sau Inregistrare

• 188 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Dumnezeu si Biblia -puncte de vedere atee Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 15 April 2009 - 12:36 PM

Vezi postarealupini, la Apr 15 2009, 01:26 PM, a spus:

Creştinismul are o singură dogmă : iubirea omului. Că popii au complicat totul, asta e treaba lor. Dar repet, creştinismul are o singură dogmă : iubirea ! Cine face ca ştiinţa să fie diferită de iubire, e ca şi când ai vrea să spui că n-am nevoie de picioare, numai de mâini, sau că n-am nevoie de urechi, numai de ochi. Una fără alta e e destul de urât. Cine separă iubirea ( creştinismul ) de cunoaştere ( ştiinţă ) o face din răutate.

Fara popi / Biserica n-ar fi existat crestinism ! Te-ai fi rugat in continuare Dumnezeului iudaic ......

Aceasta postare a fost editata de Enki: 15 April 2009 - 01:21 PM

0

#12 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 15 April 2009 - 12:39 PM

Vezi postareaVEMANS, la Apr 15 2009, 01:36 PM, a spus:

Fara popi / Biserica n-ar fi existat crestinism ! Te-ai fi rugat in continuare Dumnezeului iudaic ......

Evident că nu. Dar popii s-au depărtat mult de credinţa creştină. Mult de tot. De asta mie nici nu-mi face plăcere să vorbesc despre ei, decât doar despre ideea de învăţătură creştină. Fiecare greşim, şi popii, şi normal că şi eu ca orice om, şi de asta, nu dau vina pe nimeni.

Aceasta postare a fost editata de lupini: 15 April 2009 - 12:41 PM

0

#13 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 15 April 2009 - 12:41 PM

Vezi postarealupini, la Apr 15 2009, 01:39 PM, a spus:

Evident că nu. Dar popii s-au depărtat mult de credinţa creştină. Mult de tot.

Intrutotul de acord cu cele trei propozitii de mai sus , daca prin credinta crestina intelegi un basm/ mit pentru oameni mari!

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 15 April 2009 - 12:43 PM

0

#14 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 15 April 2009 - 12:46 PM

Vezi postareaVEMANS, la Apr 15 2009, 01:41 PM, a spus:

daca prin credinta crestina intelegi un basm/ mit pentru oameni mari!

Credinţa creştină e o învăţătură despre iubire. Mă refer la iubirea agape nu la cea eros.
0

#15 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 15 April 2009 - 02:56 PM

Vezi postareaVEMANS, la Apr 15 2009, 07:07 AM, a spus:

Intrucit pe majoritatea topicurilor se amesteca subiectele luate in discutie cred ca ar fi utila o abordare unitara a lui Dumnezeu si a Bibliei de pe pozitiile celor care " nu cred fara ca sa nu cerceteze" si pentru care mintea se plaseaza inaintea inimii .

Am intalnit o idee destul de interesanta. Dumnezeu, ca si concept, transcende categoriile de gandire umana.
Daca transcende categoriile, nu se poate spune despre el nici ca exista nici ca nu exista.
A incerca sa demonstrezi ca exista e o prostie, a incerca sa demonstrezi ca nu exista, o prostie la fel de mare.

Tot ce poate face o persoana este sa exprime un punct de vedere. Punctul de vedere nu cred ca ar trebui justificat sau aparat. Daca cineva vrea sa afle mai multe despre punctul respectiv de vedere, poate sa intrebe dar daca punctul respectiv de vedere este suficient de avansat se va ajunge destul de repede la perceptia intuitiva, perceptie ce nu poate fi explicata rational.

Iti place dansul celui din fata ta sau nu-ti place. Privesti sau alegi sa treci mai departe...
0

#16 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 April 2009 - 05:55 AM

Vezi postarealupini, la Apr 15 2009, 01:19 PM, a spus:

1 TESALONICENI 5 : 21 "Cercetaţi toate lucrurile ..."

Toate, toate...aşa scrie...toate ! Pentru mine tot, înseamnă tot, de la prorociri până la cultivarea sfeclei de zahăr, propagarea sunetelor în apă, cursul leului în raport cu euro...toate. Aşa scrie.

Revin la Pavel si la Epistola intai catre Tesalonicieni pentru ca i-mi mentin punctul de vedere conform caruia interpretarea ta “ totul inseamna totul” este fortata:
-5:18 Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile caci aceasta este VOIA lui Dumnezeu in Isus Hristos cu privire la voi.
-5:19 Nu stingeti Duhul.
-5:20 Nu dispretuiti prorocirile.
-5:21 Ci cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun.
-5:22 Feriti-va de orice se pare rau.
Daca aceasta succesiune de afirmatii inseamna pentru tine un indemn la o abordare stintifica a Bibliei (care Biblie , ca Biserica , repudiata de tine, inca nu stabilise ce era “corect” din punct de vedere doctrinar pentru a putea fi inglobat in cartea sfanta?) sau a adevarului in general atunci ai o parere foarte originala despre cercetare. Daca toate lucrurile sunt voia Celui de Sus……unde mai incap logica si dovezile ?
Unde mai pui ca vorbim de alegatiile unuia care spune “ M-am facut ca unul fara minte, laudindu-ma /Am ajuns nebun !–in alte traduceri /(2 Corinteni 12:11)” , care ingradeste domeniul cercetarii “ Cercetati ce este placut inaintea Domnului si NU luati deloc parte la lucrarile neroditoare ale intunericului ( Efeseni 5: 10-11) “ sau care afirma “Luati seama ca nimeni sa va fure cu filosofia ( Coloseni 2: :crazy: “.
As mai adauga un singur lucru: nu exista epistola a acestui evreu convertit in care sa nu indemne robii / sclavii la supunere fata de stapini …….. probabil tot in numele “iubirii” crestine de care faci atita caz.

Vezi postareaCavalerul_Jedi, la Apr 15 2009, 03:56 PM, a spus:

Am intalnit o idee destul de interesanta. Dumnezeu, ca si concept, transcende categoriile de gandire umana.
Daca transcende categoriile, nu se poate spune despre el nici ca exista nici ca nu exista.
A incerca sa demonstrezi ca exista e o prostie, a incerca sa demonstrezi ca nu exista, o prostie la fel de mare.

Tot ce poate face o persoana este sa exprime un punct de vedere.

Cred ca ideea cu "transcedenta" apartine celui/celor care nu accepta ca ideea existentei lui Dumnezeu sa fie pusa in discutie.
Atita timp cit un concept ( notiune abstracta , apartinind DOAR gindirii umane ) creaza o lume materiala, palpabila, sau isi trimite Fiul ca prin jertfa Lui sa ne mintuiasca da-mi voie sa(-mi) pun intrebari !
De acord ca nu fac altceva decit sa-mi exprim un punct de vedere.

Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 16 April 2009 - 05:47 AM

0

#17 Utilizator offline   umilitul 

• NIHIL SINE DEO!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-March 08

Scris 16 April 2009 - 06:51 AM

Vezi postareaVEMANS, la Apr 15 2009, 07:07 AM, a spus:

Intrucit pe majoritatea topicurilor se amesteca subiectele luate in discutie cred ca ar fi utila o abordare unitara a lui Dumnezeu si a Bibliei de pe pozitiile celor care " nu cred fara ca sa nu cerceteze" si pentru care mintea se plaseaza inaintea inimii .

Biblia trebuie cercetata si inteleasa si intelegerea Bibliei o da numai si numai DUMNEZEU cui vrea EL si cand vrea EL!Tu crezi tot ce scrie in Biblie fara sa cercetezi si fara sa intelegi?Biblia este Adevarata in totalitate?

Vezi postareaVEMANS, la Apr 15 2009, 01:41 PM, a spus:

Intrutotul de acord cu cele trei propozitii de mai sus , daca prin credinta crestina intelegi un basm/ mit pentru oameni mari!

Adevarata Credinta Crestin-Ortodoxa sau Catolica trebuie sa sustina inchinarea numai si numai la DUMNEZEUL Poporului Iudaic care Popor este Poporul Ales al lui DUMNEZEU!AMIN!Biserica asa zis crestina fie ortodoxa fie catolica se inchina la icoane si idoli si sfinti incalcand astfel Poruncile lui DUMNEZEU!Tu ce credinta ai?

Aceasta postare a fost editata de Preafericitul: 16 April 2009 - 06:44 AM

0

#18 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 April 2009 - 07:08 AM

Vezi postareaPreafericitul, la Apr 16 2009, 07:42 AM, a spus:

Biblia trebuie cercetata si inteleasa si intelegerea Bibliei o da numai si numai DUMNEZEU cui vrea EL si cand vrea EL!Tu crezi tot ce scrie in Biblie fara sa cercetezi si fara sa intelegi?Biblia este Adevarata in totalitate?

Am inteles ,sa traiti! Deci El centreaza ( dicteaza sau trimite Duhul Sfant la scrierea Bibliei) El da cu capul (da intelegerea cui vrea El) . Noi , muritorii, trebuie doar sa stam in bocanci si sa executam ( cine a facut armata inainte de'89 va intelege ).
Problema este ca nu pot crede ce scrie in Biblie pentru ca nu pot intelege si , fara falsa modestie( desi stiu ca " mindria este un pacat" ) nu-mi lipseste aceasta calitate umana .
Chestia cu Biblia este adevarata in totalitate este o ipoteza ( cred ca ai facut matematica ) care NU suporta nici-o demonstratie ! Restul sunt doar vorbe..... :crazy:

Vezi postarealupini, la Apr 15 2009, 01:46 PM, a spus:

Credinţa creştină e o învăţătură despre iubire. Mă refer la iubirea agape nu la cea eros.

De acord daca limitezi credinta crestina doar la Isus -Omul si asa ar fi trebuit sa ramina . Atunci cind introduci in ecuatie pe Fiul lui Dumnezeu , ii conferi o Conceptie Imaculata si-L trimiti sa se jertfeasca pentru mintuirea oamenilor ....ma pierzi.

Vezi postareaPreafericitul, la Apr 16 2009, 07:51 AM, a spus:

Adevarata Credinta Crestin-Ortodoxa sau Catolica trebuie sa sustina inchinarea numai si numai la DUMNEZEUL Poporului Iudaic care Popor este Poporul Ales al lui DUMNEZEU!AMIN!Biserica asa zis crestina fie ortodoxa fie catolica se inchina la icoane si idoli si sfinti incalcand astfel Poruncile lui DUMNEZEU!Tu ce credinta ai?

Gasesti pe forum daca te intereseaza ( credinta mea). Cum de permite Dumnezeu atita necredinta si de 3-4000 de ani n-a mai avut loc Potopul , Sodoma si Gomora ? Inca nu e pregatit de un nou legamint ? Ce mai conteaza cele citeva care au fost incalcate chiar de POPORUL ALES A LUI DUMNEZEU....
0

#19 Utilizator offline   umilitul 

• NIHIL SINE DEO!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-March 08

Scris 16 April 2009 - 07:08 AM

Vezi postarealupini, la Apr 15 2009, 01:39 PM, a spus:

Evident că nu. Dar popii s-au depărtat mult de credinţa creştină. Mult de tot. De asta mie nici nu-mi face plăcere să vorbesc despre ei, decât doar despre ideea de învăţătură creştină. Fiecare greşim, şi popii, şi normal că şi eu ca orice om, şi de asta, nu dau vina pe nimeni.

Popii au facut inca de foarte mult timp din propovaduirea Cuvantului lui DUMNEZEU si deci si din propovaduirea Invataturilor lui Iisus Hristos un mijloc de a face bani mai multi decat noua zecimi din zeciuiala pe care trebuie sa o dea toti cei care cred ca DUMNEZEU exista!Toti gresim dar Adevarul trebuie spus,altfel ne complacem toti in mocirla necredintei si ateismului caci ateu este si cel care spune Cuvantul lui DUMNEZEU dar faptele lui incalca Cuvantul lui DUMNEZEU!Esti de-acord ca sa fie licee si facultati de Teologie?Esti de-acord sa fie o ierarhie preoteasca stufoasa a bisericii asa zisa crestina?Care trebuie sa fie ierarhia preoteasca?
0

#20 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 16 April 2009 - 07:14 AM

Vezi postareaPreafericitul, la Apr 16 2009, 08:08 AM, a spus:

Popii au facut inca de foarte mult timp din propovaduirea Cuvantului lui DUMNEZEU si deci si din propovaduirea Invataturilor lui Iisus Hristos un mijloc de a face bani mai multi decat noua zecimi din zeciuiala pe care trebuie sa o dea toti cei care cred ca DUMNEZEU exista!

Deci un Dumnezeu imaterial iti cere , daca crezi, sa-i dai o recompensa materiala probabil pentru a deschide o banca cereasca . Ptiu Satana..... :crazy:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 188 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Renasterea Zamolxianismului,religia strabunilor romanilor HareKrishna  68 7.584
Hot Topic (New) Sacrificiul
cum il percepem
Majer  64 6.390
Replici noi Insemne crestine avgustul  4 1.799
Hot Topic (New) Doua legi esentiale enohabel  97 6.554
Hot Topic (New) De ce a facut Dumnezeu femeia? L@urentiu95  78 8.123