Vise re-visate
Scris 02 April 2009 - 12:05 AM
Cand ma culc ca sa adorm, subconstientul isi incepe activitatea de adormire a creierului - dar imi amintesc si niste vise deosebite... cred ca am o colectie de vreo 10 vise deosebite pe care le revisez in diverse variante.
Visele reamintite de subconstient au o conotatie pozitiva...nu sunt cosmaruri...
Credeti ca sa poate visa la comanda subconstientului ?...Eu cred ca da...
Scris 02 April 2009 - 01:22 AM
me and just me, la Apr 2 2009, 01:27 AM, a spus:
Nu cred...visez locuri normale dar neintalnite in viata...de ex. un colt de parc cu brazi care semana oarecum cu zona Robinson din Predeal, o curte de langa un bloc in plina vara si cu plante mari crescute si inflorite, un capat de autobuz 331 cu dealuri de o parte si de alta a statiei, un traseu pe munte care inconjoara o vale adnca.... Nu sunt chestii nerezolvate ci doar vise care revin insistent...
Scris 02 April 2009 - 01:45 AM
fnicolici, la Apr 2 2009, 01:05 AM, a spus:
Evident că se poate. Chiar şi Sigmund Freud s-a ocupat de descifrarea viselor. Orice vis nocturn e o manifestare a subconştientului, deoarece, conştientul e inactiv.
fnicolici, la Apr 2 2009, 02:22 AM, a spus:
Te cred. Am avut două vise, pe care nu le voi uita niciodată. Ţin minte şi acum datele exacte : 19 Martie 1998 şi 25 Martie, acelaşi an. Au fost două vise diferite, dar care spuneau acelaşi mesaj. M-au frămāntat multă vreme, ca, peste aproape un, să mi se īntāmple exact, dar exact, exact cum fusese visele. Şi acum mă cutremur cānd scriu. Am īntālnit o persoană pe care, deşi o cunoaşteam de mulţi ani, dar nu o mai văzusem, o ştiam cu părul lung, şi, cānd am īntālnit-o, avea părul scurt aranjat exact ca īn vis, deşi, aşa cum ştiam eu acea persoană, niciodată nu şi-ar fi tăiat părul. Acesta e doar un mic amănunt al viselor mele.
Scris 03 April 2009 - 10:33 PM
lupini, la Apr 2 2009, 02:45 AM, a spus:
Te cred. Am avut două vise, pe care nu le voi uita niciodată. Ţin minte şi acum datele exacte : 19 Martie 1998 şi 25 Martie, acelaşi an. Au fost două vise diferite, dar care spuneau acelaşi mesaj. M-au frămāntat multă vreme, ca, peste aproape un, să mi se īntāmple exact, dar exact, exact cum fusese visele. Şi acum mă cutremur cānd scriu. Am īntālnit o persoană pe care, deşi o cunoaşteam de mulţi ani, dar nu o mai văzusem, o ştiam cu părul lung, şi, cānd am īntālnit-o, avea părul scurt aranjat exact ca īn vis, deşi, aşa cum ştiam eu acea persoană, niciodată nu şi-ar fi tăiat părul. Acesta e doar un mic amănunt al viselor mele.
O chestie care chiar m-a infricosat a fost urmatoarea (nu glumesc, nu mint!): eram in cartier, la cumparaturi si pe strada m-a oprit cineva care semana oarecum cu mine - aceasi statura, aceaisi ochi verzi si acelasi par saten. Mi-a zis ca este sora mea geamana - a scos buletinul - un buletin de identitate model vechi - si mi-a aratat data nasterii...era exact ca a mea....Am fugit...
Apoi am povestit intamplarea mamei...fiind deja adulta am intrebat-o daca a avut un avort - numai o fata mi-a zis ea...
Am si experentie deja vu....dar asta este o alta problema...
Scris 03 April 2009 - 11:23 PM
fnicolici, la Apr 3 2009, 10:33 PM, a spus:
Apoi am povestit intamplarea mamei...fiind deja adulta am intrebat-o daca a avut un avort - numai o fata mi-a zis ea...
Ai visat intamplarea asta, sau s-a petrecut in realitate?
Scris 04 September 2009 - 11:09 AM
Eram mai mica dar imi amintesc perfect visul.
Se facea ca eram intr-un desert,dar nu orice desert.Era....rosiatic.Si cerul si nisipul.M-am speriat si in acel moment au venit mai multi calareti cu masca(rosie) si costumatie de culoarea sangelui.Erau vreo 5.Au inceput sa se invarteasca in jurul meu.
Dar nu stiu cum s-a intamplat,ca intr-un fel, m-am "desprins" de corpul meu.Eram in spatele calaretilor,cu vreo 3-4 metri. Vedeam calaretii care alergau in jurul meu si ma vedeam tipand,dar nu ma puteam misca,nu puteam sa tip,eram imobilizata.Si dintr-o data a inceput o muzica sinsitra,asemanatoare cu fanfara din Roma.Dar era mult,mult mai sinsitra.
Atunci m-am trezit si am realizat ca era 9 si ceva dimineata.Eram transpirata toata.
Apoi,in urmatoarea seara,acelasi vis
In acea zi am aflat ca in comuna in care traiesc eu este un concert cu calareti romani(deghizati,desigur
Scris 11 June 2010 - 08:47 PM
sau alte faze... acum cateva saptamani am avut vreo 3-4 zile la rand vise... apocaliptice... sa le zic asa. visam ceva, ma trezeam noaptea, transpirata, speriata iar cand adormeam se continua visul, ma trezeam iar, adormeam la loc si visul se continua. urmatoarea noapte visam alta situatie dar tot pe aceeiasi tema. e... interesant.
Scris 12 June 2010 - 10:22 PM
Midnightfusion, la Jun 11 2010, 09:47 PM, a spus:
Probabil fiind mica subconstientul scotea la suprafata faptul ca erai dependenta de mama ta,ceea ce e normal si visul reprezenta frica ta organica de a nu o pierde...pe mama.
Scris 12 June 2010 - 10:44 PM
cainii am inteles ca inseamna dusmani...
babuta nu ma risc sa imi dau cu parerea cine era
semana un pic cu bunica mea care acum e ... nu mai e...
aa...cainii erau in lesa
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Senzatie ciudata | Kirodut | 27 | 1.839 |
|
topic combinat |
davida | 397 | 90.823 |
|
|