Mojilica, la Jul 12 2010, 10:51 PM, a spus:
Si eu sufar de hipoacuzie bilaterala, am aparate, dar nu prea ma ajuta.Eu am numai 18 ani si imi este foarte greu.Imi este frica sa merg si pana la magazin, ca nu voi auzi ceva si voi fi pusa intr-o situatie aiurea, sa tot ii fac sa repete.Unii chiar nu au rabdare si isi pierd cumpatul, te jignesc si este destul de dureros.Acum urmeaza sa intru la facultate si am devenit si mai stresata.Imi tot zic ca va fi bine, ca ma vor intelege, fiind mai maturi, dar tot simt ca nu ma voi integra si ma vor privi ca pe un extraterestru
Vroiam sa va intreb, cum va descurcati in societate?Colegii, prietenii stiu de problema voastra?
Mojilica,aparate de care zici ca nu te ajuta,probabil nu sunt cele recomandate pentrru tine,sau nu sunt reglate cum ar trebui...banuiesc ca este pentru prima oara cand le porti,nu?
Sa nu iti fie frica...fii curajoasa,nu te mai gandi la faptul ca esti surda si ca porti la ambele urechi aparate auditive...nu trebuie sa iti pese asta! Sa iti pese de tine! Fii puternica! Eu port aparat audtitiv de mic pitic..si mereu ma complexam pt o chestie banala,dar pana la urma,eu ma consider normal,cui nu-i place de mine ..sa taca din gura si sa se uita in alta parte
Bravo tie ca urmezi o facultate..stiu cateva persoane care fac facultate si nu aud deloc..dar citesc de pe buze,si sunt in ultmii ani,ei fac o facultate normala,nu una cu dizabilitati.
Nu te mai stresa,nu are rost....calmeaza-te si fii relaxata..fa o plimbare si reflecta la tine insuti! Daca ar fii dupa mine,mi-ar fii usor sa iti explic mai multe fata in fata sau prin mesagerie!
Daca tot ai intrebat cum ne descurcam: eu ma descurc bine in societate,in generala la fel,liceu,cu prietenii...si tot cei din anturajul meu si necunoscutii nu se uita la mine ca la un tip anormal...ma vad ca pe un om normal ca toti ceilalti
Cam atat..sper sa te ajute!
PS: Zi-mi cat ai pierderea auditiva la ambele urechii,la audiograma...in felul asta o sa te ajut ce fel de reglaje si aparate iti este necesar tie!
Contact
Facebook
Twitter
RSS