Dar aceasta ar fi prea puţin.Aş vrea să mă pot implica cumva īn demersurile care cu siguranţă că există pentru a stopa acest măcel.
Cunoaşte cineva organizaţii sau siteuri cu acest profil?
Mă īntreb şi eu,oare există vreo legislaţie īn acest domeniu?Aceste experimente sīnt legale?Cred că noi cetăţenii de rīnd trebuie să luăm atitudine la grozăvia asta care se īntīmplă sub ochii noştri.
Pentru Regnul Animal acesta este un sacrificiu dar pentru noi,oamenii oare nu este o acceptare tacită a unei situaţii care ne creează o imensă karmă negativă?Mă refer la cei care ştim ce se īntīmplă.
Mă mai documentez pe net,că abia acum mi-a picat fisa ,īn seara asta am văzut la actualităţile tv nişte imagini şocante !
Am găsit ceva-www.stopanimaltests.com/AnimalResearchInd.asp
-www.caringconsumer.com/
Cu cīt citesc mai mult īmi dau seama că problema e mult mai vasta...produse cosmetice care conţin ingrediente obşinute prin sacrifiacrae animalelor,etc.Pfui!
Am observat că īn ultima vreme pe etichetele alimentelor a apărut şi la noi tot mai des punctul verde.Cred că este imperios necesar ca orice produs,alimentar sau nu să prezinte specificaţia că pentru obţinerea lui nu s-a recurs la chinuirea sau sacrificarea animalelor.
La al doilea site menţionat am găsit exemple de firme care fac experienţe pe animale.Iată cīteva dintre ele(sīnt mult mai multe,dar astea mi-au reţinut atenţia):
Axe,Colgate-Palmolive Co.,Dove,Garnier (L'Oreal),Gillette Co.(Procter & Gamble),Giorgio Armani (L'Oreal),Glade (S.C. Johnson),Head & Shoulders (Procter & Gamble),Helena Rubinstein (L'Oreal),Johnson & Johnson,L'Oreal USA,Lancōme (L'Oreal),Matrix Essentials (L'Oreal),Max Factor (Procter & Gamble),Maybelline (L'Oreal),Mennen (Colgate-Palmolive Co.),Mr. Clean (Procter & Gamble),Neutrogena (Johnson & Johnson),Pampers (Procter & Gamble),Pantene (Procter & Gamble),Procter & Gamble,Unilever,etc.
Acum caut date despre medicamente.Aici cred că situaţia e şi mai tragică,probabil că ăştia sīnt mai secretoşi fiindcă fondurile financiare sīnt uriaşe.E clar că nu au interesul să se ştie ce fac ei īn propriile laboratoare.Aşa cum marile concernuri petroliere au tot interesul ca invenţiile autoturismelor pe curent sau apă să nu fie omologate niciodată!
Oare noi,"beneficiarii",nu avem nici un cuvīnt de spus?Īn orice caz,dacă e adevărat(mă mai documentez),eu cu Palmoliveul am gătat-o!Şi cīt eram de īncīntată de săpunurile lor!De-acum mă uit la etichetă,fraţilor...măcar să ştiu ce īntind pe mine sau ce īnghit.
Aceasta postare a fost editata de Trixi: 23 April 2009 - 09:27 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS