sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Cum să furi un milion de români Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Calu Balan 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-March 09

Scris 21 April 2009 - 09:38 AM

"Uniunea Europeană s-a pripit când a admonestat România – direct, ori indirect – „pe surse”, că ar încerca să introducă în UE pe uşa din dos sute de mii de basarabeni. Şi nu numai pentru că acordarea cetăţeniei este atributul suveran al oricărui stat membru, ci şi pentru că nu a stat să cântărească adevăratul impact al modificărilor anunţate de Guvernul Boc.

Gama de reacţii europene este foarte variată, mergând de la gestul puţin diplomatic al vicepremierului ceh, de a-i transmite „preocuparea” UE şefului diplomaţiei româneşti (imediat după întrevederea cu acesta), până la „prudenţa” Comisiei Europene faţă de această decizie şi convingerea unui purtător de cuvânt că este vorba de o declaraţie pur politică a preşedintelui Băsescu. Un comentariu al Financial Times merge până la a deplânge faptul că UE este obligată să accepte politicile unui „membru indisciplinat”, care dă dovadă de o atitudine impulsivă oferind cetăţenie europeană unui sfert din populaţia cea mai săracă de pe harta Europei."

Mai intai de toate avem pretentia de la liderii politici sa nu reactioneze sub puterea impulsului. Declaratia presedintelui nu cred ca-si avea rostul cu atit mai mult cu cit romanii din R.Moldova inca mai sufera din cauza represiunilor. Analizam, cercetam, vorbim, etc = diplomatie! Ce face dl. ministru de la externe?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Legea 18 - a venitului ilicit
sunteti de acord cu reintroducerea legii 18
Revolutie2122  17 6.230
Hot Topic (New) "Daca voi nu ma vreti, eu va vreu!" - in numele democratiei, desigur Dzidzean  47 5.517
Replici noi A.N.I. Eterna problema
Pareri despre neconstitutionalitatea ANI
Majoritarul  2 1.805
Hot Topic (New) Atasamente Multiculturalism
Distrugerea valorilor culturale ale Europe
Lüigi  193 12.786
Hot Topic (New) Spirala imprumuturilor si venirea lui Anticrist _Undying_  35 11.373