Katakuna_2009, la Feb 11 2010, 07:38 AM, a spus:
Buna dimineata!
Dr Elias eu iti vorbesc din experienta mea personala ! Nu am nici un fel de cunostinta in domeniu...deci cu atat mai putin practica..
Deci crede-ma ca se poate ca o persoana sa te influenteze fara ca tu sa stii . Eu nu stiu daca e de bine sau de rau ! Cert e ca se poate fara acord personal .
Pai asa am spus si eu mai sus! Dar din ce observ acum tu te referi la manipulare! Manipularea indiferent ca este intr-un scop bun sau rau se numeste incalcare a Liberului Arbitru! De ce?... Ptr ca il priveaza pe om de Liberul Arbitru, de libertatea de a lua singur o decizie indiferent daca e buna sau rea. Ce fel ar fi daca "Dumnezeu" ne-ar manipula spre binele nostru?... am deveni niste robotei care nu sunt in stare sa gandeasca singuri! Nu am mai fi noi! Iar Dumnezeu nu are nevoie de robotei sociali ci doar sistemul in care traim!
Dar daca te-ai duce la un maestru spiritual destul de avansat iti garatez ca vei observa ca toate eforturile unui manipulator, chiar experimentat, ca sunt egale cu 0.
Impunerea vointei asupra altora este mai slaba decat intelepciunea!
Cu cat esti mai Credincios si mai Intelept (Credinta sporeste Intelepciunea care te ajuta sa ai o minte limpede si sub control) cu atat mai putin esti atins de "factorii" manipulatori.
Un factor manipulator poate fi o persoana care incearca sa te manipuleze, mesaje subliminale, comenzi de unde electro-magnetice ionice, atacuri psi, etc...
Contact
Facebook
Twitter
RSS