sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Ce este mai de pret in credinta ce are pret in ochii lui D-zeu Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-October 08

Scris 18 April 2009 - 04:15 PM

Vezi postareavali_, la Apr 18 2009, 04:40 PM, a spus:

teoretic nu exista nimic mai bun decat un crestin (daca te iei dupa concepte). teoria ca teoria dar practica ne omoara , crestinul de azi are ego cat casa ,nu e nimeni mai tare ca el ca e crestin.
nu judeca ca sa nu fii judecat nu se mai aplica ,crestinul e cel mai bun deci poate judeca .
vezi barna din ochiul tau nu paiul din ochiul fratelui ,nici nu mai discutam .
cine e fara pacat sa ridice primul piatra :flowers: toti sunt fara pacat si iti iei pietre in freza de la prima tastate :cry:
iubeste aproapele auch daca nu ai pe nimeni aproape toti sunt dusmani ,nu prea mai ai pe cine iubi so in ceruri hristos strange din dinti si cred ca se inttreaba pentru cine sa sacrificat ca toate invataturile lui sunt rastalmacite si interpretate dupa ureche .
eu personal nu cred ca iisus a vrut facatura asta care e numita astazi crestinism . ceea ce se practica azi nu are nici o legatura cu idea lui de iubire ,pace ... pacat ca sacrificiul lui a fost in van .

Nu este chiar asa, poate ca te inseli in privinta a ceea ce inseamna cu adevarat Crestin. Nu confunda Crestinul cu lumea religioasa din ziua de astazi. Crestinismul nu se identifica cu reliogia, cultele, sectele, organizatiile sau ma rog lumea in sine. Crestinul nu are la baza institutii, cladiri sau concepte si invataturi primite de la alti oameni. Crestinul se identifica doar cu Cristos, implicit Cuvantul lui Dumnezeu care este doar BIBLIA ! Versetele pe care le-ai dat mai sus nu fac referire la crestini. Acele cuvinte rostite de Mantuitorul sunt adresate unor oameni slabi in credinta. Sunt invataturi incepatoare in credinta si adresate unor oameni incepatori in credinta, mai exact celor din poporul evreu care erau plini de slabiciuni. E logic ca nu poti judeca daca nu ai criterii si putere ca sa faci acest lucru si asa este in privinta tuturor lucrurilor la care se refera versetele respective. Odata cu cresterea pe calea credintei lucrurile se schimba precum si cerintele si atributiunile de CRESTIN. deci sa fim atenti cui se raporteaza isus cand spune acele cuvinte si pentru cine si ce stare de credinta sunt valabile...

Vezi postareavali_, la Apr 18 2009, 04:58 PM, a spus:

as vrea sa vad si eu macar o familie care se comporta ca primii crestini .

...si ma rog de ce ai crede ca ar fi imposibil ca sa existe....depinde la ce te referi cand spui "...sa se comporte..."
0

#22 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 18 April 2009 - 04:52 PM

mai nu imi mai dati idealuri crestine ca stiu cu ce se maninca . cred ca am explicat clar nu mai sunt crestini sunt doar surogati care se cred crestini fiinca asta e religia in care au fost botezati.
repet cred ca iisus sa sacrificat in van invataturile lui nu mai sunt respectate doar interpretate . toata lumea isi da cu parerea dar nimeni nu respecta nimic.

Aceasta postare a fost editata de vali_: 18 April 2009 - 04:53 PM

0

#23 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 18 April 2009 - 05:19 PM

Vezi postareavali_, la Apr 18 2009, 05:52 PM, a spus:

repet cred ca iisus sa sacrificat in van invataturile lui nu mai sunt respectate doar interpretate . toata lumea isi da cu parerea dar nimeni nu respecta nimic.

Pentru acei care urmeaza intocmai invataturile Lui,Hristos nu S-a sacrificat in van. Intelege odata.

Si oricine este liber sa aleaga daca respecta sau nu invataturile Lui. Bineinteles ca trendul actual este sa afirmi ca niciun crestin nu mai citeste Scriptura,toti crestinii sunt o apa si un pamant,niciun crestin nu mai merge pe sistemul de indrumari teoretice ale lui Iisus,s.a.m.d.

Insa nu poti face asemenea afirmatii raportandu-te doar la majoritate. Si da,mai exista si oameni care atunci cand ii pocnesti in faţa, iti intorc si obrazul celalalt.

Da,nu te mira,chiar sunt. Si aici nu ma refer numai la calugarii de prin manastiri.

Aceasta postare a fost editata de -Iskander-: 18 April 2009 - 05:21 PM

0

#24 Utilizator offline   adicel 

• adicel
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 30-October 08

Scris 18 April 2009 - 05:21 PM

mai nu imi mai dati idealuri crestine ca stiu cu ce se maninca . cred ca am explicat clar nu mai sunt crestini sunt doar surogati care se cred crestini fiinca asta e religia in care au fost botezati.

Bine vali crezi ce vrei, insa totusi eu tind sa cred ca Cristos nu s-a sacrificat degeaba. Imcerc sa iti inteleg frustrarea si ca ai ajuns la nivelul sa nu mai crezi in nimic sau in ceva...dar mai sunt si incredintat sa iti spun ca ai ajuns la acest nivel ( si nu este o invinovatire ), datorita falsei lumi religioase din ziua de astazi care intradevar a ajuns sa rastalmaceasca si sa denigreze adevarata valoare a ceea ce inseamna CRESTIN. Si asta fiindca toti isi cladesc aceasta asa zis credinta pe partea teoretica in principiu si nu pe partea practica. Si eu sunt dezamagit in aceasta privinta, insa nu pot sa imi pierd total atat nadejdea cat si credinta si mai ales dragostea, fiindca cu siguranta jertfa lui Cristos nu a fost in zadar...

Aceasta postare a fost editata de adicel: 18 April 2009 - 05:32 PM

0

#25 Utilizator offline   Inddy 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 06-November 08

Scris 18 April 2009 - 06:55 PM

Vezi postareaadicel, la Apr 18 2009, 06:21 PM, a spus:

Bine vali crezi ce vrei, insa totusi eu tind sa cred ca Cristos nu s-a sacrificat degeaba. Imcerc sa iti inteleg frustrarea si ca ai ajuns la nivelul sa nu mai crezi in nimic sau in ceva...dar mai sunt si incredintat sa iti spun ca ai ajuns la acest nivel ( si nu este o invinovatire ), datorita falsei lumi religioase din ziua de astazi care intradevar a ajuns sa rastalmaceasca si sa denigreze adevarata valoare a ceea ce inseamna CRESTIN. Si asta fiindca toti isi cladesc aceasta asa zis credinta pe partea teoretica in principiu si nu pe partea practica. Si eu sunt dezamagit in aceasta privinta, insa nu pot sa imi pierd total atat nadejdea cat si credinta si mai ales dragostea, fiindca cu siguranta jertfa lui Cristos nu a fost in zadar...

Amin!
Pentru ca am cautat Lumina prin multe alte parti si nu am gasit-o, asa cum am sperat.
Invataturi pline de iubire pe care nu le cunoastem, dar am invatat sa respingem ceea ce ni se spune ca ar fi religia crestina.
S-a format o mica prapastie intre ceea ce inseamna credinta crestina si ceea ce se percepe astazi ca fiind religia crestina, iar aceasta diferenta nu face altceva decat sa indeparteze oameni care nu cauta dincolo de ceea ce se intelege astazi prin traditii si obiceiuri. Si nu vorbesc la modul teoretic, am trecut si eu pe acolo si am intalnit multi alti oameni inca blocati in aceasta perceptie gresita.
O intoarcere la esenta invataturii crestine in defavoarea formei actuale in care este percep[ut crestinismul, ar putea insemna gura de oxigen necesara multor oameni.
0

#26 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 18 April 2009 - 06:58 PM

ai obtinut o bila neagra
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0

#27 Utilizator offline   vali_ 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 18 April 2009 - 07:07 PM

mda adevarul supara ! :lol:
0

#28 Utilizator offline   Inddy 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 06-November 08

Scris 18 April 2009 - 07:09 PM

Vezi postareavali_, la Apr 18 2009, 07:07 PM, a spus:

mda adevarul supara ! :lol:

Toti gresim, depinde ce invatam din asta.
0

#29 Utilizator offline   vali_ 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 18 April 2009 - 07:14 PM

nashpa e ca nu prea invatam . cati s-au dus azi la un azil ,orfelinat ... cati au oferit ceva unui sarac? cine sa impacat cu cei cu care era certat ? cati se duc la biserica din piosenie si nu doar pentru ca asa e datina?
0

#30 Utilizator offline   Tom Bishop 

• soldier of fortune
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 27-November 08

Scris 18 April 2009 - 07:17 PM

Vezi postareavali_, la Apr 18 2009, 08:14 PM, a spus:

nashpa e ca nu prea invatam . cati s-au dus azi la un azil ,orfelinat ... cati au oferit ceva unui sarac? cine sa impacat cu cei cu care era certat ? cati se duc la biserica din piosenie si nu doar pentru ca asa e datina?

Niciunul vali.

Ai dreptate. :lol:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Fascinaţia pentru moaşte. De ce īşi freacă romānii portofelele de raclă _Undying_  56 4.252
Hot Topic (New) Care credeti ca este rolul Credintei in Secolul XXI? * * * * *
Credinta si Convingere
CavalerulJedi  201 6.714
Hot Topic (New) Sex inainte de casatorie: da sau nu ?
casatorie
Laleaua Negra  242 23.124
Replici noi eCall
Eagle Eye - Se adeveresc profetiile calugarilor ortodocsi? :D
hans  2 334
Replici noi Ispitele capitalismului Andrei Vlinder  17 2.746