apoc 18

Apocalipsa 18:4 (Romanian)

4Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: ,,Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei, şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!

Asa se pot intelege v.25 si 26. Numai neghina ramane in biserici.
0

#7 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 27 April 2009 - 09:55 PM

Vezi postareazexelica, la Apr 27 2009, 10:51 PM, a spus:

Ce e pacatul? Cea mai simpla si scurta definitie. Pentru ca am o nelamurire legata de ceva.
0

#8 Utilizator offline   Inddy 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-November 08

Scris 27 April 2009 - 09:57 PM

Vezi postareazexelica, la Apr 27 2009, 10:51 PM, a spus:

Chiar daca omul respectiv habar nu are ca pacatuieste?

Aceasta postare a fost editata de Indyy: 27 April 2009 - 10:41 PM

0

#9 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 27 April 2009 - 10:16 PM

Vezi postareaadicel, la Apr 27 2009, 10:34 PM, a spus:

In Apocalipsa se vorbeste despre Babilon, care eu consider ca reprezinta lumea religioasa.

Avem intelesul spiritual al CETATII, care este BISERICA:

Galateni 4

24Lucrurile acestea trebuiesc luate īntr'alt īnţeles: acestea sīnt două legăminte: unul depe muntele Sinai naşte pentru robie şi este Agar, -

25căci Agar este muntele Sinai din Arabia; -şi răspunde Ierusalimului de acum, care este īn robie īmpreună cu copiii săi.

26Dar Ierusalimul cel de sus este slobod, şi el este mama noastră.

ALLEGORIA este cuvantul tradus īntr'alt īnţeles.

Evrei 12

22Ci v'aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea īn sărbătoare a īngerilor,

23de Biserica celor īntīi născuţi, cari sīnt scrişi īn ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvīrşiţi,

Acum, cand e proba ca cetatea/Ierusalimul este biserica putem vedea proba in care biserica devine Sodoma si Egipt, care spiritual sunt echivalente cu Babilonul, care reprezinta tot imparatia lui satan (Isaia14).

Apocalipsa 11

8Şi trupurile lor moarte vor zăcea īn piaţa cetăţii celei mari, care, īn īnţeles duhovnicesc, se cheamă ,,Sodoma`` şi ,,Egipt``, unde a fost răstignit şi Domnul lor.

Hristos a fost rastignit in Ierusalim, care duhovniceste se cheama Sodoma<=>Egipt<=>Babilon, deci biserica devine Babilon.

Iesiti din Babilon <=> iesiti din biserica.

Apocalipsa 18

4Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: ,,Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei, şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!

Mai mult, in Apoc 18:23 se spune clar ca mirele=Hristos si mireasa=cei salvati nu MAI sunt acolo, in cetatea cea mare.

Apocalipsa 18

23Lumina lămpii nu va mai lumina īn tine, şi nu se va mai auzi īn tine glasul mirelui şi al miresei, -pentrucă negustorii tăi erau mai marii pămīntului, pentrucă toate neamurile au fost amăgite de vrăjitoria ta,

Acum devin clare versurile din Evrei 10:25-26,are spun ca daca pacatuim DUPA ce am aflat adevarul....etc.

Cuvantul EPISINAGOGHI este cheia intelegerii, deoarece nu este adunare obisnuita, ci genul de care ni se spune aici:

1 Corinteni 5

3Cīt despre mine, măcar că n'am fost la voi cu trupul, dar fiind de faţă cu duhul, am şi judecat, ca şi cīnd aş fi fost de faţă, pe celce a făcut o astfel de faptă.

2 Tesaloniceni 2

1Cīt priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strīngerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor,

Asta este tipul de adunare in discutie, deci o adunare a noastra insine, nu de grup.

Aceasta postare a fost editata de zexelica: 27 April 2009 - 10:24 PM

0

#10 Utilizator offline   leo luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-June 07

Scris 28 April 2009 - 03:03 PM

Vezi postareaEnki, la Apr 27 2009, 10:55 PM, a spus:

Ce e pacatul? Cea mai simpla si scurta definitie. Pentru ca am o nelamurire legata de ceva.

.....calcarea Legii lui D-zeu.....reamintita intr-un mod......nu degeaba impunator...
pe Sinai....... :fish:

Aceasta postare a fost editata de leo luke: 28 April 2009 - 03:05 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic