Inceputul a fost dragut, dar dupa primele minute in joc am avut impresia de deja-vu. Dupa inca alte cateva minute am aprins lanterna si mi-am adus aminte - Doom 3
Tin sa zic ca am jucat cam 85% din joc pe doar 256MB RAM, pana nu am mai rezistat si am luat inca 512. In schimb timpii de incarcare ai nivelurilor nu s-au redus cu mult - poti astepta minute chiar.
Jocul se misca bine pe Geforce3-ul meu si in general are peste 20fps. In zone deschise scade, dar nu am masurat cat - oricum e 'jucabil'. Si apropo de zone deschise, unele niveluri sunt excelent compuse: campii, lifturi de mii de etaje (1986 mai exact), din pacate nimic cu/prin apa. In schimb vei conduce un tanc, un robot mecanizat (exoschelet mai degraba), te vei da cu un 'escape pod' din ala din Quake2
O atmosfera destul de buna, mai buna cred decat in quake2, mult mai slaba decat in quake1 - referinta din punctul meu de vedere.
Punctul forte al jocului il reprezinta inteligenta creaturilor cu care te lupti. Din pacate in prima jumatate a jocului acestea doar stau si asteapta sa fie vanate. Mai incolo incep sa se ascunda, sa te inconjoare, sa se acopere una pe alta, sa se fereasca de gloante, etc... Niste adversari redutabili, si eu am jucat doar pe nivelul mediu.
Din pacate actiunea este destul de liniara, mi-am pierdut jumatate de timp explorand nivelurile pentru secrete si nu prea am gasit nimic interesant. Singurele chestii iesite din monotonie sunt dialogurile unora, dar si pe aia trebuie sa-i cauti
In rest - your average first person shooter - gramezi de monstri venind spre tine si cu dificultati crescande. Catre sfarsit m-a cam disperat, am fost mai tot timpul cu degetul pe tragaci, cu ochii pe viata si cealalta mana pe F6/F9 (quicksave/quickload).
Am uitat sa zic de upgradeurile la arme - upgrade-uri pe care nu le veti gasi in varianta multiplayer.
Apropo de varianta multiplayer - pare un mod pentru Quake3, plansele sunt cam la fel, armele doar putin diferite.
Contact
Facebook
Twitter
RSS