studii in franta cum pot sa termin facultatea in franta
Scris 28 October 2005 - 04:56 PM
sunt student la electronica si telecomunicatii (poli buc) in anul 4 si nu reusesc sa ma lamuresc daca la universitatea din nisa, la facultatea de electronica se fac 5 ani ca aici sau 4…pe site la unice.fr scrie de inscrieri din anu 1 sau din anu 2 sau 3… sau din ciclul 1 sau 2.. nu stiu exact cum e la ei.
as vrea sa plec pt anul 5 acolo si sa termin facultatea acolo, am vazut ca eu si ei politehnica, chiar electronica si chiar conincid specializarile…. nu vreau sa plec cu bursa… ci pur si simplu sa ma transfer. este posibil?
aceeasi intrebare si pt o studenta la ase, anul 3, la finanta-banci.
am inteles ca se da si un test de limba, daca stie cineva in ce consta… poate ma lamureste si pe mine mai bine si eventual alte detalii.
Scris 29 October 2005 - 07:14 AM
Sigur ca ar fi interesant sa vorbesti limba franceza, chiar foarte bine.
Scris 29 October 2005 - 08:25 AM
Marlboro, la Oct 29 2005, 07:14 AM, a spus:
Sigur ca ar fi interesant sa vorbesti limba franceza, chiar foarte bine.
vorbesc francez, nu f bine.. de fapt inteleg aproape tot dar cand vreau sa vb imi cam vin in engleza cuvintele:) o sa exersez putin.
am trimis un mail la amabasada, dar nu a raspuns nimeni... de fapt am mai pus inca vreo 2 adrese la cc...
mai astept.
Scris 29 October 2005 - 09:39 AM
Alexandru M, la Oct 29 2005, 08:25 AM, a spus:
am trimis un mail la amabasada, dar nu a raspuns nimeni... de fapt am mai pus inca vreo 2 adrese la cc...
mai astept.
Nu trebuie sa ai nici o problema in a suna direct la facultate; dupa parerea mea, nu are nici un rost sa vrei sa treci pe la ambasada, nu ambasada poate decide ce si cum legat de universitatea de la Nice. Secventa logica ar fi cam urmatoarea:
-obtii acordul universitatii, iar apoi informezi ambasada de acordul vostru, iar ei se vor ocupa de hârtiile necesare drumului, vizei de studii, etc.
O alta remarca: daca vrei sa obtii raspunsul unei persoane anume, nu-i pune la cc:, ci la To: în felul asta se vor simti implicati; (profesional, eu când primesc un e-mail si sunt la cc: apas direct pe Del, nici nu ma obosesc sa citesc)
Iar franceza vorbita si inteleasa bine este primul criteriu de succes; sunt de acord ca nu in românia o sa poti învata bine asta, dar trebuie sa fii constient ca in franta cu engleza nu vei avea prea mult succes, e vorba de tot, academic, integrare, viata de zi cu zi....
Scris 31 October 2005 - 02:36 PM
Ti se frânge tie de fapt de electronica si telecomunicatii, este ??
E mai sexy însa sa faci facultatea în franta. Da-le telefon la oamenii aia si nu-i lua cu lozinci despre pasiunea si devotiunea ta pentru electroni si momentul de spin, întreaba-i clar ce tre' sa faci ca sa ajungi acolo, ce trebuie sa contina dosarul. Va trebui sa ceri bursa, oricum, fiindca studiile se platesc. Si bursa tre' sa-ti ajunga si de casa, si de masa, si de asigurare, si eventual si de mândra giupâneasa.
Totul e o chestie de $$$$, fii sigur. Asa ca nu mai pierde vremea, da-i cu 0033 înainte si cere la secretariat. Daca poti face asta, atunci esti pregatit de franta, daca nu, mai sunati dumeavoastra si la anu'
bafta.
Scris 24 November 2005 - 10:30 PM
Alexandru M, la Oct 30 2005, 10:45 PM, a spus:
In primul rind trebuie sa dovedesti, ca peste tot, ca ai cunostinte acceptabile de limba. Pt. asta este acceptat orice TFI (echivalent) nivel B2(B1), daca nu se cere altfel (http://www.toeic-eur...ges/eng/tfi.htm). Inst. politehnic in Franta este deobicei 2+3(4) din care primii 2 ani sint ecole preparatoire. Pt. ceea ce te intereseaza poti gasi amanunte aici http://www.edufrance...er/etudes01.htm.
Nu in ultimul rind, Studiul in Franta nu este gratuit. Se percep taxe (tuition fees) la care adauaga cost of living si accomodation. Informatii complete poti obtine la telefon. Acceptarea se face pe baza notelor.
Si nu uita ... la facultatile din West se invata serios si mult, nu ca la cele mai multe din Romania.
Aceasta postare a fost editata de Ares444: 24 November 2005 - 10:32 PM
Scris 24 November 2005 - 10:37 PM
Scris 24 November 2005 - 10:46 PM
ai renuntat la studiile de electronica de la parshivul de Chirac, sau te-a speriat sarkozy c-a zis ca da afara toti strainii ???
fa-te patron la românica atncia, trai neneaca
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
as vrea sa lucrez si eu peste hotare | axl | 14 | 9.923 |
|
exprimati-va va rog! Imaginea proasta a Romaniei | chrmad | 10 | 5.211 |
|
Serbia | cristina.12222 | 1 | 2.860 |
|