Conform Legii noi , Biserica Ortodoxa da in fiecare Duminica Sfanta Impartasanie , mancare pentru viata vesnica, trupul si sangele Mantuitorului
Cred ca Dumnezeu a facut cu omul doua intelegeri . Vechiul Legamant sau intelegere facut parca cu poporul evreu si Noul legamant facut de IIsus Mesia cu toti oamenii.
http://www.tentmaker...ewCovenant.html
Iata ce e scris:
Ioan 6
" 54. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi. "
In Biserica Ortodoxa, in Duminici se da oamenilor trupul si sangele Mantuitorului pentru viata vesnica. Daca vrei siguranta maxima in Legea cea Noua mergi Duminica la Biserica Ortodoxa si fa-te parte a sfintei Impartasanii.
Ca sa vezi asemnarea intre Biserica Ortodoxa si ceea ce invata Apostolul si evnghelistul Marcu citeste Liturghia Sfantului Marcu.
Islamul si iudaismul am impresia ca urmeaza prima lege desi eu as vrea sa ma insel.
Yoga, rei ki, taiki, budismul si alte am impresia ca sunt religii pagane.
Ortodoxia si catolicismul am impresia ca dau la Sfanta Impartasanie Trupul si Sangele Mantuitorului asa cum e scris.
Unele culte protestante cred ca spun ca dau simbolul sangelui si trupului Mantuitorului iar alte culte protestante nu dau nimic fiind mai atrase de indeplinirea Legii celei Vechi deci nu stiu ce sa zic nici aici.
Care e diferenta intre Legea cea Veche si cea Noua. O mare diferenta e intre ceea ce promite legea cea Veche si cea Noua.
Eu cred ca Legea cea veche a fost data parca si poporului evreu pentru a-l pregati pentru venirea lui Mesia ce se va numi Emanuel tradus Dumnezeu este cu noi, deci pentru venirea lui Dumnezeu intrupat.
Promisiunile pentru legea ce a Veche sunt pentru viata aceasta iar promisiunile pentru legea cea noua sunt Mantuire Vesnica, Viata Vesnica.
Iata ca prin legea cea noua suntem scosi de sub blestem:
Galatieni 3
13. Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se pentru noi blestem; pentru că scris este: "Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn".
Cred ca promisiunile din Legea cea Noua sunt Mai bune ca cele pentru Legea cea Veche:
Evrei 8:
6. Acum însă, Arhiereul nostru a dobândit o slujire cu atât mai osebită, cu cât este şi Mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este întemeiat pe mai bune făgăduinţe.
7. Căci dacă (testamentul) cel dintâi ar fi fost fără de prihană, nu s-ar mai fi căutat loc pentru al doilea;
Evrei 7:
22. Cu aceasta, Iisus S-a făcut chezaşul unui mai bun testament.
Evrei 7:
24. Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoţie netrecătoare (veşnică).
25. Pentru aceasta, şi poate să mântuiască desăvârşit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, căci pururea e viu ca să mijlocească pentru ei.
Promisiunile legii celei Vechi
Deuteromul 28
"1. "Dacă tu, după ce vei trece peste Iordan, în pământul pe care Domnul Dumnezeul tău îi-l va da, vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău şi vei împlini cu băgare de seamă toate poruncile Lui pe care ţi le dau astăzi, atunci Domnul Dumnezeul tău te va pune mai presus de toate popoarele pământului.
2. De vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău, vor veni asupra ta toate binecuvântările acestea şi se vor împlini asupra ta:
3. Binecuvântat să fii în cetate şi binecuvântat să fii în ţarină;
4. Binecuvântat să fie rodul pântecelui tău, rodul pământului tău, rodul dobitoacelor tale;
5. Binecuvântate să fie hambarele tale şi cămările tale;
6. Binecuvântat să fii la intrarea ta în casă şi binecuvântat să fii la ieşirea ta din casă;
7. Să bată Domnul înaintea ta pe vrăjmaşii tăi cei ce se vor ridica asupra ta; pe o cale să vină asupra ta şi pe şapte căi să fugă de tine;
8. Să-îi trimită Domnul binecuvântare peste grânarele tale şi peste tot lucrul mâinilor tale şi să te binecuvânteze în pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ţi-l dă;
9. Să facă Domnul Dumnezeu din tine popor sfânt al Său, precum ţi S-a jurat El ţie şi părinţilor tăi, dacă vei asculta poruncile Domnului Dumnezeului tău şi vei umbla în căile Lui;
10. Vor vedea toate popoarele pământului că porţi numele Domnului Dumnezeului tău şi se vor teme de tine;
11. Domnul Dumnezeul tău îţi va da belşug în toate bunătăţile, în rodul pântecelui tău, în rodul dobitoacelor tale şi în rodul ogoarelor tale din pământul pe care Domnul S-a jurat părinţilor tăi să ţi-l dea;
12. Domnul îţi va deschide comoara Sa cea bună, cerul, ca să dea ploaie pământului tău la vreme şi ca să binecuvânteze toate lucrurile mâinilor tale; şi vei da împrumut multor popoare, iar tu nu vei lua împrumut; vei domni peste multe popoare, iar acelea nu vor domni peste tine;
13. Domnul Dumnezeul tău te va pune cap iar nu coadă şi vei fi numai sus, iar jos nu vei fi, dacă te vei supune poruncilor Domnului Dumnezeului tău, care ţi le spun eu astăzi să le ţii şi să le împlineşti
14. Şi dacă nu te vei abate de la toate poruncile care ţi le poruncesc eu astăzi nici la dreapta nici la stânga, ca să mergeţi după alţi dumnezei să le slujiţi. "
Promisiunile Legii celei noi
Galatieni 3
13. Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se pentru noi blestem; pentru că scris este: "Blestemat este tot cel spânzurat pe lemn".
Evrei 9:
15. Şi pentru aceasta El este Mijlocitorul unui nou testament, ca prin moartea suferită spre răscumpărarea greşealelor de sub întâiul testament, cei chemaţi să ia făgăduinţa moştenirii veşnice.
Evrei 10 :
14. Căci printr-o singură jertfă adusă, a adus la veşnică desăvârşire pe cei ce se sfinţesc;
24. Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoţie netrecătoare (veşnică).
25. Pentru aceasta, şi poate să mântuiască desăvârşit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, căci pururea e viu ca să mijlocească pentru ei.
CONCLUZIA E ASTA: FITI PREOCUPATI DE CE LEGE URMEAZA O RELIGIE CAND O ALEGETI SI CARE SUNT PROMISIUNILE ACELEI LEGI.