sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Care sīnt companiile producătoare de medicamente... ...care fac experimente pe animale? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Trixi 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 01-July 06

Scris 23 April 2009 - 08:51 PM

:stars: Salut,mă preocupă situaţia aceasta de ceva vreme.Dacă aş ştii că unele dintre medicamentele pe care le folosim īn casă au fost produse īn urma sacrificării şi chinuirii unor animale nevinovate īn cadrul unor aşa zise laboratoare de cercetare,le-aş arunca imediat la coş!

Dar aceasta ar fi prea puţin.Aş vrea să mă pot implica cumva īn demersurile care cu siguranţă că există pentru a stopa acest măcel.

Cunoaşte cineva organizaţii sau siteuri cu acest profil?

Mă īntreb şi eu,oare există vreo legislaţie īn acest domeniu?Aceste experimente sīnt legale?Cred că noi cetăţenii de rīnd trebuie să luăm atitudine la grozăvia asta care se īntīmplă sub ochii noştri.

Pentru Regnul Animal acesta este un sacrificiu dar pentru noi,oamenii oare nu este o acceptare tacită a unei situaţii care ne creează o imensă karmă negativă?Mă refer la cei care ştim ce se īntīmplă.

Mă mai documentez pe net,că abia acum mi-a picat fisa ,īn seara asta am văzut la actualităţile tv nişte imagini şocante !

Am găsit ceva-www.stopanimaltests.com/AnimalResearchInd.asp
-www.caringconsumer.com/

Cu cīt citesc mai mult īmi dau seama că problema e mult mai vasta...produse cosmetice care conţin ingrediente obşinute prin sacrifiacrae animalelor,etc.Pfui!

Am observat că īn ultima vreme pe etichetele alimentelor a apărut şi la noi tot mai des punctul verde.Cred că este imperios necesar ca orice produs,alimentar sau nu să prezinte specificaţia că pentru obţinerea lui nu s-a recurs la chinuirea sau sacrificarea animalelor.

La al doilea site menţionat am găsit exemple de firme care fac experienţe pe animale.Iată cīteva dintre ele(sīnt mult mai multe,dar astea mi-au reţinut atenţia):

Axe,Colgate-Palmolive Co.,Dove,Garnier (L'Oreal),Gillette Co.(Procter & Gamble),Giorgio Armani (L'Oreal),Glade (S.C. Johnson),Head & Shoulders (Procter & Gamble),Helena Rubinstein (L'Oreal),Johnson & Johnson,L'Oreal USA,Lancōme (L'Oreal),Matrix Essentials (L'Oreal),Max Factor (Procter & Gamble),Maybelline (L'Oreal),Mennen (Colgate-Palmolive Co.),Mr. Clean (Procter & Gamble),Neutrogena (Johnson & Johnson),Pampers (Procter & Gamble),Pantene (Procter & Gamble),Procter & Gamble,Unilever,etc.

Acum caut date despre medicamente.Aici cred că situaţia e şi mai tragică,probabil că ăştia sīnt mai secretoşi fiindcă fondurile financiare sīnt uriaşe.E clar că nu au interesul să se ştie ce fac ei īn propriile laboratoare.Aşa cum marile concernuri petroliere au tot interesul ca invenţiile autoturismelor pe curent sau apă să nu fie omologate niciodată!

Oare noi,"beneficiarii",nu avem nici un cuvīnt de spus?Īn orice caz,dacă e adevărat(mă mai documentez),eu cu Palmoliveul am gătat-o!Şi cīt eram de īncīntată de săpunurile lor!De-acum mă uit la etichetă,fraţilor...măcar să ştiu ce īntind pe mine sau ce īnghit.

Aceasta postare a fost editata de Trixi: 23 April 2009 - 09:27 PM

0

#2 Utilizator offline   Trixi 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 23 April 2009 - 10:50 PM

Printre firmele menţionate anterior sīnt şi căteva producătoare de medicamente:
-Johnson & Johnson-Visine,picături oftalmice,CONCERTA®,REMINYL® /RAZADYNE®,TOPAMAX®,HALDOL®,RISPERDAL®,INVEGA®,RISPERDAL® CONSTA®,DORIBAX™,PREZISTA™,INTELENCE™,RETIN-A MICRO®,LEVAQUIN®,etc.
-Procter & Gamble-Actonel,Asacol,Dantrium,Didronel,Enablex,Macrobid,Macrodantin,etc.

Şi am mai găsit un site http://pw1.netcom.co...ff/company.html

...farmaciile noastre sīnt pline de ele.Şi ne mai mirăm că au atītea efecte secundare.Cu siguranţă că sufletele acelea nevinovate īşi cer nişte drepturi din raiul lor.

:stars: Dar iată şi lista bună,un ghid de respectat pentru cei interesaţi ca lumea aceasta să devină un loc mai suportabil de trăit:

http://www.vidacompa...t/compgood.html

Aceasta postare a fost editata de Trixi: 23 April 2009 - 10:56 PM

0

#3 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 24 April 2009 - 01:11 AM

In afara de pasta de dinti Oral-B,periuta de dinti Oral-B,gelul de dus Dove si samponul Elvive(presupun ca in Ro este Elseve),nu folosesc nicio o alta cosmetica.Nu creme,nu rimel,nu machiaj,nu ruj,absolut nimic.
La urma urmei,prima periuta de dinti a fost testata pe un caine,deci nu l-a ranit,l-a ajutat chiar.
In rest,toate medicamentele ce sunt pe piata,sunt mai inainte testate pe animale.
Si eu iubesc animalele,nu sunt de acord cu hainele de blana,cu mancarea de animale,sau cu testele la un anumit ruj...bla bla.
Totusi,de ar fi in joc viata mea,sau a celor dragi mie,nu m-as mai gandi ca acele medicamente sunt testate pe animale.
E totusi o diferenta,cred eu.
0

#4 Utilizator offline   Alexeevna 

• Ronald McDonald
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-April 07

Scris 24 April 2009 - 01:15 PM

Aceste teste pe animale sunt nişte metode foarte vechi,dar din ce īn ce mai mult īn ultimul timp,nu se mai permit chiar orice fel de teste sau sunt īnlocuite cu alte metode substitutive,din varii motive.Contrar acestor lucruri,o grămadă de persoane protestează cu foc,fără să se gāndească că nişte metode care stau la baza atātor experimente de atātea decenii,n-au cum să fie īnlăturate peste noapte.Testele pe animale vor fi īnlăturate īn timp,atunci cānd se vor găsi suficient de multe metode substitutive,iar pentru aceste teste nu se va mai găsi vreo scuză.Deocamdată anumite descoperiri chiar nu au ajuns pānă acolo.Şi indiferent de cāte proteste vor fi,unii nu vor renunţa la fabricarea anumitor medicamente doar din cauză că sunt nevoiţi să le testeze pe animale īnainte.
Cu toate acestea, gigantii industriei farmaceutice si industriile ce se bazeaza pe experimentele pe animale fac un lobby puternic sa elimine orice noi masuri de stopare a testarii pe animale. Mai mult decat atat, se opun chiar si stabilirii unei limite de re-utilizare a animalelor in experimente.
http://www.ronduldesibiu.ro/eveniment/Spun...r-animale!/

Vezi postareaTrixi, la Apr 23 2009, 11:50 PM, a spus:

(...)...farmaciile noastre sīnt pline de ele.Şi ne mai mirăm că au atītea efecte secundare.Cu siguranţă că sufletele acelea nevinovate īşi cer nişte drepturi din raiul lor.(...)

Aici te plictiseai foarte,foarte tare,nu-i aşa?

Aceasta postare a fost editata de Alexeevna: 24 April 2009 - 01:19 PM

0

#5 Utilizator offline   anonimpamantean 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 28-February 09

Scris 24 April 2009 - 01:32 PM

mai nou, testarile se fac pe oameni. "Materie prima" se gaseste, in lumea a III-a, din belsug (si nu numai).
0

#6 Utilizator offline   Alexeevna 

• Ronald McDonald
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-April 07

Scris 24 April 2009 - 01:45 PM

Uite ,asta eu aş pune-o ca pedeapsă criminalilor,īn loc de x ani de puşcărie. :P
0

#7 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-July 06

Scris 24 April 2009 - 01:48 PM

Vezi postareaTrixi, la Apr 23 2009, 09:51 PM, a spus:

ai prefera sa se faca pe oameni ?
0

#8 Utilizator offline   Trixi 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 24 April 2009 - 10:17 PM

Aici te plictiseai foarte,foarte tare,nu-i aşa?
[/quote]

Eu īncă mai manīnc carne,fiindcă nu am īncotro.Ce am scris am scris fiindcă aşa gīndesc,poate că greşesc.Dar presupun că ierarhiile superioare care răspund de animale au un program de autosacrificiu al acestui regn pentru evoluţia noastră.Pe care-l īnţeleg şi aprob referitor la hrana ca necesitate.Dar cīnd vine vorba de chinuirea peste limită a unor nevinovaţi,atunci cīnd există alternative cred că ne cam īntrecem cu abuzurile astea...de sapienşi ce sīntem.
0

#9 Utilizator offline   Trixi 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 24 April 2009 - 11:19 PM

Nu am nimic īmpotriva experimentelor pe voluntari,că aici ei aleg.Da'pe Cuţu nu-l īntreabă nimeni.

Aş vrea să nu ne mai scărpinăm peste cap englezeşte,cu mīna dreaptă īn urechea stīngă.Unde a dus epopeea fantasticei aspirine?Īnapoi la mama natură-pulbere din scoarţă de salcie sub formă de capsule.Păi de ce simplu dacă se poate şi complicat?Aşa sīntem noi...disecăm creaţia să vedem ce-i īnăuntru,facem copii şi tam tam după ea pentru ca īn final să ajungem la concluzia că jocu' ăsta-i cam periculos.

Facem soia "īmbunătăţită" genetic şi dup-aia o lăsăm baltă sau chiar fugim de ea ca de dracu.Umflăm gogoşarii cīt casa şi tot după ăia mici şi gustoşi autohtoni umblăm prin piaţă.Curat ştinfiţic.Da' măcar pe astea nu le doare.

Omul nu mai are mirosul lui natural de curăţenie şi atunci preferă să taie organele sexuale ale unor specii care şi-au păstrat această curăţenie odorizantă pentru atragerea sexului opus şi se īmpopoţonează cu darurile altora.Primitivism.

Deci īnţeleg din discuţii că experimentele astea pe animale ar fi ceva necesar.Eu cred că este o chestiune de viziune.Un drum greşit pe care dacă ai apucat īi tot găseşti pretexte,fiindcă avantajele asupra sanatăţii sīnt de necontestat.Privite din perspectiva acelei viziuni totul pare corect.Aşa cum pare corect şi chiar demn de laudă să resuscitezi un īnecat din perspectiva faptului īmplinit.Dar dacă omu'īnvăţa la timp să īnoate sau rămīnea acasă şi nu se băga-n apă ca prostu?Sau dacă se interziceau legal experienţele astea pe animale şi oamenii de ştiinţă erau nevoiţi să găsească alte căi,mai demne şi mai eficiente?Bionica,etologia,etc.Idei care sīnt trecute īn domeniul sf fiindcă e prea complicat să colaborezi cu animalele,mai bine le chinui.Pisica mea manīncă o anumită iarbă cīnd are probleme digestive.De ce să-mi disec mīţa,ca să văd cum trece buruiana aia prin ea,pīnă la nivel atomic?Mai bine să-mi pun mintea la contribuţie şi să accept că felina e propriul ei doctor,ceea ce eu nu sīnt īncă.Şi nici n-o să ajung vreodată dacă aleg să-i tai o ureche sau coada fiindcă aşa se face pe la case mari şi să le vīr īn microtom,apoi īn microscop...că cine ştie,poate descopăr vreun medicament contra prostiei mele.

Acum chiar că m-am plictisit.
0

#10 Utilizator offline   Utopia 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 29-May 07

Scris 21 May 2010 - 09:51 AM

EDIT!

In prima imagine veti vedea experimente facute de Oregon Regional Primate Research Center, Marea Britanie, pe nivelul de rezistenta a animalelor (caini, gaini, maimute), la inhalarea tutunului.
A doua imagine e doar un exemplu din multele experimente facute in Irlanda, incapand cu 2008, pe maimute, pisici, caini, cai, in vederea “imbunatatirii” sau gasirii unor leacuri la anumite boli.
Imaginea 3: experimente cu radiatii
Imaginile 4, 5, 6, 7 experimente cosmetice pe animale.
Imaginea 8: experimente pe creier la maimute.

Mare atentie!! Pentru toti cei care aveti un animal de casa sau cunoasteti pe cineva care are unul, dati pe google pet food animal testing si vedeti ce fac marile companii producatoare de hrana pentru animale si “iubitoare” Pedigree, Purina, Chappy, Whiskas, Euka Nuba, pana sa ajunga la “bucatelele de carnita si pernite delicioase” din reclama! Aruncati o privire peste acest video: EDIT

Cum mai precis se desfasoara experimentele cosmetice pe animale? Foarte “simplu”, direct, fara complicatii: substante toxice injectate intravenos, substante toxice administrate oral (pentru a se vedea “efectele adverse”, asta in caz ca plodul tau educat bea din uleiul de corp sau gusta din detergent), substante toxice turnate in ochii animalelor si lista continua.
Companii pe care “le indragim” si care practica astfel de experimente (pe verificate): procter&gamble, Dove, Colgate, Johnson&Johnson, L’oreal, Palmolive, Univeler si lista continua!

Companii fara cruzime (stiu doar din citite): The body shop, Revlon, Wela, Oriflame, Clinigue… si apelati mai bine la farmaciile naturiste, la produsele cele mai simple, accesibile, fara texte atasate, necufundati intr-o caldare cu extracte sanatoase de aloe vera!

Macar, MACAR, sa ne interesam ce consumam, sa dam de stire si celor din jurul nostru sa faca la fel, MACAR sa nu mai cumparam produse de la toti dracii cu chip zambitor si ambalaj colorat! Si va rog, nu va ganditi “e, da, bine, nu mai cumpar eu si inca alti 10, da’ cu restul planetei cum ramane?” Numai nu ganditi asa!!

Aceasta postare a fost editata de Darianna: 01 December 2010 - 02:48 PM
Motiv editare: scos link-uri care prezinta cruzime asupra animalelor.

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari