sau Inregistrare

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Lumea satului - barbatii murati in spirt Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Cleric Preston 

• Donator de celule STEM
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 11-April 08

Scris 21 April 2009 - 09:12 PM

Satul meu natal, azil de nebuni - excursie de Pasti

1. O verisoara de-a mea s-a maritat anul trecut, cu fiul celui mai bogat om din sat care defriseaza de multi ani toate padurile din zona. Bucurie mare, tata socru bogat, 4 masini, o vila, 2 apartamente, conturi bogate. Inainte de nunta, vitorul mire descria public scenele de sex cu viitoarea mireasa, si ca evident nu e buna de....Chiar inainte cu 5 luni de nunta, a lasat-o gravida. Socrii mari nu suporta socrii mici, nu-i baga in seama, nu discuta cu ei, si aceeasi atitudince o au fata de restul satenilor. Tata socru da salarul la angajati, dupa ce angajatul il imploră vreo doua luni, si fara carte de munca. Vine nunta, trece nunta, mireasa naste, o fetita. Botezul e programat la vreo 3 luni dupa nastere. Soacra mica afla ca de la fiicasa, ca soacra mare nu o lasa sa iasa cu copilul din casa. De ce? Cica daca nu e botezat intra dracu in copil. Da` trufia, invidia si lacomia cu care praduie padurile si comunica cu restul satenilor nu are de a face cu dracu. O suna soacra mica pe soacra mare la telefon: "Ma osanca imputita, de ce nu lasi fata mea sa scoata fetita la aer?" "Taci ma betivanco, ca tu nu esti de nasu nostru, noi nu va dăm voia socoteala de ce facem". Tinerii insuratei s-au mutat la sat, in ograda mamei soacre. Tanarul insuratel, vine acasa noaptea la ora 12 mut de beat. O seara el, o seara taicasu, adica bogatanu care praduie padurile. Femeile dirijeaza gospodaria, barbatii produc banii din afaceri. Acusi nu mai au albinele ce poleniza pe dealurile din satul meu, pentru ca au ramas goale.

2. Vecinul meu de 21 de ani de vis-a-vis, are o iubita la oras. Care sta in chirie, chirie pe care el o plateste. Taicasu, angajatul praduitorului de paduri, cand se imbata, îi face spinarea toba. Maicamea aude de vis-a-vis cum suna spinarea lu asta a gol si pe baiat vaitundu-se: "Auio nu mai da, de ce dadusi?" Baiatu e foarte slab, cu privire speriata, toata fata e schimonosita ca la un copil adunat de pe drumuri care niciodata nu a fost acceptat si primit de parinti.
Apar probleme cu iubita de la oras care il anunta pe baiat ca daca mai vrea sa vada veverita sa faca rost de apartament. Cica acuma nici la sat nu te mai vrea nici una daca nu ai toate acareturile la punct plus masina bunicica. Iar fetele frumoase de la sat sunt curtate de baieti cu stare de la oras. Asa ca copchii de tarani nu au decat sa bea sticla de rachiu pana la fund.

3. V-am mai spus, in satul meu nu e casa sa nu fie unu doi barbati muti de beti, saptamanal. O intreb pe maicamea care e problema aici, de ce e asa? Maicamea raspunde: "A, nu e nici o problema, pot sa se imbete dar sa nu faca scandal. Daca beau, si sunt calmi si linistiti, e OK." Eu îi zic la maicamea: "Ma, daca eu as fi femeie si barbatul meu ar incepe sa consume alcool, mi-as da demisia din functia de sotie". Ii zic la maicamea, pe tine constiinta nu te macina de ce patimesc barbatii atata in satu asta? De ce incep de la 19 ani sa bea?" Maicamea: "A, nuu, asa e in toata tara". "A zic, dar aici sunt cei mai multi, deaia s-a facut spital de nebuni la noi in sat nu?" Si n-am mai continuat cu maicamea ca nu-si avea sensul.

Alta data discutam cu bunicu, mare alcoolic pana pe la 65 de ani, acum la 87 de ani, da sfaturi de morala tuturor. ll intreb: "Cand se face bine xsulescu? (un alcoolic notoriu, al carui tata a murit de ciroza si al carui fiu a inceput si el sa bea)?" Bunicu: cand nu mai bea. Pai si zic, de ce bea? Tu de ce ai baut?" Si bunicu raspunde: "Ca mi-a placut" (inclusiv sa o bata pe bunica mortal, de se alegea cu cusaturi la arcade). Si zic de ce ti-o placut sa bei nu sti, sau nu vrei sa spui? Si uite asa se poate discuta cu acesi nemernici la nesfarsit, daca nu le-o dai direct in bot, pentru ca pot fi demontati pe loc, in doua trei fraze, ei fiind niste excroci familiali infecti (asa cum sunt 80% din noi românii, ca deaia avem acum 70 de miliarde de euro datorie nationala si armata ioc, n-avem tancuri, n-avem avioane, avem mancare de azi pe maine). Insa, uite ca nu-mi permit. Si cine-i are in familie, nu admite ca-i are.
Si uite asa ne acoperim rahatul pana se aduna la tavan.
...........................................

Stau si la oras, slava Domnului, nu e nici pe departe chiar asa, acuma fac exceptie cartierele si blocurile de moldoveni. Morosenii inca nu au ajuns prin zona mea, sau or fi ajuns dar nu s-au stabilit. Deci am liniste pe scara blocului. Insa cand ma duc acasa la sat, numai povesti lugubre aud. Care cu-i a mai dat foc la posorii de fân si grajduri, care pe care l-a mai batut (si calcat cu tractoru, cand au fost si dati la protv), care magazin a fost spart de hoti, cata padure s-a mai taiat. Si apoi mergem la biserica, la invierea Domnului.

Aceasta postare a fost editata de Cleric Preston: 21 April 2009 - 10:10 PM

0

#2 Utilizator offline   me and just me 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-February 07

Scris 21 April 2009 - 09:25 PM

Vezi postareaCleric Preston, la Apr 21 2009, 10:12 PM, a spus:

Stau si la oras, slava Domnului, nu e nici pe departe chiar asa, acuma fac exceptie cartierele si blocurile de moldoveni. Morosenii inca nu au ajuns prin zona mea, sau or fi ajuns dar nu s-au stabilit. Deci am liniste pe scara blocului. Insa cand ma duc acasa la sat, numai povesti lugubre aud. Care cu-i a mai dat foc la posorii de fân si grajduri, care pe care l-a mai batut, care magazin a fost spart de hoti, cata padure s-a mai taiat. Si apoi mergem la biserica, la invierea Domnului.

Pai si normal ca Dumnezeu te iarta daca mergi la biserica,pui o lumanare si te spovedesti...
Vai de cei indolenti care nu stiu ce scrie in biblie si iau totul ca atare.
0

#3 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 21 April 2009 - 09:32 PM

Clericule, si tu esti ciufut in seara asta?

Oricum mi-ai dat un subiect interesant de meditatie: armata, apararea patriei......
Daca ne invadeaza rusii?ha? sau ungurii? cine vine sa ne apere? eu zic ca Haiawata, indianu' ala cu ursii.

Desi n-am inteles ce vrei, concret si pe cine esti tu suparat, m-am amuzat citind. da, asa e in toata patria noastra romaneasca. Si aerul pute a spirt la tara.
Asa ca aseaza-te linistit in fotoliu, ia pipa in coltul gurii, zambeste sarcastic si superior, relax si....citeste magazin istoric.
Ca de veverite se ocupa ala......slabu si batutu, parca, nu? :roll: :cry: :think: :D :P
0

#4 Utilizator offline   Cleric Preston 

• Donator de celule STEM
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 April 2009 - 09:42 PM

Vezi postareaFluffycat, la Apr 21 2009, 10:32 PM, a spus:

Clericule, si tu esti ciufut in seara asta?

Oricum mi-ai dat un subiect interesant de meditatie: armata, apararea patriei......
Daca ne invadeaza rusii?ha? sau ungurii? cine vine sa ne apere? eu zic ca Haiawata, indianu' ala cu ursii.

Tocmai asta e norocul nostru, ca nu ne mai invadeaza nimeni. Sa ne rugam doar sa fim invadati de multinationale si sa fim pusi la lucru la banda.

Vezi postareaFluffycat, la Apr 21 2009, 10:32 PM, a spus:

da, asa e in toata patria noastra romaneasca. Si aerul pute a spirt la tara.

pai daca asa e, rusine sa ne fie ca avem populatie de sex masculin retardata mintal si sub papucu femeii
0

#5 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 21 April 2009 - 09:45 PM

CP, ce vrei?
Si in al doilea rand, de cand ai devenit asa de haotico-incoerent?

Altfel, o realitate devenita destul de banala.
0

#6 Utilizator offline   Cleric Preston 

• Donator de celule STEM
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 21 April 2009 - 09:51 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Apr 21 2009, 10:45 PM, a spus:

CP, ce vrei?
Si in al doilea rand, de cand ai devenit asa de haotico-incoerent?

Altfel, o realitate devenita destul de banala.

imi pun intrebari, am constiinta treaza, esti asa de iluminat sa oferi niste raspunsuri?

deja faptul ca asa e in toata tara mi-a spus-o maicamea, si nu o deranjeaza

pe tine nu te deranjeaza? uite pe mine ma deranjneaza, pentru ca am copilarit la sat si am ramas cu sechele rurale

Aceasta postare a fost editata de Cleric Preston: 21 April 2009 - 09:50 PM

0

#7 Utilizator offline   DidaJames 

• i am the driving force
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-November 07

Scris 21 April 2009 - 09:52 PM

banda scoici? :roll: :cry: :think:

eu vreau sa-ti zic ca ...cand, saptamana trecuta, in orice caz, dar nu-mi amintesc exact ziua, eram in buzul spre cimitir si pe sosea se facuse ambuscada mare.
erau niste tigani de prin bucuresti, aciuati aici, intr-o casa in care stau vreo 20, impreuna cu caii, porcii si gainile.
una din tiganci nu manevrase bine caruta, asa am inteles de la vecini, si se rupsese, scapase calu', nu pot spune exact.
Am vazut doar ca statea ghemuita langa drum si cei care oprisera , o udau cu apa si o stergeau pe cap, pa fata, pe maini.
Aproapa cand am ajuns la cimitir, venea si ambulanta spre locul acela.
treaba asta era pe la 11 dimineata, iar la 14 s-a repetat.
casa aia e la vreo 800 de metri de casa mea si de multe ori , in toiul noptii, aud urlete de toate felurile.
nici un cal nu iese viu din curtea aia. ce cumpara aia, storc bine pana la epuizare si p-orma....parjoale.
misto, nu?
ce sa repari? ce sa dregi? ce sa dezvolti?
lasa ca in usa, la loteria vizelor, sunte tara pusa la favorite, avem 30% discount si ne mutam cu totii, noi, astia desteptii, in usa. nu usa de la bloc....iu es ei. i mean.

Aceasta postare a fost editata de Fluffycat: 21 April 2009 - 09:53 PM

0

#8 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 21 April 2009 - 09:53 PM

Reformuleaza si tu.

Altfel, asta e doar o contemplatie demna de scris pe vreun blog.
0

#9 Utilizator offline   me and just me 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 20-February 07

Scris 21 April 2009 - 10:01 PM

Vezi postareaFluffycat, la Apr 21 2009, 10:52 PM, a spus:

banda scoici? :roll: :cry: :think:

eu vreau sa-ti zic ca ...cand, saptamana trecuta, in orice caz, dar nu-mi amintesc exact ziua, eram in buzul spre cimitir si pe sosea se facuse ambuscada mare.
erau niste tigani de prin bucuresti, aciuati aici, intr-o casa in care stau vreo 20, impreuna cu caii, porcii si gainile.
una din tiganci nu manevrase bine caruta, asa am inteles de la vecini, si se rupsese, scapase calu', nu pot spune exact.
Am vazut doar ca statea ghemuita langa drum si cei care oprisera , o udau cu apa si o stergeau pe cap, pa fata, pe maini.
Aproapa cand am ajuns la cimitir, venea si ambulanta spre locul acela.
treaba asta era pe la 11 dimineata, iar la 14 s-a repetat.
casa aia e la vreo 800 de metri de casa mea si de multe ori , in toiul noptii, aud urlete de toate felurile.
nici un cal nu iese viu din curtea aia. ce cumpara aia, storc bine pana la epuizare si p-orma....parjoale.
misto, nu?
ce sa repari? ce sa dregi? ce sa dezvolti?
lasa ca in usa, la loteria vizelor, sunte tara pusa la favorite, avem 30% discount si ne mutam cu totii, noi, astia desteptii, in usa. nu usa de la bloc....iu es ei. i mean.

Romanie,dulce Romanie.
0

#10 Utilizator offline   `jojo` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 28-December 04

Scris 21 April 2009 - 10:05 PM

in anul de gratie 2009 inca va mai minunati de cruda realitate ?
haha !
nu stiu daca sa rad sau sa plang
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic