Tata sufera de Alzheimer si a acceptat punerea sub interdictie,fiindca printre altele recunoaste cu greu banii(are si glaucom),uita frecvent,trebuie ca cineva sa ii scoata pensia,etc....Fara acest act ni s-a spus ca este putin probabil ca vom obtine certificatul de handicap.Eu sint fiica lui,sint angajata ca asistenta lui personala si ii sint si tutore desemnat legal.Il ingrijesc de o viata,aşa cum am ingrijit-o si pe mama,care a fost si ea paralizata.Mama a murit acum doi ani.
La succesiunea dupa mama tata a primit 2/8 iar eu si sora mea cite 3/8.Intrebarea mea si a tatalui meu este:(Desi are punere sub interdictie,tata este lucid si stie ce vrea.Mai are el perioade de halucinatii dar stie ce vrea sa faca cu averea lui,pentru care a muncit o viata):
El ar vrea sa imi lase mie partea lui,atit jumatatea pe care o detine din casa cit si cele 2/8 revenite din succesiunea dupa mama.
Daca va avea un alt tutore(eu stiu ca in acest caz nu-l pot reprezenta),prin intermediul acestuia poate face un act notarial?Care este formula cea mai indicata?Testament?Sau mai exista si alte variante(donatie,vinzare-cumparare?)
As opta pentru varianta care sa permita solutionarea in timpul vietii tatalui meu a oricaror litigii care ar aparea daca sora mea ar face contestatie bazata pe incapacitatea lui decizionala...ceea ce este nedrept,fiindca un bolnav stie cine l-a ingrijit si care cit merita dintre copiii lui.Este trist ca am ajuns aici,dar asta este.
Aceasta postare a fost editata de Trixi: 21 April 2009 - 11:29 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS