Va multumesc!
Pagina 1 din 1
Stern infundat (pectus excavatum)
Scris 28 March 2009 - 12:45 AM
Salut! Ma numesc Alex, am 16 ani si am o malformatie a pieptului numita pectus excavatum(stern infundat). Nu am probleme la activitati fizice, pot face sport ca orice copil normal doar ca obosesc cam repede (asta cred ca e din cauza conditiei mele fizice). Ma deranjeaza foarte mult aspectul estetic al pieptului care nu este deloc placut, de aceea evit pe cat posibil activitatile in care trebuie sa ma dezbrac de tricou. As vrea sa stiu daca se poate corecta fara operatie, prin diferite exercitii fizice. Pe internet parerile sunt impartite...unii spun ca se poate altii spun ca nu. Va rog poate cineva care se pricepe in domeniu sa imi dea un raspuns sigur pentru ca m-am saturat sa tot caut si sa nu gasesc nimic
Va multumesc!
Va multumesc!
Scris 29 March 2009 - 01:10 AM
Daca provoaca compresia cardiopulmonara trebuie consultat un medic de chirurgie toracica. Nu te operezi decat dupa varsta de 20 de ani si daca e necesar. Pana atunci sala ,inot,alea alea,,, dezvoltarea muschilor pectorali poate ameliora intr-o oarecare masura aspectul inestetic.
Succes!
Succes!
Scris 29 March 2009 - 11:05 AM
multumesc de raspuns. o sa ma duc saptamana viitoare la medicul ortoped si sper sa nu fie nici o problema. o sa intru la "antrenament spartan" cu sala si inot
.multumesc inca o data
Scris 07 April 2009 - 11:32 AM
hey...am 15 ani si yo sufar de aceeasi problema cu stern infundat si iti zic yo ca dupa cateva sali de forta bune nu o sa se mai vada asa tare "acordeonul"
si ai grija ca de la inot s-ar putea sa iti apara scolioza yo
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Hemoroizi in faza incipienta
tratament |
cornelia_s | 37 | 39.489 |
|
fractura pumn drept |