sau Inregistrare

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Scandalul crucii diverse puncte de vedere privitoare la moartea Domnului nostru Isus Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   MoselAnca 

• Schwarze Schaf
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-April 07

Scris 27 July 2009 - 08:18 AM

Vezi postareaThorth, la Jul 27 2009, 12:46 AM, a spus:

chiar de dinaintea facerii lumii dumnezeu stia ca iti va trimite fiul pe pamant, stia si cum va fi sfarsitul, stia tot, de aceea este considerat atotstiitor.

Deci nu e omnipotent... ori e omniscient ori e omnipotent... una o exclude pe cealalta :cry:
ca sa nu mai zic ca daca stia ce se va intampla si nu face nimic e SADIC vorba lui K0ntr0VerSy
0

#22 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-May 07

Scris 27 July 2009 - 08:44 AM

Binenteles ca stia si stie tot ce se va intampla, dar ii place sa faca pe prostul, ca sa isi bata joc de voi.
Deci a regizat Scena Raiului minutios: caderea in 'pacat', izgonirea, samd, pana la uciderea propriului Fiu.

Dupa cum am mai spus, suferiti de Sindromul Stockholm, empatizati cu insusi Agresorul.
0

#23 Utilizator offline   Inddy 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 06-November 08

Scris 27 July 2009 - 08:50 AM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 27 2009, 08:44 AM, a spus:

Binenteles ca stia si stie tot ce se va intampla, dar ii place sa faca pe prostul, ca sa isi bata joc de voi.
Deci a regizat Scena Raiului minutios: caderea in 'pacat', izgonirea, samd, pana la uciderea propriului Fiu.

Dupa cum am mai spus, suferiti de Sindromul Stockholm, empatizati cu insusi Agresorul.

Si dumneata suferi de sindromul dublei personalitati: una care spune ca nu exista Dumnezeu si una care spune ca exista si ca si-a batut joc de toti ceilalti in afara de tine, desigur.
0

#24 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 27 July 2009 - 09:02 AM

Vezi postareaIndyy, la Jul 27 2009, 09:50 AM, a spus:

Si dumneata suferi de sindromul dublei personalitati: una care spune ca nu exista Dumnezeu si una care spune ca exista si ca si-a batut joc de toti ceilalti in afara de tine, desigur.

Ceea ce contest, contest din perspectiva eventualei existente a lui Dumnezeu in formele in care voi le considerati evidente.
Deci, daca exista si daca Dumnezeu este YHWH, e un BOLNAV.

Comprendo?
0

#25 Utilizator offline   Inddy 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 27 July 2009 - 09:12 AM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 27 2009, 10:02 AM, a spus:

Ceea ce contest, contest din perspectiva eventualei existente a lui Dumnezeu in formele in care voi le considerati evidente.
Deci, daca exista si daca Dumnezeu este YHWH, e un BOLNAV.
Comprendo?

Da, am inteles.
Contest ca exista Dumnezeu, dar daca totusi exista contest ca este sanatos ( oare se aplica si la Dumnezeu criteriile noastre de definire a sanatatii aplicabile la persoane? :cry:), dar daca totusi...mai gasesc eu ce sa contest...pentru ca asta e ceea ce ma defineste.
0

#26 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 27 July 2009 - 09:19 AM

Si din punctul meu de vedere problema poate fi abordata din doua directii :
1. Nu exista Dumnezeu.
2. Dumnezeul si Creatia lui descrisi DOAR in Biblie nu se sustin din punct de vedere logic ; in plus Dumnezeul descris de Biblie este dpdv psihiatric bolnav.
0

#27 Utilizator offline   Inddy 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 27 July 2009 - 10:30 AM

Vezi postareaVEMANS, la Jul 27 2009, 09:19 AM, a spus:

Si din punctul meu de vedere problema poate fi abordata din doua directii :
1. Nu exista Dumnezeu.
2. Dumnezeul si Creatia lui descrisi DOAR in Biblie nu se sustin din punct de vedere logic ; in plus Dumnezeul descris de Biblie este dpdv psihiatric bolnav.

Cu alte cuvinte te ocupi cu diagnosticarea cuiva care sustii ca nu exista.

Exista o analogie facuta intre oameni si virusi, ambii avand tendinta de a distruge locul in care se instaleaza. Ma intreb daca virusii ar avea minte, ce ar gandi despre omul care incearca sa ii anihileze, pentru ca din punctul lor de vedere nu faceau nimanui rau (doar nu exista nimeni prin apropiere care sa se vaiete).
Poate, daca omul ar ajunge sa nu se mai comporte asemeni unui virus si ar invata sa respecte echilibrul naturii, atunci altfel am reusi sa vedem lucrurile.Din pacate noi credem ca totul ni se cuvine si nu meritam decat lapte si miere, de echilibru nici nu poate fi vorba.
Vazusem cu ceva timp in urma un film ( am uitat cum se numea :cry: ) in care erau prezentate in paralel situatii de viata ale unor oameni care ajung sa interactioneze in mod ciudat si ceea ce pentru unul poate insemna corect si bine, devine pentru celalalt o adevarata tragedie.
E ca si cum ai privi viata fiecarui om in mod separat si ai ajunge sa-ti formezi o parere, dar daca reusesti sa privesti in ansamblu, undeva "de sus", totul isi schimba semnificatia.
0

#28 Utilizator offline   K0ntr0VerSy 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 27 July 2009 - 10:38 AM

Indyy, care e problema?
Personajul YHWH, daca ar fi real, conform standardelor de comportament ar fi un bolnav.

Este teoria probabilitatilor, in numele lui Pascal!

Daca VEMANS se ocupa cu diagnosticarea unor personaje fictive, tu te ocupi cu justificarea existentei lor.
Ce e mai grav?
0

#29 Utilizator offline   Inddy 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 27 July 2009 - 10:47 AM

Vezi postareaK0ntr0VerSy, la Jul 27 2009, 11:38 AM, a spus:

Daca VEMANS se ocupa cu diagnosticarea unor personaje fictive, tu te ocupi cu justificarea existentei lor.
Ce e mai grav?

Corectie: Daca eu ma ocup cu justificarea existentei lui Dumnezeu, o fac tocmai pentru ca eu cred in existenta Lui.
0

#30 Utilizator offline   VEMANS 

• gandac flituit
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 09

Scris 27 July 2009 - 11:10 AM

Vezi postareaIndyy, la Jul 27 2009, 11:30 AM, a spus:

Cu alte cuvinte te ocupi cu diagnosticarea cuiva care sustii ca nu exista.

Si Alba ca Zapada exista doar in povestea fratilor Grimm , asta nu ma impiedica sa cred despre ea ca este o naiva , sau ca Idiotul lui Dostoievschi este asa cum este .....Tu n-ai analizat niciodata personaje literare ?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Niste intrebari
~~~~~~~
Cosztynel  40 3.611
Hot Topic (New) Despre, cu si pentru atei.
topic combinat
_Radu  368 20.239
Hot Topic (New) Atasamente Care este legatura dintre IIsus si crestinatate Csc  240 7.265
Hot Topic (New) Este ateul o unealta in mana lui Dumnezeu? Eodor_nastase  391 15.335
Replici noi Acatist de multumire "Slava lui Dumnezeu pentru toate!"
Cantat de Marian Moise
Fotoromania  4 5.854