Eu nu ma rog. Rugaciunea este o arma cu doua taisuri. Trebuie sa stii si sa poti sa o faci corect. Octavian Paler spunea: "Nu pune in aceeasi oala si rugaciunea si pe Dumnezeu. Rugaciunea este uneori o forma de a spera a celui ce nu indrazneste sa spere singur." Ii impartasesc opinia.
"Oameni inger spui"? Exista asa ceva? Nu cred ca a ajuns cineva la un asemenea grad de evolutie spirituala. Dar daca ai astfel de cunostinte, da-le te rog si adresa mea. Drept sa spun, eu accept si niste demonei care au suficienta cunoastere sa ma lumineze si pe mine.
"Ascetismul gandurilor" - uite aici m-ai prins; chiar nu stiu cum se traduce. Mie imi suna a indemn catre renuntarea la cunoastere, ceea ce mi se pare foarte grav. Cand iti lipseste cunoasterea, il poti confunda usor pe Dumnezeu cu Lucifer.
"Joseph Murphy" exprima intr-un limbaj simplu, accesibil tuturor, ceea ce psihologia transpersonala a studiat si exprimat intr-un limbaj mult mai complex si sofisticat. Daca vrei sa trecem discutia intr-un registru superior, nu am nimic impotriva, dar nu-i vad rolul si rostul la acest subiect.
Voi cita iar pe cineva a carui opinie o impartasesc; Herbert Agar: "Adevarul care ii face pe oameni liberi este in cea mai mare parte adevarul pe care oamenii n-ar vrea sa-l auda."
Nu stiu de ce am impresia ca faci parte din categoria celor care fug de adevar. Altfel nu-mi explic efortul tau de a bloca o discutie referitoare la experienta visurilor lucide, atata timp cat nu ai avut sau poate nu vrei sa povestesti astfel de trairi.