Dumnezeu pomelnice acatiste credinta
Scris 28 March 2009 - 07:55 PM
Mnemosyne, la Mar 28 2009, 08:19 PM, a spus:
Dulceata, ai fi vrut ca toata lumea sa sara in sus si sa-ti spuna ca, vai de mine, acea persoana se va face bine si-si va pune un sac in cap, peste inevitabila cenusa? Presupun ca n-ai totusi 15 anisori.
Eu i-am dedicat lu' Aend, (care printre altele a promis un film cu mr. bean) o melodie si i-am zis sa o asculte cu atentie. La sfarsitul ei, in replica lu' Amanda, tantea din clip, se afla raspunsul neplacut si la ce ai povestit tu.
Adica exact ce-ti zisei io. Omu' ala, orice ar face, este constient de ceea ce face, IUBESTE ceea ce face si tu tre sa accepti asta. Fata de atare persoane, repet, Insusi Dumnezeu nu poate face absolut nimic.
Incearca totusi si ce ti-a spus Kontro: don't lie to yourself!!!!
Scris 30 March 2009 - 10:59 AM
Fluffycat, la Mar 28 2009, 07:55 PM, a spus:
Pt un ateu aceasta afirmatie bolduita de mine spune totul.
Pt un asa zis crestin activ, pasiv cum o fi el, deja devine tragic.
Isi poarta numele de crestin doar in virtutea unui asa zis botez.
Daca Insusi Dumnezeu nu poate face nimic...
Scris 30 March 2009 - 12:22 PM
Walpurgisnacht, la Mar 30 2009, 10:59 AM, a spus:
Pt un asa zis crestin activ, pasiv cum o fi el, deja devine tragic.
Isi poarta numele de crestin doar in virtutea unui asa zis botez.
Daca Insusi Dumnezeu nu poate face nimic...
Pai am dat exemplul asta de zeci de ori.
Tu esti parinte. Mama sau tata, whatever.
Ai un copil. Pana la un punct al vietii e ok, esti multumita de el, sa zicem.
Apoi o ia haisa. Adica incepe sa faca lucruri pe care tu le consideri monstruoase. Nu conteaza ce anume, conteaza ca din punctul tau de vedere si prin prisma a ceea ce tu ai muncit sa-l educi, ele sunt monstruozitati.
In prima faza zici ca e din cauza anturajului. Ii elimini anturajul.
El continua. Zici ca e influentat de cine stie ce anume. Elimini TOT ce l-ar putea influenta. Atat cat sta in puterea ta de parinte.
Daca el intr-o buna zi isi baga efectiv picioarele in calitatea ta de parinte si ALEGE EL INSUSI sa faca ceea ce-i place, tu ce mai poti face pentru el?
Te doare, iti rupe inima in bucati, dar.....nu mai poti face nimic.
Si in biblie e exact la fel. Cu Domnul Isus, si in vt, cu Dumnezeu Tatal. Incep demonstratia?
Scris 30 March 2009 - 12:34 PM
Fluffycat, la Mar 30 2009, 12:22 PM, a spus:
Te doare, iti rupe inima in bucati, dar.....nu mai poti face nimic.
Eu spun ca, din pacate, abia in momentul respectiv viata te forteaza sa faci cu adevarat ceva pt copilul tau.
Sa il dedici Celui ce l-a creat.
Sa te rogi pt el, ca din comportamentul copilului reiese ca el nici nu a fost predat in mainile lui DUmnezeu inca dinainte de conceptie, nici inchinat in timpul sarcinii, nici nu s-a rugat cineva pt el pe timpul vietii copilului.
Deci, daca tu ca parinte nu ai facut NIMIC pt copilul tau, viata te obliga prin suferinta ca atat tu, ca si parinte, cat si urmasii tai, sa va indreptati pe calea credintei, spre Dumnezeu.
Fie de buna voie traind in armonie cu divinitatea (cale lunga pana la a ajunge acolo), fie prin suferinta opunandu-te in continuare si traind departe de Dumnezeu.
Fluffycat, la Mar 30 2009, 12:22 PM, a spus:
Din partea mea, poti incepe orice demonstratie.
Nu este suficient sa cunosti versete, mai conteaza si cum le pui cap la cap si cum poti extage imaginea de ansamblu.
Scris 30 March 2009 - 12:41 PM
Eu am facut comparatia dintre tine, sa zicem, ca posibil parinte, si Dumnezeu, ca Parinte al nostru.
La asta m-am referit. Daca tu nu poti face nimic pentru o persoana care a ales ceva anume, si nu numai atata, dar efectiv iubeste ce face, indiferent de cat de mult te doare pe tine, crezi ca e diferit ceva pe verticala?
Asa cum tu nu poti forta pe propriul copil la ceva anume, din cauza propriei alegeri, nici Dumnezeu nu o face cu noi.
Ne-a dat o vointa libera. Altfel am fi doar sclavi, nu?
Nu stiu, dar mie una mi se pare chestia asta atat de simpla si logica, incat.....
Sau hai sa zicem altfel, sa iau alt exemplu.
Tu ai un iubit. I-ai daruit tot, tot ce puteai tu omeneste darui. Viata, inima, timp, sentimente, tot, tot.
La un moment dat, lui i se pune pata pe o alta. Si efectiv nu mai are chef de tine. Nu mai conteaza nimic din ce esti tu, din ce ai daruit tu. NIMIC. Conteaza doar AILANTA.
Tu ti-ai pune viata in joc sa nu-l pierzi. Si el totusi alege intre tine si ea si nu te alege pe tine. Ce mai poti face tu?
Crezi ca pe verticala e altfel?
Scris 30 March 2009 - 12:50 PM
Nu incerca sa ma convingi de ceva anume.
Ai niste raspunsuri mai sus.
Daca nu le poti asimila, life still goes on si fara ele.
Eu insa nu am nevoie de incercarile tale timide de a ma face sa cred in nimic.
Liberul arbitru il ai, cum spui tu, dar asta nu are absolut nici o legatura cu ceea ce vreau eu sa spun.
Ideea de ansamblu era: Dumnezeu poate face minuni.
Restul, e apa de ploaie.
Scris 30 March 2009 - 12:54 PM
Walpurgisnacht, la Mar 30 2009, 12:50 PM, a spus:
Nu incerca sa ma convingi de ceva anume.
Ai niste raspunsuri mai sus.
Daca nu le poti asimila, life still goes on si fara ele.
Eu insa nu am nevoie de incercarile tale timide de a ma face sa cred in nimic.
Liberul arbitru il ai, cum spui tu, dar asta nu are absolut nici o legatura cu ceea ce vreau eu sa spun.
Ideea de ansamblu era: Dumnezeu poate face minuni.
Restul, e apa de ploaie.
Pai si eu exact la asta ma refeream. Ca Dumnezeu poate si vrea sa faca minuni. Dar nu le face gratuit si nici din oficiu. Pentru nimeni din lumea asta.
Cadourile, darurile se fac intre persoane aflate in anumite relatii sau interese.
Din partea mea n-ai decat sa crezi cum si ce vrei, eu nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. As fi chiar idioata sa fac asta. eu am spus din ce am vazut in viata de zi cu zi si in biblie.
Ma mir ca Dumnezeu inca n-a schimbat in bine, asa, peste noapte, pe macar jumate din infractorii romaniei.
Da, n-are cine sa se roage pentru ei si sa dea pomelnice. Corect. Aici ai dreptate.
Scris 31 March 2009 - 10:58 AM
zexelica, la Mar 24 2009, 12:31 AM, a spus:
Ioan 9
31Ştim că Dumnezeu n'ascultă pe păcătoşi; ci, dacă este cineva temător de Dumnezeu şi face voia Lui, pe acela īl ascultă.
Pai daca ar fi asa n-ar mai asculta pe nimeni aproape...
zexelica, la Mar 24 2009, 12:31 AM, a spus:
Daca simti ca persoana respectiva a luat-o pe cai gresite, ce sanse sunt sa o convingi sa faca asta?
Scris 01 April 2009 - 10:16 AM
zexelica, la Mar 24 2009, 02:31 AM, a spus:
Ioan 9
31Ştim că Dumnezeu n'ascultă pe păcătoşi; ci, dacă este cineva temător de Dumnezeu şi face voia Lui, pe acela īl ascultă.
In crestinism ne nastem cu prezumtia de VINOVATIE = PACAT mostenire a pacatului originar fara de care n-am deosebi raul de bine! Dovezi biblico-liturgice : 1) zicerea lui Isus " cine este fara de pacat sa arunce primul piatra ( Ioan 8:7) ;2) rugaciunea de baza a crestinului contine " si Ne iarta noua greselile noastre : 3) in timpul liturghiei se spune " numai Tu esti fara de pacat " . Daca suntem asa de pacatosi din nastere , as putea spune stigmatizati cu pecetea raului , cum puteti crede ca niste pomelnice si acatiste ne-ar putea mantui / salva? Sunt doar mijloace de imbogatire a "functionarilor" bisericesti , oameni si ei
De fapt pina la Dumnezeu ( daca exista si are chef sa ne-asculte , pacatosi cum suntem) ........te maninca sfintii , sau mai bine zis reprezentantii lor paminteni
Aceasta postare a fost editata de VEMANS: 01 April 2009 - 10:18 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Cuvintele batranilor | o scorpie | 27 | 3.998 |
|
Experienta mistica | David1 | 7 | 2.067 |
|
Lilith si Geneza
De ce a fost scoasa Lilith din cartea genezei? |
Black velvet | 6 | 1.149 |
|
puncte de vedere ale religiei - teme combinate |
Dimineata | 843 | 50.610 |
|
Erodarea procesului stiintic de catre superstitie (religie) | CavalerulJedi | 56 | 4.181 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS