sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Miracole Ortodoxe Evaluare topic: - - - - -

#71 Utilizator offline   Black velvet 

• Wizard
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 15-March 10

Scris 29 May 2011 - 01:28 PM

Se pare ca invierea se poate produce chiar si in ziua de azi, atunci cand este utila preotilor!

Azi minunea invierii are scopuri pragmatice, insa acum 2000 de ani a fost o investitie bine gandita pentru viitorul religiei...

”Învierea lui nea Nicu din Chitila ne-a făcut să-l studiem cu mai mare atenţie pe popa Alexandrescu. Iată ce am aflat: A făcut puşcărie, dar a fost hirotonit preot. Nu ştie să cânte, dar a fost "uns" paroh.”
http://www.realitate...tid_839481.html
0

#72 Utilizator offline   Radu_CDZ 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-May 11

Scris 31 May 2011 - 12:23 PM

Vezi postareazexelica, la 13 March 2010 - 02:15 PM, a spus:

Si Teoctist trebuie facut sfant, pt ca "a vazut cineva" ca i s-au facut palmele roz ......

Si mie mi se fac uneori. Si nu din cauza circulatiei periferice proaste, ci din cauza ca sunt sfant. :D Cred ca multi suntem sfinti...
0

#73 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 31 May 2011 - 02:37 PM

Vezi postareaRadu_CDZ, la 31 May 2011 - 12:23 PM, a spus:

Si mie mi se fac uneori. Si nu din cauza circulatiei periferice proaste, ci din cauza ca sunt sfant. :D Cred ca multi suntem sfinti...

Da , daca luam in considerare afirmatia lui Isus cum ca " imparatia lui Dumnezeu e in noi " :crazy:
0

#74 Utilizator offline   Radu_CDZ 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 23-May 11

Scris 31 May 2011 - 02:39 PM

Vezi postareaVEMANS, la 31 May 2011 - 02:37 PM, a spus:

Da , daca luam in considerare afirmatia lui Isus cum ca " imparatia lui Dumnezeu e in noi " :crazy:

Da, deci... eu sunt dumnezeu. Tu esti alt dumnezeu. Boschetarul ala necredincios din coltul blocului e tot un dumnezeu.
Ar trebui sa facem un club... Ne rugam si inchinam fiecare in fata oglinzii.

Sau... cum spunea regretatul si genialul George Carlin: "Joe Pesci ar fi un Dumnezeu care ar face lucrurile sa mearga! Eu vreau sa ma inchin lui Joe Pesci!":D

Aceasta postare a fost editata de Radu_CDZ: 31 May 2011 - 02:40 PM

0

#75 Utilizator offline   Ioanid 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 31-May 11

Scris 31 May 2011 - 03:13 PM

Vezi postareaRadu_CDZ, la 31 May 2011 - 02:39 PM, a spus:

Da, deci... eu sunt dumnezeu. Tu esti alt dumnezeu. Boschetarul ala necredincios din coltul blocului e tot un dumnezeu.
Ar trebui sa facem un club... Ne rugam si inchinam fiecare in fata oglinzii.

Sau... cum spunea regretatul si genialul George Carlin: "Joe Pesci ar fi un Dumnezeu care ar face lucrurile sa mearga! Eu vreau sa ma inchin lui Joe Pesci!":D

Filosofia mea de viata era ca Dumnezeu este facut dupa chipul si asemanarea noastra. Spun era, ptr ca de paste am primit cadou o icoana sculptata in piatra. Eu ma consideram un ateu ortodox. De cand am primit icoana lucrurile s-au schimbat. Fiind curios am intrebat de unde a fost cumparata icoana. Asa am aflat ca de la o firma din Constanta, The Stone Story. Am intrat pe siteul lor si acolo am vazut o chestie super ciudata. Sculptorul care face aceste icoane nu are maini!!!. Am inteles ca icoanele sunt sfintite la o manastire din Techirghiol de catre Arsenie Papacioc, asta fiind un fel de calugar sfant. Ma gandesc ca aceasta combinatie intre un popa sfant si un sculptor fara maini poate fi un miracol dumnezeiesc! Siteul este asta http://www.stonestory.ro/blog/
0

#76 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 31 May 2011 - 04:02 PM

Vezi postareaIoanid, la 31 May 2011 - 03:13 PM, a spus:

Filosofia mea de viata era ca Dumnezeu este facut dupa chipul si asemanarea noastra. Spun era, ptr ca de paste am primit cadou o icoana sculptata in piatra. Eu ma consideram un ateu ortodox. De cand am primit icoana lucrurile s-au schimbat. Fiind curios am intrebat de unde a fost cumparata icoana. Asa am aflat ca de la o firma din Constanta, The Stone Story. Am intrat pe siteul lor si acolo am vazut o chestie super ciudata. Sculptorul care face aceste icoane nu are maini!!!. Am inteles ca icoanele sunt sfintite la o manastire din Techirghiol de catre Arsenie Papacioc, asta fiind un fel de calugar sfant. Ma gandesc ca aceasta combinatie intre un popa sfant si un sculptor fara maini poate fi un miracol dumnezeiesc! Siteul este asta http://www.stonestory.ro/blog/

Si uite asa un posibil "miracol dumnezeiesc " devine o simpla dar banoasa comercializare...De ce nu se distribuie gratuit asemenea icoane ?
0

#77 Utilizator offline   haym herman 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-December 07

Scris 03 June 2011 - 04:52 PM

Vezi postareaVEMANS, la 31 May 2011 - 04:02 PM, a spus:

Si uite asa un posibil "miracol dumnezeiesc " devine o simpla dar banoasa comercializare...De ce nu se distribuie gratuit asemenea icoane ?

Pai materialul nu costa bani?
Dar cei ce le vind,nu au si ei nevoie de-o masinuta ceva mai ca lumea?
0

#78 Utilizator offline   mihai34d 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 25-June 06

Scris 16 June 2011 - 01:21 PM

Bine spunea Iisus "Dupa Mine vor veni lupi infometati imbracati in blana de oaie."

In definitiv oare cum este mai bine ..sa existe miracole autentice respinse oficial sau miracole false care s-ajute cite un credincios?
0

#79 Utilizator offline   Dimineata 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-November 08

Scris 18 June 2011 - 02:43 AM

Mai copii mai, si necredinta asta nu poate tine la nesfarsit mai, se gata si ea mai se gata cand vine ingerul, sa ne rugam sa fie cel bun da cand vezi ingerul mortii si ingerul pazitor se gata necredinta. Mai bine mai repede in viata decat mai tarziu ca uite ce zice nenea si e serios ca din cand in cand isi mai sterge cate o lacrimuta gandindu-se probabil la ingerii cazuti ce l-au muscat:

Diferente intre Protestantism si ortodoxie:

1. Unele culte protestante au renuntat la botez trimitandu-si oamenii probabil in iad.
Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.

2. Protetstantismul a renuntat la Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica, pentru imortalitate. Sfanta Impartasanie a fost inlocuita cu simboluri, vorbe, nimic.
DACA VREI VIATA VESNICA TE NUMESTI ORTODOX.

3. Protestantismul a renuntat la spovedire. Legea cea veche este si a fost nemantuitoare si de aceea chiar oamenii vrednici ca si Isaia, Regele David, Abraham au ajuns in iad pana ce Iisus i-a botezat. De asemenea in aceasta lege nu stiu cata putere avea iertarea pacatelor dar oricum aceasta LEGE NEMANTUITOARE, din VECHIUL TESTAMENT, VECHEA LEGE DIN VECHIUL TESTAMENT, cerea omorarea cu pietre a celor ce gresesc si fac pacate sa zicem mari. Problema este ca renuntand la spovedire, Protestantismul se indreapta spre LEGEA VECHE NEMANTUITOARE si sunt culte ce cer omorarea de exemplu a femeilor ce au facut avort cu pietre. Asta e nonsens cand in LEGEA CEA NOUA, mult mai puternica exista spovedirea.
Pentru ca sunt responsabili de credinciosi este foarte bine ca sa fie iertate pacatele si credinciosii eliberati si trimisi l;a rai. Ce se va rfaspunde daca se trimit credinciosii la iad prin tinere de pacate.

4. Renuntarea la monahism sau la inima crestinismului.

5. Sola Scriptura. Sola Scriptura inseamna ia cele 1 miliard de documente istorice valide, scoate Biblia din ele si arunca-le pe fereastra. Apoi daca nu exista ce te intereseaza in Biblie utilizeaza imaginatia. Deci Sola Scriptura pana la urma este Sola Imaginatia si cum imaginatia variaza avem 30 000 culte protestante. Cum ar fi daca am aplica acest principiu la istorie si am gandi dupa Sola Herodotus referitor la Razboiul de la Calugareni. Herodot nu scrie nimic de Calugareni deci imi ramane sola Imaginatia. La Calugareni turcii au venit pe motociclete made in Turey si aveau vreo 70km/h. Dar Romanii erau in Aro si cand s-a produs ciocnirea motocicletele au fost invinse. Este de ras dar asa e si Protestantismul bazat pe sola Scriptura. Dincolo de cuvinte pompoase e Sola Imaginatia. Poti sa vii cu cate dovezi istorice caci nu o sa le accept din cauza principiului Sola Herodotus.

6. Sola Fide, sau doar credinta e suficienta. Pentru ca cartea lui Iacov ii statea impotriva Luither s-a gandit s-o scoata din Biblia Protestanta.
Iacov 2:20. Vrei însă să înţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este?
34. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii.
35. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit;
36. Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.
37. Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei?
38. Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat?
39. Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?
40. Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut.
41. Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau;
43. Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.
44. Atunci vor răspunde şi ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici, nici Mie nu Mi-aţi făcut.
46. Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.
Se vede aici ca sunt fapte cerute.

7.Unde se gaseste infailibilitatea, cine este infailibil sau fara gresala in materie de doctrina. Cine poate lua deciziile de credinta? In Actele Apostolilor vedem ca atunci cand a aparut o Problema , s-au intalnit intr-un consiliu si Consiliul a fost infailibil. Consiile ecumenice validate de miracole sunt infailibile in Biserica Primara. In Biserica Protestanta fiecare Protestant e considerat infailibil si capabil sa desluseasca Scriptura.

8.Renuntarea la rugaciunile pentru decedati. Desi multe minuni vorbesc de suflete scoase din iad de rugaciuni pentru cei decedati desi IIsus s-a rugat pentru Lazar decedat la acea vreme, pentru copii morti, acestea au fost uitate. Sfanta Liturghie scrisa in jurul anului 60 de apostolul Iacov , fratele domnului, continea rugaaciuni pentru cei decedati. Macabei in vechiul Testament se roaga pentru cei decedati.

9.Renuntarea la sfanta Liturghie

10. Renuntarea la icoane. Apostolul Luca a fost mare pictor de icoane dar daca documentele istorice aui fost aruncate pe geam, nu se mai stie asta. In Vechiul testament Templul continea ingeri pe pereti, Val, usa si a fost considerat bun. Nu mai vorbim de chivot care avea statuii de ingeri ce era tamaiat, in semn de respect.

Idolatrie inseamna sa consideri ceva egal sau deasupra lui Dumnezeu. In ortodoxie exista un singur Dumnezeu si nimic nu este egal sau deasupra la Dumnezeu deci nu are cum sa fie idolatrie.

Este o gluma care arata ratacirea Protestanta intr-o masura mare. Protestantii cer fiecaruia sa renunte la imagini insa ei sunt cei mai mari producatori de filme din lume, fiecare fac poze cu camera. Este nelalocul ei sa sustii ca ceva trebuie tinut de ortodocsi dar nu trebuie tinut de cel ce sustine greseala.

Aceasta postare a fost editata de Dimineata: 18 June 2011 - 02:59 AM

0

#80 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 18 June 2011 - 09:40 AM

Vezi postareaDimineata, la 18 June 2011 - 02:43 AM, a spus:

Diferente intre Protestantism si ortodoxie:

Sa le luam pe rand[diferentele], Domnule Dimineata.

1. Unele culte protestante au renuntat la botez trimitandu-si oamenii probabil in iad.
Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.

Inca din primele randuri scrise ca argumente in favoarea ortodoxiei, se observa o mare aroganta sau obraznicie din partea autointitulatei drept credincioasa. Cum stabileste ea in aroganta ei[de "om al faradelegii" si "fiu al pierzarii"] ca un om nebotezat, sau botezat in religia protestanta, merge in iad? De cand cheile raiului si ale iadului sunt in posesia obraznicei autointitulate? Oare talharului de pe cruce, nebotezat fiind, nu cumva i s-a spus ca va fi in rai?
Asadar, nu botezul, si nu autointitulata drept credincioasa sunt cheile iadului si ale raiului.Ci pocainta. Aia pe care drept credincioasa are o ciuda atat de mare[ca si Nica pe pupaza :D ] incat pe pocaiti ii numeste ocarandu-i sectari si eretici.
Pe de alta parte, sa facem o comparatie intre botezul oferit de ortodoxie, si cel oferit de neo/protestantism. In primul caz, in ortodoxie, avem de-a face cu un circ pe bani, in care nefericitul nounascutul, fara sa stie/vrea/accepte/aleaga este bagat cu de-a sila intr-o organizatie religioasa care va incerca sa-l suga de bani, pana ce acesta isi va da ultima suflare. Act la care desigur, va fi prezent[contra cost, desigur! :D ] si popa. Pentru ce? Pentru a-l trimite pe nefericit "in loc cu verdeata", caci dupa cum bine s-a vazut de-a lungul vietii nefericitului, circul pe bani de la inceputul vietii[botezul impotriva vointei lui], nu i-a folosit la absolut nimic.

2. Protetstantismul a renuntat la Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica, pentru imortalitate. Sfanta Impartasanie a fost inlocuita cu simboluri, vorbe, nimic.
DACA VREI VIATA VESNICA TE NUMESTI ORTODOX.

Contrar afirmatiilor arogante a autointitulatei drept credincioase, viata vesnica nu are de-a face cu asa zisa "sfanta impartasanie" pe care o da ea. Din nou, ea isi aroga dreptul de a da viata vesnica. Nu aduce oare aceasta aroganta cu cea a unui om despre care Pavel profetiza ca "se va aseza in Templul lui Dumnezeu, dandu-se Dumnezeu"? Viata vesnica, departe de a a vea vreo legatura cu ortodoxia, ea este un privilegiu pe care doar Fiul lui Dumnezeu il poate da omului. Caci El a castigat dreptul omului muritor la viata, nu-i asa? Sau oare o fi castigat acest drept obraznica autointitulata drept credincioasa, si ca urmare ea il impartaseste cui vrea? :blink: :soc: :eek:

3. Protestantismul a renuntat la spovedire. Legea cea veche este si a fost nemantuitoare si de aceea chiar oamenii vrednici ca si Isaia, Regele David, Abraham au ajuns in iad pana ce Iisus i-a botezat. De asemenea in aceasta lege nu stiu cata putere avea iertarea pacatelor dar oricum aceasta LEGE NEMANTUITOARE, din VECHIUL TESTAMENT, VECHEA LEGE DIN VECHIUL TESTAMENT, cerea omorarea cu pietre a celor ce gresesc si fac pacate sa zicem mari. Problema este ca renuntand la spovedire, Protestantismul se indreapta spre LEGEA VECHE NEMANTUITOARE si sunt culte ce cer omorarea de exemplu a femeilor ce au facut avort cu pietre. Asta e nonsens cand in LEGEA CEA NOUA, mult mai puternica exista spovedirea.
Pentru ca sunt responsabili de credinciosi este foarte bine ca sa fie iertate pacatele si credinciosii eliberati si trimisi l;a rai. Ce se va rfaspunde daca se trimit credinciosii la iad prin tinere de pacate.

Spovedirea drept credincioasa, este inca una dintre marile balarii ale autointitulatei drepte credinte. De ce spun asta? Pentru ca marii ascultatori de "spovedanii", au fost in acelasi timp marii turnatori la Securitatea Cezarului Comunist Ateu. Se cunosc cazurile, nu-i asa ca nu trebuie sa le reamintim? Pe de alta parte, neo/protestantii, nu degeaba au fost numiti de catre autointitulata ca "pocaiti". Pocainta este adevarata spovedanie. Ea[spovedania], departe de a se face in fata popii, ea se face in fata individului caruia omul i-a gresit[ceea ce e crunt de greu, si de aceea autointitulata l-a inlocuit cu spovedania in fata popii], sau in fata lui Dumnezeu.
Oare degeaba spune Biblia ca:"Nu este alt Mijlocitor intre Dumnezeu si om decat Isus Hristos..."? Nu, nu spune degeaba. Pentru ca, prin aceasta se vede clar astazi daca cineva incearca sa se "aseze in Templul lui Dumnezeu dandu-se drept Dumnezeu". Si dupa cum bine se vede, Popa autointitulat drept credincios, se pune in locul singurului mijlocitor, deconspirandu-se singur ca fiind acel "om al faradelegii si fiu al pierzarii"=Antihristul, a carui aparitie o profetizau Pavel si Ioan.

4. Renuntarea la monahism sau la inima crestinismului.

Unui om din zilele noastre care nu cunoaste crestinismul, insa ar vrea sa-l practice, si intreaba ce este definit ca bine si ce e definit ca rau in crestinism, ar trebui sa i se spuna doar atata: citeste doctrina autointitulatei drept credincioase, si tot ceea ce spune ea sa faci, tu sa nu faci. Ar fi un sfat suficient ca acel om sa devina 99,99% crestin autentic.
Trecand acum la monahism, este cazul sa deconspiram inca una din fetzele aparent pozitive[in ochii nestiutorilor], dar extrem de negativa si lipsita de valoare spirituala: monahismul. Ce parere are Biblia despre monahism? Inca din vechime, un proverb spunea asa:"Cel ce se retrage in singuratate, cauta ce-i place lui insusi;dar este impotriva adevaratei intelepciuni".
Mai apoi, Isus a afost acela care a spus:"mergeti in toata lumea si predicati evanghelia...". Pai cum sa predici evanghelia din varful muntelui? Cui sa o predici? Ingerilor? Dracilor? Salbaticiunilor? Sau lui Dumnezeu Insusi? Si ce fel de evanghelie? De genul:"pasaportul biometric este semnul fiarei"? :lol2:
Protestantismul, spre deosebire de autointiulata drept credincioasa, a predicat evanghelia intre oameni muritori. Din cauza aceasta, acolo in tarile in care s-a dezvoltat aceasta "credinta", astazi vedem prosperitate. Spre deosebire de tarile ortodoxe in care colcaie mizeria, neorinduiala, saracia atat materiala cat si spirituala.

5. Sola Scriptura.

Sola Scriptura, este inca una din marile lucrari alwe lui Dumnezeu. Prin intermediul unor putine carti scrise, El le-a facut oamenilor muritori cunoscut modul in care acestia pot ajunge la nemurire.In Ioan 20.31, scrie limpede sa vada tot omul:"Dar toate acestea au fost scrise, pentru ca voi sa credeti ca Isus este Hristosul[Mesiah-pt. evrei!], Fiul lui Dumnezeu, si crezand sa aveti viata in Numele Lui...".Asadar, cele creise in aceasta Sola Scriptura, sunt suficiente pentru viata vesnica. Nu-i cazul autointitulatei, desigur. Dupa cum am fost obisnuiti, autointitulata drept credincioasa doreste mai mult. Are aspiratii mai inalte de atata, nu-i este suficienta Sola Scriptura care duce la viata vesnica. Ea vrea mai mult, conform cu ceea ce spunea profetia:"...ma voi sui pana la ceruri...imi voi ridica scaunul de domnie mai sus ca a lui Dumnezeu...ma voi ridica mai sus de varful norilor...voi fi ca Cel Preainalt!". Asadar, cine este acel "om", sau "fiu" caruia viata vesnica in chip de om nu-i ajunge? Sa fie acela despre a carui aparitie profetizasera atat Pavel cat si Ioan:"omul faradelegii...fiul pierzarii..."?!? Bingo!

6. Sola Fide, sau doar credinta e suficienta. Pentru ca cartea lui Iacov ii statea impotriva Luither s-a gandit s-o scoata din Biblia Protestanta.

Atunci cand autointitulata drept credincioasa va fi sincera cu ea insasi, va ajunge la o spiritualitate atat de inalta incat va spune ca si profetul:"Atunci am zis: "Vai de mine! Sunt pierdut, caci sunt un om cu buze necurate, locuiesc in mijlocul unui popor tot cu buze necurate, si am vazut cu ochii mei pe Imparatul, Domnul ostirilor!" (Isa.6:5) Sau:"Toti am ajuns ca niste necurati, si toate faptele noastre bune sunt ca o haina manjita. Toti suntem ofiliti ca o frunza, si nelegiuirile noastre ne iau ca vantul." (Isa.64:6) Sau:"Nu este niciunul care sa aiba pricepere. Nu este niciunul care sa caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu." (Rom.3:11)
Dar cum nu este loc de sinceritate, ea va spune ca nu credinta ci faptele sunt cele care primeaza. Ce fel de fapte? Alea pe care Isaiah, Ieremiah sau Pavel, recunosc ca nu le pot face in neputinta caracteristica omului muritor de pe Terra? Nuuuuuu! Ci aceste fapte, specifice drept credintei:"...ma voi sui...ma voi ridica...voi fi ca Cel Preainalt...". :doh:

8.Renuntarea la rugaciunile pentru decedati. Desi multe minuni vorbesc de suflete scoase din iad de rugaciuni pentru cei decedati desi IIsus s-a rugat pentru Lazar decedat la acea vreme, pentru copii morti, acestea au fost uitate. Sfanta Liturghie scrisa in jurul anului 60 de apostolul Iacov , fratele domnului, continea rugaaciuni pentru cei decedati. Macabei in vechiul Testament se roaga pentru cei decedati.

Biblia ne vorbeste despre vieti ale unor fiinte, readuse la viata prin rugaciunea si puterea Celui ce are acest drept si autoritatea de a o face.
Minciunile ortodoxe, ne vorbesc despre incercari nereusite ale acesteia de a invia mortii, si pentru a nu fi deconspirata ca mincinoasa, ne serveste o mare minciuna cum ca ea de fapt, nu invie mortii, insa prin rugaciunile ei conform cu principiul stresinii picuratoare, il ispitesc bat la cap pe Dumnezeu[care intre noi fie vorba, a dat porunca omului muritor urmatoarele:Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau...!]sa-i treaca pe enoriasi - care in prealabil au cotizat la popa :D - din tabara celor nedrepti in tabara celor drepti. Desi, Fiul lui Dumnezeu a fost limpede atunci cand a spus ca dupa moarte, soarta omului ramane pecetluita:"Intre noi si voi, este o prapastie atat de adanca incat nimeni sa nu poata trece de aici acolo, sau de acolo aici"---citat aprox. din pilda Bogatului si Lazar.
Deci, inca odata, autointitulata pe nedrept ca drept credincioasa, pe langa ca Il ispiteste pe Dumnezeu in dreptatea Sa, isi aroga o atributie care ii revine doar Fiului. Remember?: "...se va aseza in Templul lui Dumnezeu, dandu-se drept Dumnezeu...".

9.Renuntarea la sfanta Liturghie

In ortodoxie, dupa cum am fost obisnuiti, cuvantul "sfant" a fost atat de coborat in profan - prin utilizarea in dreptul unor cuvinte ca: masa, casa, usa, scaun, masina, avion, tanc, mortaciune :soc: ,...etc - incat astazi, sfanta liturghie este extrem de usor de confundat cu sfanta balarie.
Pe de alta parte, Sfant e numai Unul Dumnezeu. Si prin El, tot ceea ce sfinteste El. Insa, ortodoxia, ca de obicei isi aroga supraputeri, ea sfintind toate acele obiecte amintite mai sus - contra cost, desigur[sa nu uitam boboteaza :D ]. Cu ce anume din Biblie face match aceasta aroganta ortodoxa? Don't you ever forget: "...se va aseza in Templul lui Dumnezeu, dandu-se drept Dumnezeu...".

10. Renuntarea la icoane. Apostolul Luca a fost mare pictor de icoane dar daca documentele istorice aui fost aruncate pe geam, nu se mai stie asta. In Vechiul testament Templul continea ingeri pe pereti, Val, usa si a fost considerat bun. Nu mai vorbim de chivot care avea statuii de ingeri ce era tamaiat, in semn de respect.

Idolatrie inseamna sa consideri ceva egal sau deasupra lui Dumnezeu. In ortodoxie exista un singur Dumnezeu si nimic nu este egal sau deasupra la Dumnezeu deci nu are cum sa fie idolatrie.

Este o gluma care arata ratacirea Protestanta intr-o masura mare. Protestantii cer fiecaruia sa renunte la imagini insa ei sunt cei mai mari producatori de filme din lume, fiecare fac poze cu camera. Este nelalocul ei sa sustii ca ceva trebuie tinut de ortodocsi dar nu trebuie tinut de cel ce sustine greseala.

Multi dintre credinciosi au fost idolatrii. Inainte de a deveni crestini. La fel cum Pavel a fost un criminal inainte de a deveni crestin. Oare care parte a vietii lui Pavel ne este servita ca model de ortodoxie, atunci cand sfinteste armele si armata? Cea in care era criminal, sau cea in care a devenit crestin, pocaindu-se? :unsure:

Idolatrie nu inseamna ce spune ortodoxia ca e idolatrie, ci ceea ce spune Dumnezeu ca e idolatrie. Si conform cu ceea ce spune Dumnezeu, idolatria este atunci cand se incalca porunca Lui:"Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul.Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele.
"In ortodoxie, nu este un singur Dumnezeu, ci trei.
- Acuma, ca ti-am citat completa porunca ce interzice idolatria, vei putea sa intelegi de ce urmasilor ortodoxiei le merge rau pana la al 3-lea si al 4-lea neam[vezi Grecia, care dintr-un mare Imperiu al lui Alexandru, a ajuns o mizerie astazi despre care intreaga Europe[protestanta, fie vorba intre noi :D ] vorbeste si o da ca ex. negativ de purtare] , iar urmasilor protestantilor le merge atat de bine incat pot sa-i duca in spinare si pe fratii lor ortodocsi in a caror tara e instalata MINCIUNA, FURTUL, CORUPTIA, si mai presus de toate LENEA.

Comparatia ortodoxa intre icoane si chivotul legamantului este desigur o blasfemie. Dupa cum bine ne-a obisnuit ortodoxia. :D Cum poti sa pui egalitate intre niste lucrari de doi bani cum sunt icoanele ortodoxe, si chivotul despre care Insusi Dumnezeu spunea:"Acolo Ma voi intalni cu tine; si de la inaltimea capacului ispasirii, dintre cei doi heruvimi asezati pe chivotul marturiei, iti voi da toate poruncile Mele..."(Ex.25.22)Tare as vrea sa vad si eu din care icoana ortodoxa vorbeste astazi Dumnezeu...Poate din asta:"I s-a dat putere sa dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei sa vorbeasca si sa faca sa fie omorati toti cei ce nu se vor inchina icoanei fiarei." (Apoc.13:15)

Aceasta postare a fost editata de hans: 18 June 2011 - 09:41 AM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Inchinaciunea este menita cui ?
Domnului sau Idoliilor ?
Master_  27 4.252
Hot Topic (New) Atasamente O intrebare pentru Dumnezeu * * * * - black-mamba  308 12.845
Hot Topic (New) Despre, cu si pentru atei.
topic combinat
_Radu  368 20.240
Hot Topic (New) Atasamente Dumnezeu se face ca ploua
De ce Dumnezeu nu mi-a dat raspuns la o rugaminte
Cristi din prahova  435 20.046
Hot Topic (New) De ce Iisus nu a raspuns la întrebarea lui Pilat ?...
...Ce este Adevarul ?
GeoFiloRo  197 15.697