sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Fotografia astronomica Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 06 July 2009 - 10:55 AM

faina.
surprinse pata rosie si satelitul....excelent.
:salut:

ce planete se mai vad in aceasta perioada a anului? pe cand poze cu stele?
0

#22 Utilizator offline   Stilgar 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-April 07

Scris 06 July 2009 - 11:19 AM

foarte interesanta fotografia planetei Jupiter :salut:
0

#23 Utilizator offline   Tavi99 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 04-November 06

Scris 06 July 2009 - 06:09 PM

Va multumesc pentru aprecieri.

In perioada asta mai sint vizibile: Saturnul - dupa lasarea intunericului, spre orizontul vestic; Marte si Venus - dimineata, inainte de rasaritul Soarelui (Marte rasare tot mai repede); Neptun si Uranus (invizibile cu ochiul liber) - incepind de pe la 00:00..1:00.

Pozele cu stele le-am mai afisat undeva, plus unele detalii. Voi da un link (sa nu mai reiau). Nu stiu daca se considera reclama (nu-i asta scopul). Din cite am inteles, in cazul unor citate tre' specificata sursa (aici fac doar o trimitere la ceva text+imagini tot de mine postate).
http://www.astronomy...opic.php?t=2791

Ar mai fi cite ceva de adaugat, in special despre determinarea timpului maxim de expunere la fotografierea cu apartatul foto fix, astfel incit miscarea aparenta a astrilor sa nu produca vreun efect vizibil pe materialul fotosensibil. Daca si acolo am omis acest aspect…nu-mi mai insir rationamentul aici, sa nu "bat cimpii".
0

#24 Utilizator offline   Poricel 

• Mişcă-te odată cu vântul.Viaţa ta e un dans.
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-July 07

Scris 06 July 2009 - 09:25 PM

Nu stiu daca e jobul tau sau doar o pasiune, dar nu pot sa spun decat: BRAVO !!! :salut:
0

#25 Utilizator offline   r0bert2009 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 10-July 09

Scris 13 July 2009 - 08:20 PM

Cum ai facut pozele astea... si de ce pe imageshack foto cu saturn se numeste iarba05??? Sunt realizate prin luneta?? Si daca, da... de unde pot cumpara si eu una?
Multumesc frumos pentru raspuns!
0

#26 Utilizator offline   Tavi99 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 13 July 2009 - 11:01 PM

Vezi postareaPoricel, la Jul 6 2009, 10:25 PM, a spus:

Nu stiu daca e jobul tau sau doar o pasiune, dar nu pot sa spun decat: BRAVO !!! :D

E doar o pasiune. Multumesc.

Vezi postareaRo2009, la Jul 13 2009, 09:20 PM, a spus:

Cum ai facut pozele astea... si de ce pe imageshack foto cu saturn se numeste iarba05??? Sunt realizate prin luneta?? Si daca, da... de unde pot cumpara si eu una?
Multumesc frumos pentru raspuns!

Da, prin telescop sint facute, am specificat mai detaliat in primul mesaj al topicului. Imaginea cu Saturnul nu are cum sa se numeasca "iarba05" (ca dealtfel nici o fotografie incarcata de mine), am salvat-o sub alt nume (mai sugestiv).
Exista si la noi in tara vreo 5..6 firme ce comercializeaza instrumente astronomice. Nu o sa le insir aici (nici nu cred ca e permis) sa le fac reclama, iti trimit pe pm citeva link-uri.

Si o poza cu telescopul cel nou (Cassegrain) amplasat in observatorul construit tot de mine in 1998.
Imagine amplasata
In primele zile dupa montare, bucsa portocular era una provizorie (lipita cu banda, se observa). Ulterior, i-am obtinut o alta astfel de piesa permanenta.
0

#27 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 17 July 2009 - 07:47 AM

wow :spiteful:

da` te rog sa ni-l descrii putin...eu personal nu vad obiectivul prin care te uiti...la stele :doh: si apoi nu disting daca ai motoras din acela care roteste scula ca sa compenseze miscarea Pamantului. daca are, si pe acela l-ai construit sau a fost in dotarea telescopului?

observatorul pare a avea tot ce-i trebuie...excelent. nu-mi dau seama daca ai construit cupola astfel incat sa se deschida si sa se roteasca.

foarte fain.
0

#28 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 17 July 2009 - 01:27 PM

Woow, asta chiar ca e o pasiune!
0

#29 Utilizator offline   Tavi99 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 18 July 2009 - 01:01 AM

Citeaza

da` te rog sa ni-l descrii putin...eu personal nu vad obiectivul prin care te uiti...la stele :doh: si apoi nu disting daca ai motoras din acela care roteste scula ca sa compenseze miscarea Pamantului. daca are, si pe acela l-ai construit sau a fost in dotarea telescopului?

observatorul pare a avea tot ce-i trebuie...excelent. nu-mi dau seama daca ai construit cupola astfel incat sa se deschida si sa se roteasca.

Telescopul e de tip reflector (continind oglinzi), design Cassegrain, obiectivul lui fiind o oglinda concava eliptica (plasata la partea inferioara a tubului). Fasciculul convergent, reflectat de acea oglinda principala (obiectiv), este redirectionat spre ocular (trecind printr-o perforatie centrala a primarei) de o a doua oglinda secundara convexa sferica (cea de la partea superioara). Secundara introduce si o amplificare (de 5 ori - in cazul meu), marire a distantei focale a oglinzii obiectiv, telescopul prezentat avind o focala echivalenta a obiectivului egala cu 4 metri.

Rotatia in ascensie dreapta a axei orare (cu scopul urmaririi astrilor) o fac manual prin intermediul mecanismului de miscare fina. Pe viitor intentionez sa-i adaptez un motor cu ceva circuit care sa permita o variatie fina de turatie.

Telescopul si montura sint realizate de mine, inclusiv partea optica (slefuirea acelor doua suprafete de precizie ale oglinzilor) exceptind aluminizarea. Oglinzile finalizate arata cam asa:
Imagine amplasata

Bineinteles, cupola se roteste (e asezata pe rulmenti) si are o fanta care se deschide.
0

#30 Utilizator offline   Diela 

• mititica deductivă şi noninvazivă
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 20-July 07

Scris 20 July 2009 - 01:05 PM

miercuri, 22 iulie, este eclipsa totala de soare cu durata de 6 min si 39 sec in Asia de sud-est

grabeste-te sa-ti iei bilet la avion :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou