Sari la conținut
Forum Roportal
ioanaaxinte

Studii in strainatate

Postări Recomandate

O cercetare facuta la nivel european a dezvaluit faptul ca tinerii romani sunt mai intreprinzatori decat cei din celelalte tari ale Uniunii Europene.

 

 

Mai mult de 5000 de tineri din Europa Centrala si de Est au participat la testele de cariera organizate de Dream Foundation in Februarie si Martie 2009. Scopul testului a fost sa ajute tinerii sa se inteleaga pe sine si sa isi inteleaga mai bine caracteristicile personale pentru a face alegerile care tin de educatie si cariera intr-un mod mai calculat si mai bine gandit.

 

Testul a avut ca si baza tipologiile de personalitate identificate de John Holland (tipul artistic, intelectual, realist, conventional, social si antreprenorial). Rezultatul a fost o anumita tipologie insa si prezentarea domeniilor de lucru posibile si mediul in care un anumit tanar s-ar potrivi in functie de personalitatea detinuta.

 

Majoritatea testelor au fost facute in Romania (mai mult de 900), Estonia (mai mult de 800), Lituania (aproximativ 700) si in Letonia (aproximativ 400). Testul a fost gratuit pentru toata lumea.

 

Printre cei 5000 de participanti, tipologia artistica a fost cea mai des intalnita, urmata de tipologia sociala si cea antreprenoriala. Tipologia intelectuala si cea conventionala au fost intalnite mai rar lasand personalitatea realista pe ultimul loc.

 

In comparatie cu alte tari baltice tinerii romani au fost mai antreprenoriali si realisti depasind nu numai rezultatele din Letonia si Lituania dar si scorul mediu. Majoritatea tinerilor cu personalitati antreprenoriale au fost in Romania.

 

Testul de cariera este gratuit si se mai poate da inca pe pegina de web Dream Foundation (www.dreamfoundation.eu).

 

 

Pentru mai multe informatii nu ezitati sa contactati:

 

Ioana Axinte

 

Dream Foundation Romania Representative

Tel: (+4) 0765 644 224

E-mail: ioana.axinte@dreamfoundation.eu

Pagina web: www.dreamfoundation.eu

Dream Foundation este o organizatie Europena non-profit, al carei principal domeniu de activitate este sa creeze oportunitati, sa ofere informatii si sa faciliteze studiile in alta tara.

post-214369-1237877807_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Anul urmator termin liceul (in sfarsit) si ma gandesc serios sa urmez o facultate in strainatate. Din experienta voastra, sau din auzite unde credeti ca ar fi ideal? Daca se poate, postati cateva detalii in legatura cu costurile, cazarea etc.

 

Eu m-am gandit la Canterbury Christ Church University pentru ca acolo sunt cei mai multi romani, anglia e superba si iti ofera niste oportunitati grozave.

 

Ei bine, ce parere aveti?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×