Pedeapsa cu moartea - pareri
Scris 31 March 2009 - 02:38 PM
Acum cateva zile am avut neplacerea de a viziona un documentar despre Romania in ultimii ani ai regimului comunist, documentar ce continea scene cu ultimele minute din viata sotilor Ceausescu si executia lor. Nu am avut niciodata curiozitatea sa aflu detalii; nu am trait suficient in perioada respectiva incat sa constientizez ce se intampla. Repet, nu cunosc decat ce cunoaste in mare generatia mea, si stiu ca cei doi au fost detestati si moartea lor a fost un prilej de bucurie pentru multi. Cu toate astea, m-a marcat din punct de vedere uman sa vad exact cum s-a intamplat, cum li s-a spus ca vor fi impuscati, cum au fost legati si pe urma executati. N-am vazut un cuplu de dictatori, ci doi oameni in varsta, socati ca aveau sa moara. E oribila inregistrarea; probabil ati vazut-o.
Nu stiu ce poate trece prin capul cuiva in asemenea momente; nu pot nici sa-mi inchipui.
Nu cred ca un om are dreptul sa-i ia viata altuia.
Cu toate astea, daca un om mi-ar viola sau mi-ar omori copilul, cred ca mi-ar veni sa-i tai gatul cu mana mea. Presupun ca depinde de perspectiva...
Sper ca pedeapsa cu moartea nu va fi reintrodusa niciodata in Romania (existand printre altele si posibilitatea unui verdict gresit).
Ma rog, ca sa nu ma acuze nimeni ca bat campii... ce credeti despre asta? E...moral? E acceptabil? Desigur ca nu e din punct de vedere religios, pentru crestini, cel putin teoretic.
Scris 31 March 2009 - 02:37 PM
Scris 31 March 2009 - 03:07 PM
Minciuna si hotia le practici cu smenarii la colt, dar nici intr-un caz unde soarta a milioane de oameni depinde de actiunile tale. Am avut presedinte un cizmar, dar acum ne putem "mandri" cu un Golan!
laurent-III-rd, la Mar 31 2009, 02:37 PM, a spus:
Dar nici in libertate nu poti lasa criminalii ca in Romania... risti sa ajunga sefi de stat si de guvern
Cu coruptia din jur, pedeapsa cu moartea ar fi o adevarata drama; ar fi executati doar gainari si oameni nevinovati.
Aceasta postare a fost editata de Pippo: 31 March 2009 - 03:01 PM
Scris 31 March 2009 - 03:08 PM
Pippo, la Mar 31 2009, 03:00 PM, a spus:
Minciuna si hotia le practici cu smenarii la colt, dar nici intr-un caz unde soarta a milioane de oameni depinde de actiunile tale. Am avut presedinte un cizmar, dar acum ne putem "mandri" cu un Golan!
Scartz!
De parca astia ar veni de pe Luna, nu tot din popor.
Sa imi reamintesti cand voi ajunge eu Presedinte, sa nu te pun Ministrul Justitiei.
Aceasta postare a fost editata de laurent-III-rd: 31 March 2009 - 03:09 PM
Scris 31 March 2009 - 03:06 PM
Scris 01 April 2009 - 10:48 AM
Scris 05 April 2009 - 12:40 AM
Scris 05 April 2009 - 08:59 AM
La fel cum mi-ar place ca Gigi Becali sa tina post anul acesta si sa fie ajutat de Dumnezeu sa inainteze intru credinta si adevar.
Aceasta postare a fost editata de Fluff: 05 April 2009 - 08:59 AM
Scris 05 April 2009 - 10:43 AM
"Dar dacă se īntāmplă o nenorocire, vei da viaţă pentru viaţă, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mānă pentru mānă, picior pentru picior, arsură pentru arsură, rană pentru rană, vānătaie pentru vānătaie. Dacă un om loveşte ochiul robului său, fie bărbat fie femeie, şi-l face să-şi piardă ochiul, să-i dea drumul, ca despăgubire pentru ochiul lui. Şi dacă face să cadă un dinte robului său, fie bărbat fie femeie, ca despăgubire pentru dintele lui, să-i dea drumul." (Exodul, 21:23-27)
Fisiere atasate
-
pedeapsa_20capitala.jpg (46.09K)
Number of downloads: 10
Scris 05 April 2009 - 11:00 AM
Pippo, la Mar 31 2009, 04:07 PM, a spus:
ai foarte mare dreptate,nu s-ar rezolva nimik daca s-ar introduce pedeapsa cu moartea,dimpotriva cel care fura un kg de mere ar fi pus pe scaunul electric,iar cel care fura miliarde ar ramane in libertate,ca la cat de dreapta e justitia la noi in tara sunt pe deplin convinsa ca nu o sa se intample invers.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
am nevoie de normativul NP 057-2002 |
foni | 2 | 3.353 |
|
Datele personale!
ce se intampla daca le comunic unor persoane necunoscute? |
Cristina andre | 11 | 3.352 |
|
Produse pe care primesti banii inapoi daca nu esti multumit de ele | t_mann | 7 | 5.201 |
|
Recuperare datorie | astelian | 3 | 2.037 |
|
Pentru constructori - studenti - sau pasionati !! |
Bismarck | 14 | 18.706 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS