Metoda folosita de mine este cea afocala, una foarte accesibila. Adica folosind un aparat foto digital (cu setari manuale) montat in spatele ocularului telescopului. Atit telescopul, cit si camera foto sint focalizate pentru infinit (teoretic vorbind, vor urma reglaje fine). In cazul fotografierii Lunii sau a planetelor vizibile cu ochiul liber, nu este strict necesara urmarirea miscarii aparente a astrilor in timpul expunerii. Telescopul folosit este tip Cassegrain cu diametru oglinzii principale de 158mm.
Imaginile planetare le obtin prin suprapunerea mai multor cadre cu programul Registax, pentru reducerea granulatiei, implicit evidentierea detaliilor fine. Incep cu Saturnul:
Stinga: 5.04.2009 / t. expunere=9imgx1/15s / ISO100 / focala rezultanta=2192mm
Dreapta: 18.04.2009 / t. expunere=15imgx1/15s / ISO100 / focala rezultanta=2192mm

Si inca unele facute la Luna, pe la incepulul lui Aprilie, Astea-s cite o singura imagine.
1/20s / ISO80 / Frez=2528mm / cadre intregi

Metode si discutii pot fi multe… Daca exista persoane cu inclinatii spre domeniul asta al astrografiei, care ar vrea sa faca ceva si au neclaritati, pot sa intrebe aici pe topic. Voi incerca sa raspund in masura cunostintelor mele.
Deasemenea puteti expune aici propriile voastre imagini (numai culese de pe net sa nu fie, ca n-am rezolvat nimic asa). La rindu-mi poate o sa revin cu alte fotografii, daca intereseaza pe cineva.
Aceasta postare a fost editata de Tavi99: 19 April 2009 - 09:38 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis