marinaru, la Apr 19 2009, 09:24 PM, a spus:
Nu pot sa ma fac ortodox din moment ce sunt...si nu am spus la vrajeala chiar am fost.
Nu am zis ca nu te cred, insa credeam asa mai putin

deoarece stiam ca erai de acord cu martorii lui Iehova, avand multe puncte comune din conceptia lor...Acum oamenii se mai muta dintr-un loc in altul, iar eu dupa sute de mesaje din trecut cu tine eram ferm convins ca erai Iehovist, in ideea ca punctele tale de vedere erau 99% iehoviste, pe departe ortodoxe

Dupa atatea discutii si niciodata nu am banuit asta...
De ce t-i se pare ciudat ? Eu cred in Dumnezeu, care nu are doar un nume daca e sa ne raportam la ideea de nume, ci 7 nume. Insa pentru mine e mai putin important numele lui Dumnezeu. Dumnezeu in sine ca si persoana reprezinta pentru mine un TATA, Atotputernic iar eu pot sa il numesc : DRAGOSTE...are ceva???. Eu nu ma cramponez intr-un nume ci in caracteristici, ceea ce il defineste pe Dumnezeu, acel lucru tind sa il caut si nu cum il cheama, fiindca asta nu ma ajuta cu nimic pentru mantuirea sufletului...
Si totusi...ce este cu lumina...si ce este cu cea de la Ierusalim care vine din cer.

Lumina este una singura : CRISTOS ! tot ceea ce se vede reprezinta un fals, o lucrare de ratacire si de amagire a sufletelor oamenilor. Uite si o comparatie intre cele "doua lumini " cea adevarata si cea fals inteleasa de intreaga lume :
1. Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicānd: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Īmi urmează Mie nu va umbla īn īntuneric, ci va avea lumina vieţii - Ioan cap .:12 - Lumina cea adevarata
2. Şi face semne mari, īncāt şi foc face să se pogoare din cer, pe pămānt, īnaintea oamenilor - Apocalipsa 13:13. - lumina cea falsa, cu care se amageste lumea ca vine din cer si se materializeaza.
Vezi ca putem sa discutam si decent...sper sa nu stricam discutia....iti spui parerea la fel si eu, sa mergem pe acest fir in discutie.