sau Inregistrare

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Esoterismul religiilor si filozofia vietii pentru cei ce incearca sa patrunda esenta lucrurilor, iluminarea Evaluare topic: * * * * -

#111 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 03-January 08

Scris 19 December 2011 - 03:52 PM

Vezi postareaLikeThisPoppy, la 19 December 2011 - 03:45 PM, a spus:

Daca ai avea mintea deschisa, as fi tare mandra de tine!

Nu am expus nici o idee despre tine. Am facut doar o observatie obiectiva pe care oricine o poate verifica rasfoind discutia din ultimile zile. M-a intrebat cineva caruia i s-au parut absurde afirmatiile, de ce asa si nu altfel in legatura cu afirmatiile? NU. Mi-ati sarit doar in cap cu acuzatii ca-i gresit si basta. Si atunci, intreb eu, cine are mintea inchisa?!
1

#112 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 19 December 2011 - 03:57 PM

Vezi postareaPippo, la 19 December 2011 - 03:52 PM, a spus:

Si atunci, intreb eu, cine are mintea inchisa?!

Cine nu accepta o alta realitate decat a lui!

Dar poti sa-mi pui intrebari daca nu intelegi ceea ce vreau sa spun :roll:

PS. Am Totusi o curiozitate, ca sa nu zici ca-s chiar in ultimul hal de redusa: persoana care te-a intrebat, si-a schimbat in final parerea cum ca afirmatiile tale sunt absurde?
1

#113 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 December 2011 - 04:10 PM

Vezi postareaLikeThisPoppy, la 19 December 2011 - 03:57 PM, a spus:

Cine nu accepta o alta realitate decat a lui!

Nu exista doua sau mai multe realitati.

Spiritualitatea nu tinde spre relativ, ci spre absolut.

Vezi postareaLikeThisPoppy, la 19 December 2011 - 03:57 PM, a spus:

PS. Am Totusi o curiozitate, ca sa nu zici ca-s chiar in ultimul hal de redusa: persoana care te-a intrebat, si-a schimbat in final parerea cum ca afirmatiile tale sunt absurde?

Cine intreaba cu intentia de a intelege si isi da silinta sa inteleaga, automat isi schimba parerea atunci cand le intelege, deoarece singurul motiv pentru care ti se par absurde, este pentru ca nu le intelegi.

De asemenea, discutiile argumentate ma ajuta si pe mine. Dar mocirla in care transformati voi orice potentiala discutie argumentata ma face si pe mine sa pierd timpul degeaba. Printr-o discutie argumentata as putea identifica unele erori pe care le comit si as putea intrezari noi perspective. De voi nu mai vorbesc, ratati sansa de a intelege mai mult din viata asta. Apoi sa nu va plangeti la poarta raiului ca Dumnezeu nu v-a dat sanse :)
1

#114 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 19 December 2011 - 04:23 PM

Vezi postareaPippo, la 19 December 2011 - 04:10 PM, a spus:

Nu exista doua sau mai multe realitati.

Spiritualitatea nu tinde spre relativ, ci spre absolut.

Cine intreaba cu intentia de a intelege si isi da silinta sa inteleaga, automat isi schimba parerea atunci cand le intelege, deoarece singurul motiv pentru care ti se par absurde, este pentru ca nu le intelegi.

De asemenea, discutiile argumentate ma ajuta si pe mine. Dar mocirla in care transformati voi orice potentiala discutie argumentata ma face si pe mine sa pierd timpul degeaba. Printr-o discutie argumentata as putea identifica unele erori pe care le comit si as putea intrezari noi perspective. De voi nu mai vorbesc, ratati sansa de a intelege mai mult din viata asta. Apoi sa nu va plangeti la poarta raiului ca Dumnezeu nu v-a dat sanse :)

Esti de-a dreptul hilar!
Totusi, in amintirea altor discutii pe care le-am avut pe acest forum si pe care le-am sustinut alaturi de tine, trag linie si renunt.
Nu pot sa am o discutie sustinuta atata timp cat tu ai aceasta atitudine. Absolutul e absolut, dar sa ai impresia ca-l percepi exact asa cum e, fara subiectivizari, e ingamfarea suprema!
Succes la urcus!

PS. Vezi ca uneori e alunecos!
2

#115 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 December 2011 - 04:27 PM

Vezi postareaLikeThisPoppy, la 19 December 2011 - 04:23 PM, a spus:

Absolutul e absolut, dar sa ai impresia ca-l percepi exact asa cum e, fara subiectivizari, e ingamfarea suprema!

Asta este intelegerea ta subiectiva si eronata a ceea ce am spus, ca de obicei. Dealtfel am spus in mod explicit ca intelegerea mea contine si erori pe care de-abea astept sa mi le arate cineva (argumentat si rational) pentru a mi le indrepta.
2

#116 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 07 January 2012 - 06:48 PM

Pentru o introducere in legile universale spirituale va recomand

KIBALION - Legile Kybalionului
http://www.scribd.co...le-Kybalionului
0

#117 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 04 March 2012 - 12:57 AM

Pentru amicul Abc Def, o buna perspectiva metafizica a ceea ce suntem cu adevarat:

HYPERSCIENCE founds Logic to explain the Universe, energy and space-time
http://www.hatem.com/metah.htm
0

#118 Utilizator online   LuciaD 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-October 06

Scris 02 May 2012 - 08:48 PM

Vezi postareaPippo, la 04 March 2012 - 12:57 AM, a spus:

Pentru amicul Abc Def, o buna perspectiva metafizica a ceea ce suntem cu adevarat:

HYPERSCIENCE founds Logic to explain the Universe, energy and space-time
http://www.hatem.com/metah.htm

Pippo, te rog frumos spune-ne despre ce este vorba aci si cu ce esti tu in rezonanta din intelegerea autorului.
0

#119 Utilizator offline   Pippo 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 05 May 2012 - 01:00 AM

Vezi postareaLuciaD, la 02 May 2012 - 08:48 PM, a spus:

Pippo, te rog frumos spune-ne despre ce este vorba aci si cu ce esti tu in rezonanta din intelegerea autorului.

Am citit cu ceva timp in urma, nu retin exact detaliile, momentan nu am timp sa recitesc si sa reflectez pt a comenta. Oricum, sunt concepte greu de descris in cuvinte. Mi-a placut modul simplu si esential in care a reusit sa descrie concepte greu chiar de imaginat. Am inteles in buna parte si in general ce descrie, desi nu am reflectat destul pt o intelegere suficient de exacta si totodata de ansamblu a tuturor conceptelor componente pe care le descrie.

Dar este un text metafizic de bagat in seama si de reflectat asupra lui. Reflectia metafizica ne dezvolta imaginatia. Puterea imaginatiei este esentiala dupa parerea mea (din experienta directa) pt a intelege concepte complexe.

Zi de zi observ cum viziunea ingusta lipsita de suficienta imaginatie si expansiune (vedere de ansamblu), limiteaza oamenilor drastic posibilitatile. Puterea de imaginatie cat mai exacta a detaliilor si a ansamblului este esentiala pentru depasirea propriilor limite. Lucruri metafizice si invizibile in mod normal, pot fi intelese doar de cineva cu o putere de imaginatie suficient de dezvoltata. Cu cat un om sau animal este mai mult lipsit de imaginatie, cu atat actioneaza mai mult automat in baza instinctului.

Sa nu confundam imaginatia cu fantezia.

--------------------------------------

Am observat chiar zilele astea cum lipsa in masa de imaginatie a oamenilor creaza oceane de orbi in lume. Lipsa de imaginatie este conditionare, limitare, confuzie, sclavie si chin. Imaginatia este cunoastere, si cunoasterea este libertate si putere, adevarata libertate si putere.

Sa nu confundam imaginatia cu fantezia. Sfintii care acuza imaginatia in scrierile lor, se refera evident la fantezie, nu la imaginatie. Imaginatia este puterea de reconstructie mentala cat mai exacta si totodata de ansamblu a realitatii, pe cand fantezia reprezinta scenarii rupte de realitate.

Pentru a intelege cat mai corect existenta, imaginatia trebuie sa fie cat mai dezvoltata si fantezia cat mai redusa. (cu capul in nori si picioarele pe pamant ;) )

Aceasta postare a fost editata de Pippo: 05 May 2012 - 01:03 AM

3

#120 Utilizator online   LuciaD 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 27-October 06

Scris 05 May 2012 - 02:04 AM

Da, chiar fain. :good: Multumim!
Este o splendoare acest proces spiritual (dupa cum ii spunea Florence Scovel Schin, spunandu-i viziune), guvernat de intuitie sau Mintea Dumnezeiasca (mintea supraconstienta, inteligenta infinita si cate denumiri o mai avea).

Aceasta postare a fost editata de Aseneth: 05 May 2012 - 02:10 AM
Motiv editare: scos citat inutil

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Promovarea religiei prin autoritate parentala CavalerulJedi  26 2.676
Hot Topic (New) Religia si politica Majer  41 6.103
Replici noi Care sunt asemanarile si diferentele dintre suflet si trup? HareKrishna  10 1.725
Replici noi Atasamente Arta si Simbologia in spiritualitate
eventual comentarii asupra semnificatiei
Pippo  1 1.721
Hot Topic (New) Cati dintre voi sunt ortodocsi
si cati ati ales sa fiti ortodocsi
Cupydon_blu  197 10.570