-Iskander-, la Apr 11 2009, 09:58 PM, a spus:
Care justitie garanteaza ca acela va munci o viata intreaga ? Sunt mari sanse ca el sa iasa doar dupa ce isi ispaseste o parte din pedeasa,dupa cum se intampla si in prezent. Nu putem lucra asa.
Ori e pedeapsa cu moartea,ori e nimic. Care circumstante.
True, true, true.
Adevarul e ca, din ceea ce am vazut cu proprii mei ochi, sorry, dar persoanele care au comis infractiuni grave si foarte grave, desi e cam incorect spus, chiar nu au suflet, constiinta, nimic. Sunt mult, mult mai prejos decat animalele, carora nu le poate pretinde nimeni nimic.
In ziua de cauze penale in care sunt implicate si parti civile si vine duba cu ei in catuse , bine paziti etc, se invarte tot in jurul meu. De atat timp vad asta si tot nu ma pot obisnui.
La inceput ii priveam cu compasiune, asta e prima reactie fireasca a oricarui om, apoi am indraznit sa-i studiez mai indeaproape, sa le studiez ochii, mimica, gesturile, vorbirea totul. Din pacate.......
De reprezentat in instanta nici nu poate fi vorba.
Problema e ca nimic, nici o circumstanta din lumea asta, ABSOLUT NIMIC nu poate justifica, nu poate motiva sau scuza o infractiune, de orice nivel ar fi ea. Cel putin cele premeditate, pregatite, gandite, calculate, clocite....sorry.
De multe ori chiar judecatorii habar nu au ce sentinta sa dea. Trebuie sa aplice legea....si atat. Daca o pot aplica si p-aia.
Exact la fel e si pe verticala. Pentru ca in marea parte Codul Penal isi are originea in Biblie, o parte din procedura penala la fel, o parte din codul si procedura civila de asemenea, ma gandeam sa fac un topic cu subiectul asta. Da' nu stiu daca merita efortul, din punctul de vedere al calitatii dezbaterilor.