sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Lumina de pasti Origini ? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-October 08

Scris 19 April 2009 - 03:42 PM

Vezi postareaRami, la Apr 19 2009, 04:06 PM, a spus:

Oho...ba da... si inca ce!

E parerea ta, D-zeu imi este martor ca nu asta este scopul meu...

cuvantul adevarat = biblia?

Cuvantul lui Dumnezeu il gasesti doar in Biblie....

gresit. Topik-ul este despre lumina de Paste. Cuvantul biblie l-ai folosit de atat de multe ori , incat ai ajuns sa crezi ca e tema topik-ului.

Normal fiindca pentru mine Biblia reprezinta adevarata viata....ma bucur ca ,consideri ca gresc in aceasta privinta...Asta imi confirma multe...pentru mine reprezinta o menire.
0

#22 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 19 April 2009 - 08:24 PM

Vezi postareaadicel, la Apr 19 2009, 01:50 PM, a spus:

Ei care ii originea...hai sa fim seriosi...ceva aparut prin anul 325, fiindca atunci s-a infiintat cultul Ortodox care a instituit pe parcurs binenteles...tot tacamul de traditii si obiceiuri...tot "tacamul", care este instituit aceasta sarbatoare. Tu chiar ai fost sa iei aceasta lumina sau e o intrebare capcana si spui la vrajeala ? :drunk: te-ai facut ortodox ? :crazy: ...glumeam binenteles :cheer:

Nu pot sa ma fac ortodox din moment ce sunt...si nu am spus la vrajeala chiar am fost.

Vezi postareaadicel, la Apr 19 2009, 03:58 PM, a spus:

Eu nu cred in YHWH

:lol: Dupa atatea discutii si niciodata nu am banuit asta...

Si totusi...ce este cu lumina...si ce este cu cea de la Ierusalim care vine din cer. :cheer:
0

#23 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 19 April 2009 - 08:59 PM

Ce simbolizeaza lumina adusa?
0

#24 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip

Scris 19 April 2009 - 09:08 PM

Vezi postareamarinaru, la Apr 19 2009, 09:24 PM, a spus:

Nu pot sa ma fac ortodox din moment ce sunt...si nu am spus la vrajeala chiar am fost.

Nu am zis ca nu te cred, insa credeam asa mai putin :crazy: deoarece stiam ca erai de acord cu martorii lui Iehova, avand multe puncte comune din conceptia lor...Acum oamenii se mai muta dintr-un loc in altul, iar eu dupa sute de mesaje din trecut cu tine eram ferm convins ca erai Iehovist, in ideea ca punctele tale de vedere erau 99% iehoviste, pe departe ortodoxe :drunk:

:lol: Dupa atatea discutii si niciodata nu am banuit asta...

De ce t-i se pare ciudat ? Eu cred in Dumnezeu, care nu are doar un nume daca e sa ne raportam la ideea de nume, ci 7 nume. Insa pentru mine e mai putin important numele lui Dumnezeu. Dumnezeu in sine ca si persoana reprezinta pentru mine un TATA, Atotputernic iar eu pot sa il numesc : DRAGOSTE...are ceva???. Eu nu ma cramponez intr-un nume ci in caracteristici, ceea ce il defineste pe Dumnezeu, acel lucru tind sa il caut si nu cum il cheama, fiindca asta nu ma ajuta cu nimic pentru mantuirea sufletului...

Si totusi...ce este cu lumina...si ce este cu cea de la Ierusalim care vine din cer. :cheer:

Lumina este una singura : CRISTOS ! tot ceea ce se vede reprezinta un fals, o lucrare de ratacire si de amagire a sufletelor oamenilor. Uite si o comparatie intre cele "doua lumini " cea adevarata si cea fals inteleasa de intreaga lume :

1. Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicānd: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Īmi urmează Mie nu va umbla īn īntuneric, ci va avea lumina vieţii - Ioan cap .:12 - Lumina cea adevarata

2. Şi face semne mari, īncāt şi foc face să se pogoare din cer, pe pămānt, īnaintea oamenilor - Apocalipsa 13:13. - lumina cea falsa, cu care se amageste lumea ca vine din cer si se materializeaza.

Vezi ca putem sa discutam si decent...sper sa nu stricam discutia....iti spui parerea la fel si eu, sa mergem pe acest fir in discutie. :cheer:
0

#25 Utilizator offline   marinaru 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-August 06

Scris 19 April 2009 - 09:21 PM

Vezi postareaadicel, la Apr 19 2009, 10:08 PM, a spus:

Nu am zis ca nu te cred, insa credeam asa mai putin :drunk: deoarece stiam ca erai de acord cu martorii lui Iehova, avand multe puncte comune din conceptia lor...Acum oamenii se mai muta dintr-un loc in altul, iar eu dupa sute de mesaje din trecut cu tine eram ferm convins ca erai Iehovist, in ideea ca punctele tale de vedere erau 99% iehoviste, pe departe ortodoxe :lol:

Am destul de multe puncte comune cu multe persoane/conceptii/religii/etc...dar asta nu inseamna ca le impartasesc in totalitate. Prefer sa trec tot prin propria intelegere. Faptul ca am fost sa iau lumina sau ca respect anumite traditii ortodoxe nu inseamna din nou ca le tratez mai mult ca pe niste traditii si obiceiuri.

De ce t-i se pare ciudat ? Eu cred in Dumnezeu, care nu are doar un nume daca e sa ne raportam la ideea de nume, ci 7 nume. Insa pentru mine e mai putin important numele lui Dumnezeu. Dumnezeu in sine ca si persoana reprezinta pentru mine un TATA, Atotputernic iar eu pot sa il numesc : DRAGOSTE...are ceva???. Eu nu ma cramponez intr-un nume ci in caracteristici, ceea ce il defineste pe Dumnezeu, acel lucru tind sa il caut si nu cum il cheama, fiindca asta nu ma ajuta cu nimic pentru mantuirea sufletului...

Mi se pare ciudat pentru ca folosesti versete din biblie iar acolo YHWH apare cel putin in VT de mii de ori...iar afirmatia ta e cel putin ciudata.

Lumina este una singura : CRISTOS ! tot ceea ce se vede reprezinta un fals, o lucrare de ratacire si de amagire a sufletelor oamenilor. Uite si o comparatie intre cele "doua lumini " cea adevarata si cea fals inteleasa de intreaga lume :

1. Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicānd: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Īmi urmează Mie nu va umbla īn īntuneric, ci va avea lumina vieţii - Ioan cap .:12 - Lumina cea adevarata

2. Şi face semne mari, īncāt şi foc face să se pogoare din cer, pe pămānt, īnaintea oamenilor - Apocalipsa 13:13. - lumina cea falsa, cu care se amageste lumea ca vine din cer si se materializeaza.

Vezi ca putem sa discutam si decent...sper sa nu stricam discutia....iti spui parerea la fel si eu, sa mergem pe acest fir in discutie. :cheer:

Cam stiu ce spune biblia cu privire la "lumina" dar asta nu consta intr-o lumanare aprinsa... :crazy: Ma intrebam de obiceiul asta care ar fi originea lui....
0

#26 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip

Scris 19 April 2009 - 11:00 PM

Vezi postareamarinaru, la Apr 19 2009, 10:21 PM, a spus:

Am destul de multe puncte comune cu multe persoane/conceptii/religii/etc...dar asta nu inseamna ca le impartasesc in totalitate. Prefer sa trec tot prin propria intelegere. Faptul ca am fost sa iau lumina sau ca respect anumite traditii ortodoxe nu inseamna din nou ca le tratez mai mult ca pe niste traditii si obiceiuri.

te inteleg... :cheer:

Vezi postareamarinaru, la Apr 19 2009, 10:21 PM, a spus:

Cam stiu ce spune biblia cu privire la "lumina" dar asta nu consta intr-o lumanare aprinsa... :) Ma intrebam de obiceiul asta care ar fi originea lui....

Se stie clar ca originea dateaza din sec. 3. Dar sunt atatea informatii despre aceasta traditie pe net. Da-i search pe Google, poate gasesti tu mai multe. Cert este ca o data cu infiintarea cultului ortodox, au aparut si traditiile ca atare insa treptat, azi s-a mai adaugat una, maine una...cu lingurita, asa cum au reusit si performanta sa faca calendarul ortodox FULL - 365/365, bagand pe orice gheorghe ca fiind sfant.

Aceasta postare a fost editata de adicel: 19 April 2009 - 11:02 PM

0

#27 Utilizator offline   obadia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-January 09

Scris 20 April 2009 - 10:20 AM

simplu .....SATAN ....se poate face si INGER DE LUMINA ....

13. Săvārşea semne mari, pānă acolo că făcea chiar să se pogoare foc din cer pe pămānt, īn faţa oamenilor.
14. Şi amăgea pe locuitorii pămāntului prin semnele, pe care i se dăduse să le facă īn faţa fiarei(biserica apostata formala si eretica ).APOC 13.

oare e doar o coincidenta ca acesta demascare a inselaciunii luciferiene este la APOC 13;13?!
0

#28 Utilizator offline   obadia 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 15-January 09

Scris 20 April 2009 - 12:13 PM

Marturia unui baiat ..."anonim ".

"Tatal meu este preot si in urma cu cativa ani a fost ales sa mearga impreuna cu alti
preoti la Ierusalim sa aduca Lumina Sfanta.De atunci sufera de o depresie grava....(a fost
si internat de cateva ori)...pentru ca a aflat adevarul de la unul dintre cei care
pregateau mormantul.A vrut sa faca totul public dar a fost amenintat....(telefoane peste
telefoane....)...apoi l-au lasat in pace sub pretextul ca nu-l va crede nimeni....A fost
dat afara din biserica dar din pacate nu are dovezi pentru cele ce le sustine si nu are
cum sa dea in judecata pe cineva.....Din pacate voi credeti intr-o scamatorie foarte bine
pusa la punct...."
:cheer:
0

#29 Utilizator offline   Amarena 

• boo!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 20 April 2009 - 12:19 PM

Nu-i raspunde nimeni lui Pippo? A pus o intrebare interesanta.
0

#30 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 20 April 2009 - 12:21 PM

Si totusi...ce este cu lumina...si ce este cu cea de la Ierusalim care vine din cer.

Lumina din Ierusalim e aprinsă fie de cel care intră acolo, fie prin alte mecanisme inventate de popi. Dacă nu ar fi aşa, s-ar face totul īn văzul oamenilor, şi nu ascuns de oameni.

LUCA 11 : 33 "Nimeni, aprinzānd făclie, nu o pune īn loc ascuns, ci īn sfeşnic, ca aceia care intră să vadă lumina."

IOAN 18 : 20 "Isus i-a răspuns: Eu am vorbit pe faţă lumii. Eu am īnvăţat īntotdeauna īn sinagogă şi īn templu, unde se adună toţi iudeii şi nimic nu am vorbit īn ascuns."

După cum se vede, Dumnezeu face totul "la vedere". Dacă patriarhul grec al Ierusalimului, e nevoit să se ascundă de oameni pentru a aprinde lumina, e ceva minciună la mijloc.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Incurcate/nestiute/nebanuite sunt caile Domnului.
Cum adica?
Dzidzean  206 5.690
Hot Topic (New) Promovarea religiei prin autoritate parentala CavalerulJedi  26 2.676
Hot Topic (New) Cat este salariul adevarat al unui preot ortodox? Dzidzean  32 3.648
Replici noi Lilith si Geneza * * * * *
De ce a fost scoasa Lilith din cartea genezei?
Black velvet  6 1.149
Replici noi Gnoza Isis_27  5 2.869