sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Rabdarea si indelunga rabdare Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-October 08

Scris 22 April 2009 - 07:00 PM

2 Corinteni 6 : 4-7 :

4. Ci, în toate privinţele, arătăm că suntem nişte vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin răbdare, în necazuri, în nevoi, în strâmtorări,
5. în bătăi, în temniţe, în răscoale, în osteneli, în vegheri, în posturi;
6. prin curăţie, prin înţelepciune, prin îndelungă răbdare, prin bunătate, prin Duhul Sfânt, printr-o dragoste neprefăcută,
7. prin cuvântul adevărului, prin puterea lui Dumnezeu, prin armele de lovire şi de apărare, pe care le dă neprihănirea;

In acest context se vorbeste atat despre rabdare cat si despre indelunga rabdare. Care este diferenta intre rabdare si indelunga rabdare, dar mai ales in acest context, avandu-se in vedere ca se vorbeste atat despre rabdare cat si despre indelunga rabdare ? Diferente evident ca exista intre cele doua, altfel Ap. Pavel nu s-ar fi repetat...
0

#2 Utilizator offline   sports 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 24-April 09

Scris 24 April 2009 - 01:21 PM

Este exact diferenta dintre rabdare si multa rabdare.
0

#3 Utilizator offline   Aarc 

• Love And Peace
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 22-September 06

Scris 24 April 2009 - 01:53 PM

Adevarata rabdare e numai cu inima plina de iubire. "Dragostea indelung rabda..." (Pavel)
Ceea ce numim rabdare in absenta iubirii e posibil sa se transforme in altceva, ca de ex in frustrare.
0

#4 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip

Scris 24 April 2009 - 09:11 PM

Vezi postareasports, la Apr 24 2009, 02:21 PM, a spus:

Este exact diferenta dintre rabdare si multa rabdare.

...si in ce consta aceasta diferenta mai exact ? Dar mai interesant este precum am formulat intrebarea acestui topic cu referire stricta la acel context prezentat mai sus unde Pavel vorbeste atat despre rabdare cat si despre indelunga rabdare. De ce s-ar fi repetat... :P

Aceasta postare a fost editata de adicel: 24 April 2009 - 09:12 PM

0

#5 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 24 April 2009 - 09:14 PM

Vezi postareaadicel, la Apr 24 2009, 10:11 PM, a spus:

Dar mai interesant este precum am formulat intrebarea acestui topic cu referire stricta la acel context prezentat mai sus unde Pavel vorbeste atat despre rabdare cat si despre indelunga rabdare. De ce s-ar fi repetat... :P

adicel,intuitia imi spune ca tu stii ce si cum.

Spune-ne si noua.
0

#6 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip

Scris 24 April 2009 - 09:25 PM

Vezi postarea_Iskander_, la Apr 24 2009, 10:14 PM, a spus:

adicel,intuitia imi spune ca tu stii ce si cum.

Spune-ne si noua.

Deci eu nu am formulat intrebarea ca sa spun ca un egoist doar parerea mea. Binenteles ca am un raspuns sau sa spunem o idee, insa tocmai de aceia am si intrebat sa vad si parerile altora fiindca asa m-i se pare corect. Se poate sa ma insel eu, poate inteleg gresit, de aceia astept pareri si de la voi. Nu va insemna ca raspunsul meu este cel mai bun fiindca nu este o competitie. Asa ca astept mai intai sa vad si parerile altora... :P
0

#7 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 24 April 2009 - 09:39 PM

Vezi postareaadicel, la Apr 24 2009, 10:25 PM, a spus:

Deci eu nu am formulat intrebarea ca sa spun ca un egoist doar parerea mea. Binenteles ca am un raspuns sau sa spunem o idee, insa tocmai de aceia am si intrebat sa vad si parerile altora fiindca asa m-i se pare corect.

Si fara parerea altora tu nu poti sa o spui pe a ta ?

Care este opinia ta cu privire la ceea ce afirma Pavel despre indelunga rabdare ?
0

#8 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip

Scris 24 April 2009 - 09:45 PM

Vezi postarea_Iskander_, la Apr 24 2009, 10:39 PM, a spus:

Si fara parerea altora tu nu poti sa o spui pe a ta ?

Care este opinia ta cu privire la ceea ce afirma Pavel despre indelunga rabdare ?

Dar tu nu ai nici macar asa o idee... :P
0

#9 Utilizator offline   Inddy 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 06-November 08

Scris 24 April 2009 - 09:55 PM

Parerea mea este ca rabdarea reprezinta o caracteristica umana necesara si prezenta la cei care se considera slujitori ai lui Dumnezeu.
Dar atunci cand vorbim despre indelunga rabdare deja se aduce in discutie ajutorul Duhului Sfant.

Aceasta postare a fost editata de Indyy: 24 April 2009 - 09:56 PM

0

#10 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip

Scris 24 April 2009 - 10:18 PM

Vezi postareaIndyy, la Apr 24 2009, 10:55 PM, a spus:

Parerea mea este ca rabdarea reprezinta o caracteristica umana necesara si prezenta la cei care se considera slujitori ai lui Dumnezeu.
Dar atunci cand vorbim despre indelunga rabdare deja se aduce in discutie ajutorul Duhului Sfant.

Bravo ! cat se poate de aproape de cum am crezut si eu aceasta diferenta dintre rabdare si indelunga rabdare mai ales din contextul respectiv. Am sa imi spun si eu acum parerea mea, insa ideea de baza consider ca deja ai sesizat-o. Doar ca eu voi incerca sa o dezvolt putin pentru a se intelege si mai bine, dar asta doar in acel context nu si la modul general asa cum bine ai sesizat tu.

2 Corinteni 6 : 4-7 :

4. Ci, în toate privinţele, arătăm că suntem nişte vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin răbdare, în necazuri, în nevoi, în strâmtorări,
5. în bătăi, în temniţe, în răscoale, în osteneli, în vegheri, în posturi;

6. prin curăţie, prin înţelepciune, prin îndelungă răbdare, prin bunătate, prin Duhul Sfânt, printr-o dragoste neprefăcută,
7. prin cuvântul adevărului, prin puterea lui Dumnezeu, prin armele de lovire şi de apărare, pe care le dă neprihănirea;

Dupa cum se poate observa, in context se poate sesiza o uriasa diferenta intre primele doua versete si ultimele versete. Cheia intelegerii sunt cele doua cuvinte : "aratam" - din prima parte si "prin curatie" - din partea a doua a contextului. Daca in prima parte se face referire la menirea, lucrarea crestinului fata de cei din jurul nostru, lucrare ce se desfasoara in exteriorul omului si pentru om are o stransa legatura atat cu modul de raportare fata de aproapele cat si scoaterea in evidenta a rabdarii, caracteristica ce trebuie pusa in valoare in raportarea cu cel de langa tine. Aici sunt incluse si celelalte atributii sau meniri pe care trebuie sa le aiba crestinul fata de cei din jurul sau.

Cand se vorbeste despre "curatie", acest lucru face referire direct la firea interioara a omului, acele atribute descrise pe langa indelunga rabdare pe care trebuie sa o aibe un crestin, acesta trebuie sa aiba un suflet curat o constiinta curata pentru a fi pregatit din punct de vedere duhovniceste in ceea ce il priveste pe el insusi. Pana nu ai in tine atribute precum :

indelunga rabdare, intelepciune, putere, curatie, cuvantul adevarului si toate celelalte atribute descrise in 1 Corinteni cap. 13, nu ai cum sa ai nici rabdare si nici sa fi macar vrednic de dumnezeu, pentru a "arata" celorlalti acest lucru.

deci ce vrea sa scoata Pavel in evidenta in acel context, arata ca pana cand omul nu va fi curat interior si nu va lucra mai intai cu sine insusi, nu va fi vrednic sa poata arata lumii cat de crestin este, fiindca Biblia spune : "...fiti voi mai intai exemple si cercetati-va pe voi daca sunteti in credinta..."

In concluzie indelunga rabdare este un atribut care este insusit de interiorul crestinului prin puterea Duhului sfant, iar rabdarea este o menire a crestinului in ceea ce il priveste lucrarea din exteriorul lui.

Aceasta postare a fost editata de adicel: 24 April 2009 - 10:30 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Apocalipsa 19:20!
Studiul versetului!!
dulgherul  362 20.987
Replici noi ProphecyFilm.com - Profetiile si Revelatiile Sfintei Brigitta de Suedia
Privind pentru traducători
Hietanen  0 1.098
Replici noi Cartile de baza in traditia vaishnava HareKrishna  2 1.003
Hot Topic (New) Atasamente cartea proorocului oliver
topic special de injuraturi la adresa mea
oliver  50 8.215
Hot Topic (New) Atasamente "Iata, Eu vin curand" apoc.22:12 il servo  230 18.630