sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Antimarketing - tigarile Reducerea consumului de tutun in mediul liceal Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   Lucky Luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-October 05

Scris 30 November 2005 - 09:38 AM

bine, totusi, DE CE se apuca adolescentii de fumat ???
ca, original, fumatul nu e bun, e amar, înecacios, scârbos, pute gura dupa aia, beaurk.
ce-i motiveaza ??
0

#22 Utilizator offline   S_anda 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 28-November 05

Scris 30 November 2005 - 10:04 AM

Ii motiveaza gasca, anturajul, educatia primita, respectul de sine (scazut)... Parerea mea, parerea mea :sorry:
0

#23 Utilizator offline   DORO 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-December 04

Scris 30 November 2005 - 11:50 PM

Este foarte trist procentajul ridicat al romanilor fumatori si, mai mult, varstele fragede de la care copiii incep sa aibe acest viciu... am auzit ca unii elevi chiar cand merg spre scoala au tigara in gura :sorry: e ceva oribil, infricosator chiar. Ma indoiesc ca ar putea fi eliminat sau macar redus acest fenomen in randul tinerilor doar cu mesaje de avertizare, contacte cu tot felul de organizatii ce sunt impotriva fumatului, povestiri despre ce-a patit unul sau altul, etc. Sunt niste chestii, dupa parerea mea, fara rost, s-a ajuns la stadiul de indiferenta in care tinerii fac glume pe seama acestor actiuni, nu mai iau nimic in serios... Poate niste legi care sa-i atinga la buget i-ar mai pune pe ganduri... asta cu conditia sa fie CINE sa le aplice... :tease:"
0

#24 Utilizator offline   Lucky Luke 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 27-October 05

Scris 01 December 2005 - 09:00 AM

la voi e DEZASTRU cu fumatorii, este ?
am înteles ca cei care fumeaza sunt priviti ca un fel de pedofili sau al-quaeda, cam asa ceva, este ?
sau tu esti mai degraba din canada ?
0

#25 Utilizator offline   DORO 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-December 04

Scris 01 December 2005 - 03:56 PM

Nu, stau in Michigan iar fumatorii trebuie sa se supuna legilor din statul in care sunt, indiferent ca sunt in tranzit sau au domiciliul acolo. Nu sunt vazuti chiar asa rau cum scrii tu, dar, intr-adevar, cei din jurul lor incearca sa-i convinga sa se lase de fumat, punandu-le pe primul plan cei afectati de fumul lor, asta auzi tot timpul intr-o discutie de genul asta... :doh: La compania la care lucrez, ei stau separat in pauze, afara pe terasa, au asigurata incalzirea in acea imprejmuire de sticla, dar arata de parca ar fi intr-un zoo :tease: Chiar zilele astea se lucreaza in Michigan la o lege destul de dura impotriva fumatului in locurile publice si, crede-ma, nu ai vrea sa iei o amenda pe linia asta... repet, se pune problema intoxicarii persoanelor din jurul fumatorilor, nu prea se pune accent pe sanatatea celor care fumeaza, probabil au constatat ca nu are efect. In California am auzit ca e de rau daca te vede fumand pe strada, pentru acea tigara platesti cat 3 saptamani lucrate... nu e prea placut, nu ? Tocmai de aceea, facand o paralela intre SUA si Romania, autoritatile romane s-ar putea inspira din unele masuri ce se iau aici impotriva fumatului... incercarea de educare a tinerilor, explicatii in legatura cu pericolele la care se expun, etc., precum vezi, nu functioneaza nici aici :P" Dar cand e vorba ca un politist sa aplice legea, o face, zic eu, diferit fata de cum se face in Romania :sorry:
0

#26 Utilizator offline   S_anda 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 28-November 05

Scris 05 December 2005 - 11:57 AM

Bravooooooooo. Sunt perfect de acord cu tine. :D Mai ales la partea "se pune problema intoxicarii persoanelor di njurul fumatorilor, nu se pune accent pe sanatatea celor care fumeaza". Foarte bine, daca ei nu pun accent pe sanatatea lor, de ce sa o faca altii? :hi:
0

#27 Utilizator offline   Victor Apostu 

• menumorut
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 01-June 04

Scris 05 December 2005 - 06:01 PM

Vezi postareaMarlboro, la Nov 29 2005, 05:38 PM, a spus:

:D ;) tu ai vazut ce nick am eu ??? :D :)
cum sa nu fiu fumator ???? :hi:
asta e cea mai buna, hahahaha...
dar ai dreptate, nu fumez.

Lasa, pina la urma fumatul este ceva bun, curata pieptul ( de plămîn, bineinteles...) oricum suntem prea multi si uite cit de greu este sa mentii curatenia....Cine nu este suficient de disciplinat si nu are vointa necesara sa-si pastreze sanatatea poate ca nici nu merita s-o aiba ....
0

#28 Utilizator offline   Leonardo 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-January 06

Scris 30 January 2006 - 03:58 PM

Salutari

Fumatul este o problema demna de luat in seama. Nu cred insa ca se poate face ceva prea curand, atata vreme cat tinerii mai ales nu sunt constienti pe deplin de implicatiile negative ale acestui viciu.
Daca nu au altceva mai bun de facut vor continua sa fumeze. Ei singuri trebuie sa vada lumea care exista in afara fumatului dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii lasam de capul lor.

Cred ca rezolvarea ar fi sa gasim ceva care sa ii preocupe sau sa ii stimuleze mai mult decat fumatul.
Inca ma gandesc la o varianta.
Sper din toata inima sa o gasim cat mai curand!

Vezi postareaZumm_Zumm, la Oct 28 2005, 10:46 AM, a spus:

Buna la toata lumea!
Mi-a placut ce am gasit aici. Intrasem pentru un subiect despre cum ne lasam de fumat, dar aceasta problema este si una economica, daca ne gandim ca peste 15 % dintre fumatori incep din cauza reclamelor, iar varsta cea mai usor influentabila este adolescenta, asadar, cum ar trebui sa procedam ca sa reducem consumul de tigari la adolescenti.
Stiu ca sunt campanii desfasurate de centre de sanatate, ONG-uri sau chiar prin media, dar fumatul nu se reduce. Unde se greseste? Cum facem ca adolescentii sa nu mai fumeze in toaletele de la scoala?

0

#29 Utilizator offline   mihaela... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-January 06

Scris 30 January 2006 - 07:27 PM

Vezi postareaVictor Apostu, la Oct 28 2005, 05:44 PM, a spus:

Bun venit pe forum!!! Cred ca un factor important de disconfort psihic ar fi sa fie pusi fumatorii sa declare deschis ca sunt fumatori si sa piarda anumite drepturi, pe care sa le redobindeasca numai dupa trecerea unor probe fizice, de exemplu o proba de inot si una de alergare de rezistenta. Trebuie motivati zdravan, altfel se vor ascunde mereu si vor crede ca pot face asta la infinit.

Si pe langa asta ar putea fi organizate si anumite competitii pentru cei care deja au inceput sa fumeze. Sa nu uitam ca adolescentii trec printro perioada dificila d.p.d.v.al personalitatii si din teribilism ar putea sa se impotriveasca oricarei metode de disciplinare dar in schimb sa raspunda pozitiv la un concurs de genul "cine e suficient de tare incat sa se lase de fumat?" Am fost fumatoare si am inceput in timpul liceului. Am fumat timp de 12 ani si nu a reusit nimeni sa ma determine sa renunt:parinti, profesori, cunostiinte,etc. Am renuntat acum 6 ani fara vreun motiv anume ci pentru ca am ajuns EU la concluzia ca nu mai vreau sa fumez. Dar, revenind la subiect, daca in liceu as fi avut o motivatie (de ex. sa arat ca sunt mai tare decat altii 8) ) cu siguranta ca as fi incercat sa demonstrez ca pot.
0

#30 Utilizator offline   VIKING 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 19-January 06

Scris 31 January 2006 - 04:52 PM

Vezi postareaMarlboro, la Nov 22 2005, 09:29 AM, a spus:

Oare numai pretul conteaza ??

Eu m-am lasat demult de fumat(peste 10 ani).Fumam 1 pachet/zi si fara filtru.Nu cred ca pretul tigarilor v-a influenta vanzarea lor sau scaderea nr. de fumatori.Vor lua din banii de mancare sau altceva si tot vor fuma.Eu m-am lasat peste noapte.E o kestie de VOINTA...Faza cu rarit tigari sau alte metode nu prea au efect.Pt. cei care vor sa se lase de fumat:raul tb. taiat dintr-o singura lovitura de sabie cum faceau pe vremuri samuraii in Japonia.SUCCES :yes: 8)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse